"Десна" повертається!

10 февраля 2009, вторник. 14:55


В понеділок 9 лютого відбулася офіційна передача футбольного клуба «Десна» новому власнику, яким виявився рівненський бізнесмен Валерій Коротков. Не вдаючись в деталі, не оцінюючи нового господаря, треба сказати – головне, що «Десна» не зникне. Майже тримісячна мильна опера навколо футболу в Чернігові завершилася. Пора братися за справу.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Хто буде грати?

Разом з правами на участь у чемпіонаті ПП ФК «Десна» отримала і обов’язки по контрактах 10 футболістів, які ще не встигли стати вільними агентами. Серед них брати Максим і Денис Стояни, Олександр Маклаков, Максим Боровков та інші. Однак, за словами віце-президента клубу Івана Чауса (він керував ФК «Десна» до приходу в клуб Савченка в серпні 2007 року, а тепер повернувся) лише 2-3 з них можливо продовжать кар’єру в Чернігові. Отже, команду в Чернігові доведеться будувати з нуля. Вже зараз ведуться переговори з тими гравцями, які грали в першому колі, але вже встигли стати вільними агентами. Насамперед мова про капітана Павла Щедракова, Олександра Бабора, Володимира Чуланова. Також буде надано шанс Валентину Круковцю і Олександру Кожем’яченку - лідерам «Десни» досавченківського періоду, які через непорозуміння з керівництвом і тренерським складом рік тому опинилися без роботи і весь 2008-й провели в аматорському колективі «Полісся» (Добрянка), граючи в чемпіонаті Чернігівської області. Кожем’яченко там став навіть кращим бомбардиром. Також вирішуватиметься питання щодо запрошення в «Десну» вихованців чернігівського футболу. Першим має стати захисник Андрій Поляниця, який останнім часом грав в «Феніксі-Іллічівці».

Своїм завданням Іван Чаус бачить максимальне використання місцевих футболістів.

Хто тренуватиме?

Скоріш за все новим керманичем «Десни» стане Михайло Дунець. Останнім місцем його роботи був луганський «Комунальник», який восени знявся зі змагань в першій лізі через фінансові негаразди. Свого часу в 1987-88 роках Михайло Михайлович Дунець вже очолював чернігівську команду.

Організаційні моменти

Також вирішуються два організаційних питання. По-перше, ліцензування нового клубу. Станом на 10 лютого в Чернігові працює комісія ФФУ і ПФЛ. Ліцензування - справа довготривала, але вищі футбольні інстанції з огляду на форс-мажорні обставини обіцяють піти назустріч клубу і прискорити процедуру з тим, аби «Десна» встигла отримати право на виступи в другому колі.

Інша проблема - проведення повноцінних зборів. 17 лютого футболісти мають зібратися в Чернігові де протягом 10 днів тренерський штаб оцінить їхні кондиції. На 27 лютого запланований від’їзд в Крим, де команда проведе збори. Потім 12 днів в Чернігові і друга подорож до Криму. Також планується домовитися з «Динамо-2» (Київ) про проведення кількох товариських зустрічей в Конча-Заспі.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости