Перша ліга. "Десна" - "Геліос" 1:1. Знекровлена "Десна" не зганьбилася

19 июля 2009, воскресенье. 19:47


"Десна" - "Геліос" 1:1

Голи: Войнаровський 74 - Даудов 32

«Десна»: Пилипенко, Стоян, Богач (Кожем’яченко, 46), Боровков, Старенький, Євстафієв, Кобець, Войнаровський, Сердюк (Бондаренко, 90+2), Кондратюк, Ільяшов (Єлісєєв, 85)

«Геліос»: Качоренко, Лебединець, Борзенко, Радіонов, Шатіло, Сумцов (Нечипорук, 62), Цабріа (Фоменко, 76), Даудов, Соломаха (Романець, 90+1), Тарасенко (Костюк, 73), Полтавець

Перша гра «Десни» в чемпіонаті 2009/2010 вийшла неоднозначною. З одного боку, бліда гра і мінімум гольових моментів, що вилилося у втрату очок проти аутсайдера минулої першості. А з іншого, якщо зробити поправку на ситуацію, яка нині склалася в команді, то все не так вже й погано. Принаймні, якби було значно гірше, ніхто б не здивувався.

Отже, «Десна» без головного тренера (за день до старту Михайла Дунця звільнили, а контракт з Олександром Рябоконем підписати ще не встигли - він спостерігав за грою з трибун), без президента (схоже, що тепер в клубі керує всім віце-президент Володимр Сулим – права рука Олексія Савченка) і без низки основних виконавців (Пічкур забиває за «Волинь», Щедраков і Чуланов перебралися в Крим, Федоренко пішов на підвищення в «Кривбас», Зейналов – в заявці «Олександрії», нема Гребінюка, Шарпара, Мамутова, нема тих, хто провів літні збори з командою і мав поповнити її лави - Кандаурова, Боргуна, Скарлоша, Яковця…).

Як виявилося, чернігівцям більш-менш вдалося залатати пробоїни і вже на 3-й хвилині найкращий гравець матчу (це з’ясувалося набагато пізніше) Ярослав Сердюк міг забивати. Він промчався лівим флангом, змістився ближче до центру і метрів з 25 пробив потужно в рамку воріт. Качоренко був на висоті. За першу половину тайму чернігівці створили ще декілька напівмоментів, але удари Войнаровського (здалеку) і Кондратюка (головою метрів з 8 після навісу від Стояна) пройшли повз ворота.

А от гості свій другий момент використали (в першому випадку удар з гострого кута зумів відбити Пилипенко). Харків’яни, яких підтримувала патріотично налаштована група ультра з шести чоловік («Жовто-блакитні наші прапори…» у їх виконанні звучали в повному обсязі - без купюр), розіграли кутовий і на куті штрафного майданчика з м’ячев опинився Даудов. Його ніхто не атакував і Марат, зробивши два-три кроки вперед поцілив в дальній нижній кут воріт «Десни».

На другий тайм Олександр Рябоконь (не повірю, що керував грою в.о. головного тренера Юрій Овчаров - мобільні телефони ніхто не відміняв) випустив замість захисника форварда – Олександра Кожем’яченка. І «Кожух» мало не відразу міг забивати. На 55-й хвилині його потужний удар з-за меж карного майданчика мав перетворюватися на гол, але інакшої думки був Качоренко. Витягнувшись в струну, він дальньою (!) рукою зумів витягнути м’яч, який летів впритул зі стійкою.

Чернігівці продовжували атакувати (особливо багато проблем для гостей приходило з правого флангу «Десни», де активно діяв Ярослав Сердюк), але без особливого успіху. Помилок в захисті гості не припускалися, а удари з далеку були напрочуд неточними. Оборона «Геліоса» помилилася лише раз, але цього виявилося достатньо. Знову атака правим флангом, простріл і Кожем’яченко в шпагаті ледь-ледь не дістає шкіряну кулю, щоб переправити її в ворота. Мабуть то й на краще, бо у Олександра вийшов би не удар, а лише поштовх, та й Качоренко вже кинувся під майбутній можливий удар. В підсумку м’яча не зачепив ані воротар, ані форвард «Десни», ані капітан «Геліоса» Лебединець, який опікав «Кожуха». І спортивний снаряд покотився далі, де його вже чекав Войнаровський. Як харків’яни забули футболіста в трьох метрах від воріт прямо по їх центру - загадка. Новачок «Десни» над цим довго не роздумував і вгатив м’яча в порожню рамку. 1:1.

До кінця матчу нічого цікавого так і не відбулося. Чернігівці знову ніяк не могли пройти захист гостей, а «сонячні» навіть в контратаки бігали повільно, тягнучи час. Хоча саме «Геліос» був ближчий до того, аби виграти цю гру. Хвилин за п’ять до фінального свистка Пилипенко (до речі, колишній дублер Качоренка в «Геліосі») незрозуміло навіщо побіг на фланг за межі штрафного майданчика. По м’ячу він не влучив і Полтавець вискочив сам на порожні ворота. І хоча він був під кутом до рамки, все ж повинен був бити відразу. А так, почав зміщуватися в центр, обігрівати один за одним захисників «Десни», які повернулися підстрахувати кіпера і кидалися в ноги форварду як «олександри матросови» на амбразуру. Рух Полтавця паралельно лінії воріт завершився нічим - шанс для прицільного удару було втрачено.

А після матчу, журналістів, що зібралися біля офісу ФК «Десна» очікував неприємний сюрприз - прес-конференцію, яка за регламентом проводитися має в обов’язковому порядку, не організували. Штраф за такі дії, регламентом передбачений значно більший, ніж за димові шашки, через використання яких на трибунах раніше постійно бідкалося керівництво клубу.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости