Перша ліга. "Зірка" - "Харків" 2:2. "Зірка" не змогла здолати ФК "Харків"

6 сентября 2009, воскресенье. 19:14


"Зірка" - "Харків" 2:2

Голи: Андрухов 57, Чорномаз 90+2 - Яворський 44, 87

«Зірка»: Єрещенко, Двібородчин, Іванов, Чорномаз, Басов, Тимрієнко (Давидов, 50), Вечтомов, Каленчук, Кочура, Морозов, Андрухов

ФК «Харків»: Ходанович, Тарновський, Паламарчук, Федота, Тарасов, Грінченко, Бойченко (Гречка, 70), Корольчук, Сивуха, Яворський, Ушаков

Попередження: Тимрієнко, 40; Давидов, 80 - Корольчук, 15; Бойченко, 16; Яворський, 25; Грінченко, 62; Паламарчук, 72; Тарасов, 80; Черніков, 84.

У не сприятливу, дощову погоду на кіровоградську стадіоні «Зірка» однойменна команда в рамках першості України серед команд першої ліги у матчі восьмого туру приймала футбольний клуб «Харків», котрий ще в минулому сезоні виступав серед еліти українського футболу, а на разі, після суттєвого його омолодження, знаходиться на останній сходинці турнірної таблиці першої ліги, у всіх п’яти матчах не набравши жодного очка. Враховуючи дану обставину для підопічних Михайла Стельмаха цей матч був шансом хоч якось виправити своє не завидне турнірне становище і гості налаштувалися на звітне протистояння, як на останній бій – це показав звітний матч. Але про все по черзі.

Перший небезпечний момент у матчі створили харківські футболісти: на шостій хвилині Микола Грінченко небезпечно пробив штрафний удар, але голкіпер господарів Роман Єрещенко в чудовому стрибку ліквідував загрозу. Через 5 хвилин знову Раоман продемонстрував відмінну реакцію, відбивши постріл Антона Корольчука. Кіровоградська «Зірка» ж на 30-ій хвилині провела зразкову швидку контратаку і лише в останній момент захисник гостей Дмитро Федота скорегував передачу Олександра Кочури на вільного Павла Чорномаза – кутовий. В кінці першої половини матчу господарі мали відкривати рахунок: Олександр Кочура з вигідної позиції пробив поруч з штангою воріт Ігора Ходановича. І тут спрацювало правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Після «дитячих» помилок центральних захисників «Зірки» було втрачено м’яч і у власній штрафній площадці під час удару гравця ФК «Харків» «круглий» влучив у руку кіровоградському футболісту – арбітр призначив пенальті, яке впевнено реалізував Роман Яворський. Мінімальною перевагою 1:0 гостей перший тайм і завершився.

У другій половині матчу кіровоградці заграли активніше, створивши декілька небезпечних моментів, один з яких на 57-ій хвилині реалізували в гол: Віталій Андрухов, отримавши м’яч стоячи спиною до воріт суперника, чудовим фінтом обіграв свого опікуна і вийшовши тет-а-тет з Ігорем Ходановичем, не зближаючись з ним, невідпорно пробив у дев’ятку його воріт – 1:1. Цей успіх додав сил господарів, які були сповнені бажанням здобути перемогу у звітному протистоянні, але свої можливості не реалізували Павло Чорномаз та Олександр Вечтомов.

А на 87-ій хвилині гостям вдалося відзначитися вдруге: Володимир Черніков випередив свого опікуна, пробивши в один дотик у нижній ближній кут воріт Романа Єрещенка – останній не зміг врятувати свою команду. І коли вже харків’яни в думках тримали свою першу перемогу, Павлу Чорномазу вдалося зрівняти рахунок в матчі.

Отже, фінальний свисток головного арбітра матчу Андрій Кузьмін з Миколаєва зафіксував в матчі кіровоградської «Зірки» та ФК «Харків» нічию 2:2. Цей успіх дозволив гостям набрати своє перше очко, а кіровоградцям – 10-е. У наступному турі, «Зірка» завітає в гості до Білої Церкви на матч з місцевим «Арсеналом», а ФК «Харків» вдома у протистоянні з алчевською «Сталю» спробує здобути свою першу перемогу.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости