Перша ліга. "Зірка" - "Арсенал" 1:1. Кіровоградська "Зірка" на останніх хвилинах втратила перемогу

25 апреля 2010, воскресенье. 16:47


«Зірка» - «Арсенал» 1:1

Гол: Городов, 54 (пен) - Піцур, 90

«Зірка»: Чурілов, Михайлюк, Котелюк, Смалько, Городов (Галенко, 70), Голопьоров (Бурдіян, 67), Шибко (Вечтомов, 84), Чорномаз, Давидов (Драголюк, 27), Басов, Ситнік (Андрухов, 87).

«Арсенал»: Литвин, Шегда, Бурлін, Кривошеєв (Степанюк, 82), Кармаліта (Алексанов, 44; Коваль, 70), Ворона (Рибаковський, 58), Войтович (Смішко, 63), Деревльов, Гриценко, Піцур, Герасименко.

Попередження: Кармаліта, 37; Литвин, 90.

25 квітня в матчі 26-го туру першості України серед команд першої ліги кіровоградська «Зірка» вдома приймала білоцерківський «Арсенал». Після втрати очок в минулому турі з аутсайдером ліги ФК «Харків» підопічні Ігоря Жабченка на очах рідних відданих глядачів сьогодні горіли бажанням реабілітуватися за здобути перемогу над непростим суперником. «Арсенал» з Білої Церкви у весняній частині нинішнього сезону здобув лише дві перемоги. І то лише над командами, які замикають турнірну таблицю першої ліги – тернопільською «Нивою» та ФК «Харків». Такий виступ команди Ігоря Артимовича пояснюється, в першу чергу, наявністю травмованих гравців, які не могли допомогти своїй команді, та не спроможність лідерів знайти свою гру. В історії взаємовідносин кіровоградської «Зірки» та білоцерківського «Арсеналу» в чемпіонатах України серед професійних команд була лише одна зустріч – це матч першого кола нинішнього сезону в Білій Церкві, в якому була зафіксована нульова нічия.

На екваторі весняної частини першості кіровоградську «Зірку» поповнили два футболісти – вихованець кіровоградського футболу В’ячеслав Самойленко, який до цього виступав за команду «Геліос-2» в чемпіонаті Харківської області, та Станіслав Гончарук, котрий пройшовши шлях від дитячої команди «Динамо» до «Динамо-3», на далі пограв ФК «Львів» та дублі одеського «Чорноморця» та ужгородського «Закарпаття». Але в заявку на звітний матч два вищезазначені футболісти сьогодні не попали.

В стартовому складі «Зірки», порівняно з попереднім матчем із ФК «Харків», Ігор Жабченко вніс лише одну зміну: замість Андрія Драголюка вийшов Олег Давидов. Ігор Артимович також вніс певні корективи в склад своєї команди в порівнянні з домашньою зустріччю попереднього тура з бурштинським «Енергетиком», яка закінчилася нульовою нічиєю; так новобранець Євген Кармаліта, який замінив Вадим Гонщик, а Артур Гриценко витіснив на лаву запасних Сергія Алексанова .

З початку звітного матчу господарі спробували забити «швидкий» гол у ворота суперника, але особливої небезпеки у воріт Назара Литвина їм створити не вдалося. Удар Олексія Городова став легкою здобиччю воротаря білоцерківської команди. Павло Чорномаз на своєму лівому фланзі двічі не зміг дістати до м’яча у штрафній площадці суперника і, перебуваючи без опікуна, міг загрожувати воротам «Арсенала». Гості відповіли кіровоградцям небезпечним ударом у виконанні Євгена Кармеліти – м’яч після удару півзахисника гостей Олександр Чурілов парирував на кутовий. В подальшому обидві команди шукали шляхи до воріт один одного. Кіровоградська команда, перш за все завдяки грамотній грі досвідченого Олега Котелюха, без проблем зупиняла суперника. Рівна гра в першій половині матчу мала закономірну нульову нічию, за якої команди пішли на перерву. За хвилину до завершення тайму, також, стався цікавий кумедний епізод, який ще довго буде веселити шанувальників футболу. Сергій Алексанов вийшов на заміну замість Євгена Кармаліти (це показав резервний арбітр матчу), але останній залишився в грі і «Арсенал» одну хвилину грав в … 12-ьох і лише коли тренерський штаб «Зірки» «догукався» до арбітрів, що потрібно зупинити таку комедію. Арбітр навіть і попередженням гравця суперника не нагородив за таку заміну.

Після перерви кіровоградська команда великими силами пішла вперед. Не скориставшись декількома можливостями для взяття воріт суперника, Олександр Ситнік, увійшовши до штрафної площадки суперника, був зупинений поза правилами і арбітр призначив пенальті у ворота Назара Литвина. Олексій Городов впевнено реалізував одинадцятиметровий – 1:0. Після забитого голу господарі не реалізували декілька зручних контр випадів – не вистачало останнього пасу на завершальних стадіях комбінацій. А суперник вже на 58-ій хвилині міг встановити рівновагу в матчі, але з близької відстані Сергій Алексанов пробачив кіровоградців за не уважність в обороні. Екс-гравець «Зірки» Богдан Смішко, який вийшов на заміну, міг забити своїй колишній команді, але не поцілив у ворота кіровоградської команди. Андрій Драголюк мав подвоювати перевагу своєю команди, але його удари бажали точності. За рівної гри матч добігав свого кінця і вже всі повірили в перемогу господарів і тільки білоцерківська команда з цим не була згодною. І на останніх хвилинах з передачі активного Богдана Смішко Роман Піцур засмутив численних вболівальників кіровоградської «Зірки». А через мить Павло Рибковський міг принести перемогу «Арсеналу» та з гострого кута пробив поруч з дальньою штангою воріт Олександра Чурілова.

Фінальний свисток матчу зафіксував нічию 1:1. Цей рахунок викликав чималу радість у гравців гостей, котрі радувалися, ніби-то здобули перемогу в нинішньому матчі. По завершенню зустрічі від одного зі спонсорів «Зірки» нападнику господарів Олександру Ситніку як кращому гравця матчу було вручено пам’ятний приз. Поділ очок в звітному протистоянні не допоміг обом суперникам в турнірній таблиці покращити своє турнірне становище. Після сьогоднішнього матчу з білоцерківським «Арсеналом» кіровоградську «Зірку» очікує два складні матчі на виїзді у перенесеному матчі 19-го туру проти луцької «Волині» та протистояння наступного, 27-го, туру з алчевською «Сталю». Білоцерківська команда ж матч наступного туру з «Динамо-2» зіграє лише першого червня, що дозволяє їм, відпочивши, краще підготуватися до домашнього матчу 28-го туру проти івано-франківського «Прикарпаття».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости