Перша ліга. "Прикарпаття" - "Дністер" 2:2. Сім разів відміряй…

21 марта 2011, понедельник. 17:52


«Прикарпаття» - «Дністер» - 2:2

Голи: Згура 63, Логінов 69 – Опря 44, Косирін 56.

«Прикарпаття»: Локатир, Луцик, Плехтяк, Логінов, Мельничук, Кругляк, Ковалюк (Антонюк, 81), Ревуцький, Кубай (Вірстюк, 56), Згура, Микуляк (Стоцький, 52).

«Дністер»: Паламарчук, Буряк, Мельник, Білозор, Поспєлов (Булганін, 55, Тараров, 72), Д. Пархоменко, Продан, Полтавець, Опря, Степанишин, Косирін.

Попередження: Ковалюк 15, Логінов 26, Луцик 33, Плехтяк, 57, Стоцький, 73 – Степанишин, 59, Косирін, 90+2.

Продовжить «Прикарпаття» виступи у першості країни, чи ні, з’ясувалося менш, ніж за чотири доби до початку звітної зустрічі. Лише ввечері 17 березня депутати Івано-Франківської міськради внесли останні зміни до угоди про створення ТОВ «Професійний футбольний клуб «Прикарпаття», засновником якого разом з міськвиконкомом стала фірма «Скорзонера», що входить у сферу впливу бізнес-групи Приват.

Процес утворення нового клубу триватиме ще кілька тижнів. До того часу розраховувати на фінансові вливання від новоспеченого спонсора (задекларований річний бюджет – 12 мільйонів гривень) не доводиться. А грати потрібно вже зараз. І не тільки грати, але й давати результат. Тим паче, що за календарем весняний відрізок турніру франківці розпочинають поєдинками проти безпосередніх конкурентів за місце під сонцем – «Дністра», «Енергетика» та «Геліоса». Хоча, останній, зважаючи на кадрове підсилення, франківцям вже й не конкурент...

В день гри заявка «Прикарпаття» розрослася на кілька прізвищ. З «Енергетика» повернувся Гребинський (пропускав гру через дискваліфікацію). Дебютували у команді Кругляк («Динамо-2»), Луцик (вихованець франківського футболу перебував останнім часом у «Карпатах»), Кубай та Антонюк. Підтвердження ще кільком переходам, за словами президента клубу Анатолія Ревуцького, надійшло вже під час матчу. Так що особливого маневру у тренерів «Прикарпаття» не було. Як, зрештою, й у їх візаві з «Дністра». Овідіопольці внесли у протокол лише 16 прізвищ.

З «Дністром» прикарпатці на рівні першого дивізіону зустрічалися сім разів, програвши усі без винятку матчі! Під час понеділкової зустрічі здавалося не уникнути прикарпатцям чергової невдачі. Нудний перший тайм завершився несподіваним голом Опрі. Нападник «Дністра» майстерним ударом у дальній кут воріт завершив зусилля партнерів, які за мить до цього буквально вицарапали м’яч у суперників.

Через 11 хвилин після відновлення поєдинку становище господарів взагалі стало катастрофічним. Булганін, тільки-но з’явившись на футбольному полі, вдало асистував Косиріну. Прийнявши м’яч спиною до воріт, Олександр розвернувся і ударом з-під захисника змусив вдруге здригнутися сітку воріт за спиною у Локатиря.

Та вже за кілька Булганіну дісталося на горіхи від наставника. За те, що випустив з поля зору Згуру, який після серії рикошетів на 63-й хвилині зумів розмочити ворота своїх колишніх одноклубників. А ще через шість хвилин рахунок взагалі став нічийним. На цей раз прикарпатці використали стандарт: передачею Згури від кутової позначки скористався Логінов.

Далі справи пішли жвавіше. На 79-й хвилині Степанишин, здається, вже був готовий вивести свою команду вперед, однак в останній момент його удар заблокував Логінов. Ще більш небезпечний момент виник за п’ять хвилин до завершення основного часу біля воріт гостей. Розіграш штрафного удару з близької відстані завершував Кругляк – гостей врятував голкіпер.

Не вгамувалися команди і в доданий час. Щоправда, у вирішальні миттєвості гравці приймали не зовсім вірні рішення. Приміром, на 94-й хвилині Полтавець, виконуючи штрафний, замість передачі (у карний майданчик «Прикарпаття» підтягнулися чи не всі ударні сили овідіопольців) виконав примітивний удар по воротах. А на 96-й – господарі, здобувши право на кутовий, для чогось стали його розігрувати. На цьому й прозвучав фінальний свисток...

Звичайно, 2:2 краще ніж 0:2. Однак, зважаючи на турніру ситуацію, такий результат для «Прикарпаття» майже тотожний поразці. Адже конкурентам вдалося зберегти відрив. Якщо подібне цієї п’ятниці вдасться також «Енергетику», становище іванофранківців стане практично невиправним...

Андрій Пархоменко (головний тренер «Дністра»): «У вас, мабуть, тільки недавно зійшов сніг. На такому полі важко грати в пас. У цій ситуації вирішальними стають бійцівські якості та індивідуальна майстерність. До перерви за рівної гри нам поталанило забити гол. В другому таймі відзначилися вдруге і на якийсь час втратили концентрацію, чого у поєдинках з командами західного регіону робити не слід. Десятихвилинного провалу у наших діях виявилося достатньо, щоб рахунок став нічийний. Потім ми знову взялися до гри... Загалом ніхто з суперників не заслуговували на поразку. Хоча наприкінці матчу нам відверто поталанило.»

Микола Пристай (головний тренер «Прикарпаття»): «В той час, коли інші команди у міжсезоння вже награвали склад, ми лише розпочинали знайомство з гравцями. Ще сьогодні вранці я не знав, хто з них зможе вийти на поле. Ми вимушено спростили свою гру, щоб гравці, котрі перебувають у різному фізичному стані, витримали до кінця матчу. Вболівальникам така гра, звісно, не подобається. Але іншого виходу не було. Та не варто думати, що «Прикарпаття» буде діяти так і надалі. З нетерпінням очікуємо приходу нового спонсора, з яким прикарпатський футбол зможе нарешті розвиватися.»

Анатолій Ревуцький (президент ФК «Прикарпаття»): «На цьому етапі наші муки мали б закінчитися. У минулий четвер було поставлено крапку у тривалих перемовинах між міською владою та інвестором. Однак залишилися ще процедурні питання, які займуть кілька тижнів. Ми мусимо вистояти цей час. Лише вчора було прийнято остаточне рішення щодо тренерського штабу. Петро Кушлик, який очолював «Прикарпаття», у підготовчий період потрапив на лікарняне ліжко. Процес реабілітації триває, а тому Петро Іванович за станом здоров’я попрохав звільнити його від обов’язків головного тренера. Новим наставником призначено Миколу Пристая. Натомість Кушлик стане одним з моїх заступників.»




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости