Юрій Кіндзерський: "Я дуже хочу зберегти "Львів"..."

13 сентября 2011, вторник. 08:54


Понеділок для ФК «Львів», схоже, став останнім днем його нинішнього існування. За словами президента клубу в ексклюзивному інтерв’ю для «УФ», з гравцями розпочато процес фінансового розрахунку. Найімовірніше, у вівторок їм уже не треба буде йти на роботу…

— Юрію Івановичу, минулого тижня ви заявили, що ФК «Львів» не дограватиме сезон у першій лізі, однак на матч проти «Одеси» команда таки вийшла. Чи не став він останнім для клубу?

— Найімовірніше, став. Одначе сьогодні ми все ще сподіваємося отримати пропозиції від потенційних нових власників клубу. Наразі жодного реального варіанту з передачі клубу в інші руки в мене, на жаль, немає.

— До речі, про «інші руки»: ви озвучили готовність віддати клуб безкоштовно людині з відповідними фінансовими спроможностями. Чим керувалися, ухвалюючи таке рішення?

— Я дуже хочу зберегти «Львів» на футбольній мапі країни. Буде вкрай шкода, якщо на цьому історія нашого самобутнього клубу добігла кінця. На жаль, особисто я вичерпав усі можливі варіанти з порятунку клубу, тому від мене залежить наразі вже мало…

— Але ви — бізнесмен, і віддавати клуб з престижною тренувальною базою (яку наразі надано в оренду столичному «Арсеналу». — А.В.) та непоганим затишним стадіоном в Добромилі — щонайменше дивно, адже це майно варте чималих коштів. Яка його доля?

— Добромильський стадіон залишається в моїй власності, а базу наразі віддано в оренду. Нехай люди її розвивають, а разом із тим — і український футбол.

— Те, що «Львів» проводить (проводив) домашні матчі в Добромилі, і є клубом, затіненим «Карпатами», заважає знайти інвесторів чи охочих взяти клуб під свою опіку?

— Те, що ми граємо в Добромилі, звісно, великий негатив. І я це розумію, хоч і ваше питання краще адресувати отим інвесторам, яких поки що немає… Але ж ми поїхали грати туди не з футбольних мотивів чи через інший клуб у місті Лева. Це наслідок політики міста Львова — витіснити наш клуб за свої межі. От і все.

— Аналізуючи ситуацію, тяжко збагнути, що клуб, котрий кілька років тому грав у ПЛ, нині стоїть на межі зникнення. Чи були якісь поворотні моменти в житті ФК «Львів», які наразі не дали б команді зникнути, якби ви ухвалили те чи інше рішення?

— Причиною такого скрутного становища зовсім не є ФК «Львів». Гадаю, я не один такий в Україні, хто останніми роками почав заробляти менше необхідної суми для утримання професіональної команди. Бізнес — це ризик. І наразі я не можу забезпечувати клуб. Люди ж, котрі можуть це робити, не зацікавлені в футболі.

— Чи готується наразі команда до наступного матчу чемпіонату?

— Ні, сьогодні (розмова відбулася вчора по обіді. — А.В.) ми розраховуємося з футболістами і видаємо їм на руки трудові книжки.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости