Перша ліга. "Зірка" - "Миколаїв" 0:1. Несподівана поразка "Зірки"

5 октября 2012, пятница. 16:49


"Зірка" - "Миколаїв" 0:1

Гол: Давидов 89

"Зірка": Ширяєв, Бочкур, Степанов (Порошин 46), Нємчанінов, Родіна (Новицький 90), Пінчук, Осадчий (Хаблов 87), Насібулін, Бурдіян (Фатєєв 90), Рудницький, Іванов.

МФК "Миколаїв": Чуваєв, Леонідов, Гудзикевич, Семенина (Зелді 85), Чаус, Тарасенко, Чорній, Давидов, Берко (Бобаль 50), Голенков, Ковальов (Ліщук 73).

Попередження: Чаус 76


До 13-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги кіровоградська «Зірка» підійшла на чолі турнірної таблиці. Хтось очікував цього на початку чемпіонату чині? Складно сказати. Варто відмітити, що головні претенденти на підвищення в класі «Оболонь» та ФК «Севастополь» не вдало розпочали сезон і мали по ходу наверстувати втрачене; краще це виходить в севастопольців. Інші команди верхньої частини таблиці не демонструють стабільну гру. А от кіровоградська команда стартувала впевнено, потім було кілька матчів без перемог і от в останніх чотирьох зустрічах підопічні Іллі Близнюка не втрачають очки.

Що треба було чекати від сьогоднішнього матчу? Суперником «Зірки» був МФК «Миколаїв», який нині переживає не найкращі часи. В миколаївському клубі «бурлить». Вже в Інтернеті щодо миколаївців чимало писали. Тож не будемо повторюватися, лише варто зазначити, що до Кіровограду «Миколаїв» їхав за кошти … головного тренера Руслана Забранського.

До звітного матчу команди підійшли з кадровими проблемами. В «Миколаєва» дискваліфіковані Станіслав Чучман та Дмитро Волков, яких сьогодні не вистачало гостям. Але може розраховувати Руслан Забранський на Станіслава Гудзікевича, який відбув дискваліфікацію. А кіровоградська команда не могла розраховувати на свого кращого бомбардира Ярослава Галенка, який травмований. Тож проблему нападника головний тренер кіровоградців Ілля Близнюк вирішив наступним чином: Єгор Іванов вийшов з перших хвилин, а Андрій Порошин залишився на лаві запасних.

Матч розпочався небезпечним зіткненням між Антоном Голенковим та Іваном Рудницьким – обом було надано за межами поля медичну допомогу і вони повернулися до гри, щоправда Іван з перебинтованою головою. Перший небезпечний момент в звітній грі створили господарі: нападник «Зірки» Єгор Іванов за 5 метрів від воріт гостей прийняв м’яч на груди і з гострого кута намагався пробити, але м’яч звалився з ноги і став легкою «здобиччю» Олега Чуваєва. Миколаївська команда не забарилася із відповіддю: із-за меж штрафної площадки приклався Семенина – Євген Ширяєв впевнено впіймав м’яч. Після жвавого початку зустрічі темп гри впав. Ініціатива переходила від однієї до іншої команди, але до небезпечних моментів справа не доходила.

На 27-ій хвилині матчу кіровоградська «Зірка» мала можливість відкрити рахунок, але після чудової передачі нападник Єгор Іванов не зміг вийти один на один із голкіпером суперника Олегом Чуваєв: порушив правила проти захисника МФК «Миколаїв» Тарасенка. Єгор не встиг поставити корпус; схоже йому не вистачило досвіду. Через дві хвилини після передачі Дмитра Осадчого на вістрі атаки був Владислав Насібулін: захисники на дальній штанзі завадили Владиславу результативно її замкнути. А на 33-ій хвилині 20-ти річний вихованець миколаївського футболу Віктор Берко, який раніше виступав в першості області, після передачі Ігоря Семенини, на підході до штрафної площадки поклав на газон Романа Бочкура і підступно пробив у ближній кут воріт – м’яч пролетів біля штанги. Наприкінці першого тайму Андрій Бурдіян на лінії штрафної площадки «знайшов» Нємчанінова: Дмитро в один дотик головою спрямував м’яч на п’ять метрів до воріт на Єгора Іванова, котрого на мить випередив досвідчений захисник «Миколаєва Тарасенка. Перший тайм завершився без забитих м’ячів. Зазначимо, що в першій 45-тихвилинці на футбольному полі відбувалася рівна гра, перевагу жодній з команд складно віддати.

В перерві матчу наставник господарів Ілля Близнюк зробив одну заміну: Андрій Порошин замінив Андрія Степанова, який, схоже, не зовсім оговтався від травми, від якої він відновлювався тривалий час. Ця заміна мала йти на підсилення атаки кіровоградської команди.

Активніше другий тайм розпочали гості. Ударам Віктора Берко та Артема Чорнія бракувало влучності. А на 53-ій хвилині матчу стався найнебезпечніший момент в матчі на ту мить часу. Іван Рудницький зі стандартного подав у штрафну площадку, де відгукнувся Іванов: Єгор головою пробив по центрі – голкіпер гостей парирував і першим на добиванні був Андрій Порошин, котрий з гострого кута влучив у штангу воріт миколаївської команди. Через сім хвилин чудово підключився до атаки Владислав Насібулін, який попереду «знайшов» Осадчого: Дмитро з 18-ти метрів пробив вище воріт суперника. У відповідь з передачі Семенини головою вище воріт пробив Антон Голенков.

В останні двадцять п’ять хвилин зустрічі кіровоградська команда додала в швидкості, але от останньої точної передачі не вистачало. Так, на 80-ій хвилині кіровоградці провели гостру контратаку: Іван Рудницький міг вивести Андрія Порошина, який біг паралельним курсом, тет-а-тет з голкіпером гостей, але натомість вирішив пробити – Олег Чуваєв впевнено зафіксував м’яч. На останніх хвилинах Матвій Бобаль точно пробив у дев’ятку воріт господарів – Євген Ширяєв надійно зіграв.

Доля зустрічі вирішилася на останніх хвилинах. Екс-гравець «Зірки», а нині гравець МФК «Миколаїв», Олег Давидов потужним ударом із-за меж штрафної площадки пробив результативно під перекладину воріт господарів. В компенсовані хвилини Павло Новицький мав зрівнювати рахунок, але з кількох метрів пробив вище воріт суперника. Останній шанс забити втратити кіровоградці. В підсумку несподівана поразка «Зірки» з рахунком 0:1. Ясна річ, що через цю домашню поразку «Зірка» втрачає першу сходинку першої ліги.

Зазначимо, що у зв’язку з раннім початком зустрічі на стадіоні було не багато вболівальників. Та варто відзначити: як завжди кіровоградську команду палко підтримувала фан-група. Не залишився без підтримки і «Миколаїв», 10-20 фанів якої теж приїхали на зустріч до Кіровограду.

В наступному турі, 10 жовтня, кіровоградська команда зіграє в гостях з «Кримтеплицею», а МФК «Миколаїв» вдома прийме аутсайдера ліги ФК «Одеса».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости