"Олександрія" - "Севастополь" 1:4. І все-таки під ковпаком… двійки лідерів

29 марта 2013, пятница. 18:53


"Олександрія" - "Севастополь" - 1:4

"Олександрія": Зарубін, Запорожан, Назаренко, Микицей, Басов, Пічкур (Гордя, 67), Грицук, Банада, Кіча (Полярус, 46), Бондаренко (Бровченко, 56), Шевченко (Коломоець, 77)

Головний тренер: Андрій Купцов

"Севастополь": Чуваєв, Федорів, Воронін, Новак, Гвініанідзе, Левандовські, Кожанов (Коваль, 88), Танчик (Караваєв, 46), Ткачов, Карноза (Крамар, 82), Ковпак (Жабокрицький, 78)

Головний тренер: Олег Кононов

Голи: Шевченко, 31 – Кожанов, 20, Ковпак, 56, 72, Жабокрицький, 85

Попередження: Бондаренко,42, Запорожан, 55

Багато води збігло за час зимового міжсезоння. Темп, набраний командами за першу частину чемпіонату, взимку однозначно збивається. І коли подейкують, що снігова перерва жодній з українських команд не йде на користь, то перші ж весняні матчі доводять, що це таки так.

"Севастополь" свій перший звітний матч у Харкові не зіграв: змушений був просити про перенесення гри через наявність великої кількості збірників. Звідси дуже логічно поставало питання: в якому стані "біло-голубі" підійдуть до матчу з безпосереднім конкурентом за місце під сонцем, "Олександрією". "Жовто-чорні", хоч і мали напередодні двобою на "Ніці" офіційний матч, та закінчився він для підопічних Андрія Купцова не найкращим чином: непоступлива "Кримтеплиця" знову забрала такі жадані для олександрійців очки.

В стані "жовто-чорних" напередодні ключового для них цієї весни матчу взагалі відбулися значні переміни. Найвизначніша - "рокіровка" на найвищому, президентському рівні: незмінний керманич олександрійського футболу Микола Лавренко стає почесним президентом, а народний депутат України Сергій Кузьменко бере важелі правління клубу в свої руки. Про плани прямо не говориться, говориться про якість гри, місцевого футболу і відданість вболівальника, і лише злегка Сергій Анатолійович прохоплюється про мрію - бачити клуби з Олександрійщини в єврокубках.

Зміни на лаві гравців ПФКА – не менш суттєві. Гучних придбань немає (придбання міжсезоння – радше на перспективу). Зате є гучні залишання клубу. До київського "Арсеналу" переїхав Сергій Старенький, Віталій Гавриш - до "Металургу" Запоріжжя. З команди нарешті пішов "вічно перспективний" Януш Кралік. Залишив клуб і Андрій Сахневич, але, головне, також і капітан і старожил - Ігор Чередніченко. Справедливости заради скажемо, що й "Севастополь" мав напередодні сьогоднішнього матчу суттєві втрати (приміром, був відсутній Кузнецов - головний голеадор). Однак з огляду на лавки команд, ці втрати кримчан усе-таки неспівмірні з олександрійськими…

Гра, проте, почалася і добрі дві свої третини тривала як цікава і непередбачувана захоплююча партія двох адекватних суперників. З перших хвилин відчувалося: грають лідери. Попри великі для першої ліги швидкості, велетенську кількість перехоплень і часту зміну вектора атаки, до якої вдавалися обидві команди, справжніх голевих моментів, чи навіть ударів по воротах у першому таймі було обмаль. Як кажуть у таких випадках, захист як правило чисто перегравав напад (була показана всього одна жовта картка, олександрійцю Володі Бондаренку). І втім, спостерігати за перебігом подій на полі було цікаво.

Уже на перших хвилинах суперники обмінялися атаками. На 2-й хвилині Антон Кіча небезпечно навішував справа, однак партнери не підтримали його креативу належним чином. У відповідь на це новобранець "Севастополя" екс-канонір Олександр Ковпак на 5-й хв. здійснив свій рейд у штрафну (перерваний захистом) справа. На 7 хв. ще раз гарно навішував Кіча, а на 7 хвилині Грицук (якого, мабуть, слід визнати кращим гравцем матчу у стані жовто-чорних) зліва прострілював у штрафну, однак Вячеслав Шевченко цього разу не зміг належно обробити м’яч. Аж на 10 хв. слідує перший удар по воротах за матч - Сергій Ткачов прострілює здалека, а Зарубін кулю не втримує, кутовий. Загальний малюнок гри під середину першого тайму: матч рівних за класом суперників, однак атаки севастопольців усе-таки виглядають дещо стрімкішими. А відтак: "жовто-чорні" шукають свого шансу, але гру контролюють біло-голубі.

На 19 хв. Євген Банада справа небезпечно навішує, а на 20 хвилині олександрієць Шевченко завдає прицільного удару по воротах. І зараз же господарі пропускають. Денису Кожанову поталанило проскочити крізь захист олександрійців лівим флангом і лівою ж ногою послати кулю в проти-хід кіперу Руслану Зарубіну – 1:0, попереду гості. По цьому "Севастополю" вдається пресинг по всій ширині поля. Гості однозначно краще тримають м’яч і рідше, ніж господарі, його втрачають. Між тим, гостроти в матчі мало: тільки Танчик якось на 28 хвилині пробував накрутити кількох на правому фланзі, однак Запорожан нейтралізував небезпеку.

Мовби з нічого, але дуже красиво, відбувається гол господарів у відповідь. Двічі поспіль все той же невгамовний Василь Гричук на 31 хвилині намагається завантажити шкіряну кулю в штрафну, і з другої спроби йому це вдається. Куля знаходить ногу олександрійського Шеви, який б`є через себе і забиває красень-гол, який, може, стане найвродливішим (якщо так можна було б висловитися про гол) у турі.

Після того, як на табло висвітилося "1:1", хід гри не змінився. На два дуже небезпечних штрафних (33 та 42 хвилини) "Севастополя" господарі відповіли комбінаційною атакою на 37 хвилині. Тайм завершився атаками гостей, в яких під завісу половини гри першу скрипку грав Артур Карноза.

"Олександрія" почала другу половину гри активно: на 46 хвилині Шевченко, а на 50 Грицук зіграли попереду добре. Однак, хоча на початку тайму жовто-чорні змагалися з більшим завзяттям, щастя виявилося на боці гостей. Перший дзвіночок біля воріт Зарубіна продзеленчав на 52 хвилині, коли Караваєв ледь не влучив у дев`ятку воріт. А на 56 хв. Після комбінації Карноза-Левандовські-Ковпак, гості знову виходять уперед. Цей гол став першим м`ячем Ковпака в складі своєї нової команди. На 72 хвилині після передачі Карнози Ковпак забив і свій дублевий гол у складі "Севастополя". Після рахунку 3:1 на користь гостей "Олександрія" поникла остаточно. І гол Жабокрицького (Крамар-Караваєв-Жабокрицький) на 85 хвилині міг бути не остаточним у цій грі.

Свисток судді пролунав, зафіксувавши очевидне: "Олександрія" вдруге в цьому сезоні програє "Севастополю" з різницею у три м’ячі. І, не враховуючи гру в запасі у кримчан, тепер ПФКА відстає від двійки лідерів на п’ять пунктів. Справедливости заради скажемо, що "жовто-чорні" програли всього втретє в цій першості. Однак все одно боротися за путівку до прем’єр-ліги, на мій погляд, їм відтак буде дуже і дуже важко. Що ж до "Севастополя", то клуб, який минулого сезону через рулетку примх сильних світу цього в останню мить не потрапив у перший дивізіон, тепер очолює турнірну таблиці. Дуже заслужено очолює.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости