Перша ліга. "Десна" - "Сталь" 0:2. На класі

7 сентября 2013, суббота. 18:54


Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна

Арбітр: Максим Козиряцький (Одеса)

"Десна" (Чернігів) - "Сталь" (Алчевськ) 0:2

Голы: Сікорський 4, Поступаленко 23

"Десна": Федоренко, Агапов (Гулордава 84), Каваців, Мачуленко (Малюк 80), Чепурненко (Козак 80), Картушов, Бовтрук (Білий 75), Кондратюк, Стеценко, Чуланов, Мельник

"Сталь": Комарицький, Батюшин (Акименко 46), Степанюк, Колінс (Батіщев 58), Міщенко, Максименко, Поступаленко (Троцько 81), Леонов, Сікорский (Солдат 65), Ковальов, Хромих

Попередження Максименко

Чотири поразки поспіль – таких показників в історії "Десни" не було з 1998 року (це і є антирекорд для чернігівської команди). Ці рядки були написані (а статистика вивчена) ще до матчу зі "Сталлю". Нехай пробачать вірні вболівальники, але в те, що чернігівці наберуть очки у звітному турі не вірилося зовсім.

Перебіг гри підтвердив, що песимізм був небезпідставним. Гості вже в дебюті показали хто є хто: удар, кутовий, ще один дальній удар… Чернігівці спробували відповісти, заробили кутовий, але після нього й пропустили. Футболісти "Сталі" виграли повітря і в два паси доставили м’яч в центр поля, де Сікорський позиційно обіграв опонента (насправді банально поставив спину – цього виявилося достатньо) і втік на рандеву з Федоренком. Виглядало, як булліт, який вінгер "Сталі" майстерно реалізував.

А надалі найпопулярнішим питанням на трибунах було: "ти ще не заснув?". Алчевська "тікі-така" на своїй половині поля була не надто цікавою, а футболісти "Десни" пресингувати великими силами не наважувалися, тримаючи в голові швидку гольову контратаку. Другу таку отримати не хотілося. Але небажання не вберегло від другого голу. Траєкторія пересувань Поступаленка і траєкторія м’яча, який після серії відскоків літав по карному майданчику "Десни" перетнулися, і центрхав чітко поклав м’яч у сітку ударом метрів з 12.

І знову сонна гра аж до перерви. Одні не дуже хочуть, намагаючись втримати комфортну перевагу мінімальними зусиллями, а інші не зовсім можуть, натикаючись раз по раз на чіткі дії оборонців "Сталі". Лише на останній хвилині гості (а конкретно – камерунець Нгаха) помилився на правому фланзі, куди змістився для підстраховки Максименка, що не встиг повернутися з атаки, і Агапов перспективно втікав в атаку, обіграв одного суперника, але наштовхнувся ще на трьох. Партнерів поруч не було, а тому форвард вибрав заздалегідь програшний варіант: почав обігрувати, але м’яч втратив.

Друга половина гри почалась дещо цікавіше. Підопічні Олександра Рябоконя спробували діяти активніше і навіть створили момент для Кондратюка, але той прийняв пас в районі 11-метрової позначки в кращих традиціях раннього Брандао – м’яч відскочив від ноги метри на 3-4. Гості спробували знову залякати чернігівців двома швидкими контратаками (на щастя, невдалими), але повторення першого тайму не сталося – гра стала дещо відкритішою. Хоча, особливих дивідендів командам це не принесло.

Хіба що Мачуленко зумів вперше за гру (головні козирі "Десни" у вигляді швидких флангів абсолютно зникли у звітній грі) прорватися до воріт алчевців і впасти, ледве перетнувши межу карного майданчика. Настільки картинно, що аж дивно стало, чому арбітр не показав жовту картку за симуляцію.

Власне, це і все, що варто відзначити в другому таймі. Хіба що на останніх хвилинах "потішили" Білий і Стеценко, які вирішили оригінально розіграти штрафний удар. Вийшло настільки оригінально, що м’ячем без проблем заволоділи "сталевари", які у швидкій контратаці ледве не забили втретє. Але Степанюк з трьох метрів пробив вище порожніх воріт.

А ще хочеться відзначити вболівальників, які після фінального свистка почали невдоволено свистіти. Почулося навіть пару разів слово "Ганьба!". І навряд чи їм можна пояснити, що суперником новачка першої ліги була команда, яка сьогодні повинна би була грати у Прем’єр-лізі з "Шахтарем", "Дніпром" і "Динамо".




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости