"Карпати" - "Іллічівець" 1:0. Білоруське щастя "Карпат"

7 апреля 2007, суббота. 17:18


Львів. Стадіон "Україна"
14 600 зрителей
(согласно информации ПФЛ)

Главный арбитр: Венгер, Киев
Ассистенты: Войтюк, Валуев (оба - Запорожье)

Карпати 1:0 Іллічівець
Ковєль 21  
Налєпа, Федорів, Іщенко, Петрівський, Пшеничних, Годвін, Шмаков (Платон 46), Сучков (Ситник 74), Кобін, Батіста, Ковєль   Шуховцев, Олефір, Краснопьоров, Єсін, Мазуренко, Кривошеєнко, Кулаков (Ара Акобян 70), Мальцев, Малигін, Конюшенко, Акобян Арам (Оберемко 58)
    Попередження: Мазуренко 18

"Не називай команду іменем ката України" - плакатом із таким лозунгом львівські фани "привітали" маріупольських гостей. Зрештою, й у самому середовищі маріупольських ультрас є й такі, які з львівянами погоджуються. Але це внутрішні справи самого клубу і його почесного президента Володимира Бойка.

Після матчу у сусідньому з Маріуполем Донецьком, проти "Металурга", уболівальникам "Карпат" хотілося побачити щось схоже на рідному стадіоні. "Іллічівець" - суперник не простий, хоч і перебуває зараз в зоні вильту. На боці гостей була нічия з "Шахтарем". "Карпати" ж вже повністю оговталися від епідемії та рвалися в бій. Однак, повторення донецького матчу, який називають найвидовищнішим в цьому чемпіонаті, ніхто так і не дочекався.

Близько 15 тисяч львів'ян прийшли на футбол. Майже усі вони, відразу після фінального свистка вирушили до дому святити паску. Те ж зробили й львівські футболісти, які отримали два вихідні. Наступна гра проти "Ворскли" відбудеться у наступну неділю.

"Іллічівець" вийшов на поле з п'ятьма номінальними захисниками, трьома хавами та двома нападниками. "Карпати" ж нічого особливого, порівняно з матчем проти "Металурга" не змінювали. Годвін, який відбував дискваліфікацію, замінив Лапка у центрі поля. Й далі не може грати травмований Худобяк. А його, власне, дуже бракувало, особливо у другому таймі.

Годвін вже на першій хвилині міг забити, якби спробував бодай ударити по воротах. Дорогою до воріт Шуховцева, він поклав на газон трьох захисників, але віддати пас у центр штрафного йому не вдалося. Ще через кілька хвилин нігерієць вже пробивав головою після кутового Кобіна, але неточно. Відповіді маріупольців були слабші - два удари Мазуренка та Кулакова - обидва вище воріт Налєпи. Зате наступна атака "Іллічівця" ледь не закінчилася голом. Акобяна вивели віч-на-віч з Налєпою, але воротар в останню мить встиг холоднокровно вибити мяча у підкаті.

Свій же шанс забити "Карпати" використали сповна. Хоча, на перший погляд ситуація загрозливою для маріупольців не виглядала. Неважкий навіс Сучкова перехопила пара центральних захисників та реактивний Ковєль видряпав його і буквально пролетів до штрафного Шуховцева. Досвідчений голкіпер нічого не міг зробити із сильним ударом білоруського вундеркінда. 1:0 - повели "Карпати", а Ковєль забиває третій гол у четвертій грі...

Ще один хороший момент був у Шмакова, який відгукнувся на передачу Кобіна з штрафного. Опорник "Карпат" пробивав практично з нульового кута і дуже близької відстані, що дозволило Шуховцеву винести мяча на кутовий. Шмаков завдав ще одного удару через кілька хвилин - проте м'яч ледь докотився до голкіпера. Така гра Шмакова не влаштувала головного тренера Олександра Іщенка і після перерви його замінив Руслан Платон.

У другому таймі гра не пішла ні господарям ні гостям. "Карпати" не могли налагодити гру у центрі поля - одному Годвіну було занадто важко і ламати атаки "Іллічівця" і будувати власні. Платон зайняв позицію під двома нападниками, але особливою активністю не відзначався. Єдиний момент для голу в другому таймі "Карпати" втратили, коли Батіста викотив мяча під удар Сучкову. Білорусу залишалося лише пробити повз Шуховцева, однак йому цього зробити не вдалося. А вже за кілька хвилин свою нагоду змарнували гості. Молодий Петрівський, який з початку другого кола стабільно грає у центрі захисту, припустився грубої помилки, коли почав набивати мяча на нозі спиною до гравця "Іллічівця", замість того, щоб просто віддати пас Налєпі. Конюшенко практично безперешкодно м'яча забрав і кинувся вперед. Налєпа і цього разу зіграв холоднокровно, кинувшись у ноги маріупольцю.

Налагодити командну гру "зелено-білим" до кінця гри практично не вдалося. На щастя для них, "Іллічівець" атакував з оглядом на захист, щоб не пропустити ще. Таким чином "Карпати" перемогли і тепер мають 28 очок та гру в запасі (нагадаю, що рішення по матчу "Карпати" - "Металіст" прийме Спортивний арбітражний суд Лозанни). У "Іллічівця" залишилося 18 очок та місце, що наразі рятує від вильоту.

Олександр Іщенко, головний тренер "Карпат"

Насамперед хочу привітати усіх з Великоднем. Щодо сьогоднішньої гри, то вона, мабуть, вийшла не така видовищна, як би ми цього хотіли. У роздягальні я бачив у хлопців бліді обличчя - деколи у надмірного бажання перемогти є зворотня сторона. Щодо замін: у Шмакова не пішла гра, не має значення на якій хвилині робити таку заміну. Петрівський грає лише четверту гру у вищій лізі, від нього не можна вимагати, щоб грав як Мальцев. Він перспективний і місцевий вихованець - а в нашій команді, бажано, повинні грати саме місцеві вихованці.

Іван Балан, головний тренер "Іллічівця"

Думаю, що така гра сподобалася глядачам. Єдине, прикро повертатися без очок. А вцілому, гра вдалася: було багато боротьби та цікавих моментів. Єдиний гол ми пропустили після непорозуміння двох захисників. Хоча претензій по самовіддачі до своїх гравців я не маю. Вони старалися і грали як могли. На жаль у нас нема стільки хороших гравців, як в "Карпат".




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости