"Карпати" - "Динамо" 1:2. В кут!

15 марта 2008, суббота. 15:52


Львів. Стадіон "Україна".
25 850 глядачів
(згідно інформації ПФЛ)

Головний арбітр: Сиренко, Симферопiль
Асистенти: Свистун, Чернигiв; Приймак, Симферопiль

Карпати 1:2 Динамо
Ощіпко 1   Шацьких 17, Гіоане 43
Мартищук, Федорів (Зеньов 46), Іщенко, Ощіпко (Кірильчик 79), Годвін, Пшеничних, Худобяк, Кополовець (Кожанов 65), Кобін, Женюх, Фещук   Шовковський, Допілка, Несмачний, Гіоане, Корреа, Михалик, Гусєв, Кравець (Милевський 78), Нінкович ( Ващук 90), Юссуф, Шацьких (Бадр Каддурі 90)
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Пшеничних 26, Кобін 72
 
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Несмачний 38, Корреа 90

Після суддівського скандалу в Києві у попередньому турі, уся Україна прискіпливо взялася спостерігати за діями іншого рефері з Сімферополя Сіренка. Вдруге поспіль вищі судові органи доручають суддям зі столиці Крима обслуговувати матчі «Динамо». Не знаю, яку оцінку виставить пану Сіренку інспектор матчу. Та хіба це важливо? Кому потрібні ці оцінки, коли в футбольному господарстві країни – повний безлад. От в Галичині, наприклад, було досить оригінальне покарання для дітей, які погано поводилися. Їх ставили в кут. Коли ж малий неслух взагалі перевершував усі дивування батьків, в кут насипалася гречка, а бешкетника ставили на неї на коліна. Може б то повернути традиції? Ну, вдумайтесь: за те, що Вакс зламав гру запорізькому «Металургу» з нього зняли половину гонорару. Тобто, за своє бездарне суддівство він отримав тисячу доларів. Пригадую байку Леоніда Глібова, яка закінчується безсмертною фразою: «І щуку кинули у річку»…

Зрештою, не будемо лізти до чужих кишень. Повернемося краще до оцінок дій рефері з Сімферополя. Після матчу я переглянув з півдесятка спортивних сайтів з форумами, благо, матч «Карпати» - «Динамо» мала можливість бачити вся країна. От начитався і про Сіренка, і про «Динамо». Чим не оцінка? Коли всі бачили професійну роботу українського арбітра. Автор звіту попереднього матчу «Динамо» зачепив словом Андрія Несмачного – заробив захисник на вилучення та пронесло. Цього разу те саме – за грубий фол проти Кожанова Сіренко повинен був вилучати Андрія. Але виходить, що Несмачний серед українських, чи то більше, сімферопольських арбітрів користується авторитетом і популярністю. Окремо хотілось би зупинитися на другому голі. Суддя, мабуть, не помітив, що під час подачі кутового на полі було два м’яча.

Взагалі, не можна сказати, що суддя зламав гру «Карпат» за допомогою пенальті чи вилучення. На мою думку, а я, як і кожна людина, можу помилятися, рефері просто посадив команду на свисток. Причому, зробив це дуже професійно – не значні порушення у центрі, спірні моменти. Не йдеться, що всі свистки були на користь «Динамо» - це було б занадто очевидно. Але «роботу» Сіренка бачили не лише на стадіоні. До речі, самі фани «Динамо» були обурені діями судді: «Таке враження, що команда у нас взагалі мертва, тільки на суддях і виїзджаємо». З першою частиною тези можна сперечатися, бо «Динамо» виграло в «Карпат» на класі. А хіба може бути клас в «мертвої» команди?

Вже далеко не вперше «Карпати» забивають киянам на перших хвилинах. Так сталося і цього разу. Цікаво, що два перші голи у матчі, були наслідками помилок воротарів – після їхніх дії команди подавали кутові і забивали. Спершу Фещук запресенгував Шовковського, забрав в нього м’яча, але СаШо зумів вибити його на кутовий. Після подачі знову невпевнено зіграв Шовковський, і Ігор Ощіпко, який вперше вийшов у старті «Карпат» головою пробив по центру воріт. Йшла лише друга хвилина.

Валерій Яремченко здивував стартовим складом. Про Ощіпка, який замінив Лащенкова вже йшлося, не було у старті і Сергія Зеньова та Павла Кірільчика. Замість білоруса у центрі з Годвіном зіграв молодий Женюх, причому обоє провели матч дуже здорово. Особливо виділявся Годвін, який не цурався і бити по воротах. А на останніх хвилинах гри саме він міг зрівняти рахунок, коли у падінні він точно пробивав у кут. Яким чином Шовковський зміг дістати м’яча – питання не з простих. Зліва на фланзі у старті вийшов Кополовець, а універсальний Кобін почав гру у нападі, а у другому таймі, після заміни Федоріва, відіграв на правому фланзі захисту. «Динамо» своїм складом не здивувало, замість травмованого Бангури вийшов Шацьких – інших цікавих змін не було.

Після пропущеного голу «Карпати» й надалі продовжували атакувати, але досить швидко кияни відігралися. І знову своє слово сказав кутовий. Після повторної подачі і навісу на дальню штангу, Шацьких підрізав м’яча у ближній кут. А наприкінці тайму у схожій ситуації відзначився Гіоане: 1:2.

Більше голів у матчі не було. Але моментів та небезпечних епізодів у обох командах не бракувало. Уцілому ж, по грі «Карпати», як мінімум, не програвали «Динамо», а в останні хвилини і, взагалі, не давали киянам спокійно передихнути. Цього для остаточного результату виявилося замало і, як наслідок, перемога «Динамо». Мабуть, по великому рахунку, справедлива, хоча, нічию «Карпати» заслужили.



Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Дуже важко для нас почався цей матч, бо вже на першій хвилині ми пропустили гол. Після цього ми досить довго шукали свою гру і перший тайм команда провела непогано, вирівняли становище. Матч проходив періодами – ініціатива була то в нас, то в «Карпат». «Карпатам» ми програвали достатньо великі проміжки часу. На наші ворота був дуже великий тиск з боку львів’ян, які створили багато моментів. Я дуже задоволений і вдячний гравцям, що на такому важкому полі вони боролися, кидалися під удари, зробили все можливе, щоб зберегти рахункок. Ми свої 3 очки завоювали. Потрібно відмітити сильну гру «Карпат» – це був наш найважчий матч.

- Чи була недооцінка суперника?

- Вона зникла після перших 10 хвилин гри. Коли була фантастична підтримка глядачів, коли був настрій «Карпат».

- Що ви можете сказати про останнні 20 хвилин гри?

- Ми їх програли «Карпатам», хоча контратаки були і можливості гол забити теж. В кінцівці нам забракло сил.

- Здалося, що «Динамо» повністю програло гру на флангах.

- Я б по-іншому сказав: ми епізодами програвали і фланги, і, взагалі, по грі. Таких епізодів було багато. Я б не сказав, що ми повністю програли фланги. Можна так сказати: фланги в «Карпат» працювали дуже добре.

- Ви вивчали суперника; що для вас було несподіваним зі сторони суперника?

- Насамперед, фізичний стан команди. І в плані агресивності вони були на найвищому рівні.

- Ви памятаєте, як приїзджали до Львова в якості гравця?

- Звичайно, така ж підтримка, така ж атмосфера.

Валерій Яремченко, головний тренер «Карпат»:

- Багато гравців не мають навиків гри в основі - це молоді гравці. Тому порушиилися зв’язки між лініями. За другий тайм – я вдячний хлопцям. Не за результат, а за ту самовідданість, яку вони показали. Шкода, шо не забили. Я не маю права робити оцінку арбітрам, вле вони повинні закон трактувати для всіх одинаково. В жодному разі я не хочу сказати, що поразка на совісті арбітрів, могли ми забивати, могли не пропускати. Я маю досвід тренерською роботи. Тому прекрасно розумію, коли можна картку пропустити, а коли показати. Особливо це стосується молодих гравців, які тільки починають грати. Не треба вбивати живе в Україні. Коли ми таким судівством будемо вбивати молодих гравців – нічого хорошого від цього не буде. Коли нам забивали перший гол, суддя повинен був свистіти, бо було порушення правил. Він пропустив цей епізод. Я не можу сказати, що арбітр повпливав на взяття воріт, але за фол на Кожанові потрібно було давати жовту картку, а отримав її Кобін, який не змовчав. Судити потрібно нормально – тоді будуть рости молоді гравці.

- Оцініть дії Зеньова і Женюха.

- У Зеньова було менше часу, щоб себе показати, а до Женюха нема претензій.

- Чому в заявці не було Налєпи?

- Два дні тому він зазнав травми.

- Чи можна говорити про невдалу гру воротаря у двох моментах, коли голи забивали?

- Не можна. Я не можу так сказати ні про Мартищука, ні про Федоріва. Не можна одного чи двох гравців робити крайніми. Крайній тренер, потім гравці.

- Поясніть заміну Федоріва?

- Невпевна гра з його боку. Можу пробачити всі помилки, не можу пробачити лише того, коли гравець дививться, а на його фланзі – робочому місці суперники оперують м’ячем.

- Чи будете ви проводити виховну роботу з Кобіним і Кополовцем, які говорили з арбітром?

- Йде така робота. Я не можу звинувачувати Кобіна - він тільки сказав, що була жовта картка. Коли є несправедливість, коли Кобіну за значно менше порушення дають картку, а супернику за більше - ні. Треба, щоб закон був один для всіх. Але його ніхто не виконує. В нас нема зірок, але є 16 гравців. Вони молоді і ми будемо їм довіряти.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости