ФФУ заперечує проти рішення Прем’єр-ліги

22 марта 2009, воскресенье. 20:00


Генеральному директору

ОПФКУ «Прем’єр-ліга»

Бондареву М.В.

Шановний Максиме Валентиновичу!

20 березня 2009 року у Будинку футболу відбулося засідання Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Федерації футболу України під головуванням виконуючого обов’язки голови Комітету, першого віце-президента ФФУ Стороженка С.М. У роботі Комітету також взяли участь керівники Прем’єр-ліги з різних питань: Іванов П.П., Ковалєв О.В., Корбут Ю.В.

Членами Комітету було ухвалено деякі принципові рішення, зокрема:

1. Вважати неможливим проведення календарного матчу Прем’єр-ліги чемпіонату України з футболу 23 березня 2009 року на стадіоні «Іллічівець» м.Маріуполь між командами «Іллічівець» та «Металіст», враховуючи той факт, що 22 березня, за добу до початку зустрічі, на цьому ж стадіоні зустрічаються збірні команди Росії та Грузії з регбі.

2. Пропонувати ФК «Іллічівець» провести календарний матч 21-го туру між командами «Іллічівець» та «Металіст» на одному із сертифікованих стадіонів, який включений до реєстру стадіонів ФФУ. ФК «Іллічівець» повідомити керівництву Прем’єр-ліги до 16:00 20 березня 2009 року про місце проведення матчу між командами «Іллічівець» та «Металіст».

3.Відповідальність за проведення покласти на Прем’єр-лігу.

Доводжу до Вашого відома, що Витяг з Постанови №44 засідання Дирекції Прем’єр-ліги від 20.03.09, який було надіслано до ФФУ у відповідь на згадані рішення Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, не відповідає ані за змістом, ані за логікою принципам, які впроваджуються світовою і європейською футбольними інституціями та Федерацією футболу України. Більше того, з незрозумілих причин це рішення прямо суперечить не лише згаданій Постанові Комітету ФФУ, але й свідомо прийняте всупереч регламентно-правовим нормам і вимогам.

Аргументи, викладені у цьому документі, не витримують елементарної критики і не можуть бути прийняті ФФУ в якості форс-мажорних обставин для прийняття позитивного рішення про перенесення календарного матчу між командами «Іллічівець» та «Металіст» на 20.05.09.

У цьому зв’язку пропоную Вам скасувати Постанову №44 у частині, що стосується питання про перенесення вказаного матчу на інший день, а також негайно вирішити проблему стадіону, в тому числі, користуючись Тимчасовим реєстром, затвердженим ФФУ для проведення гри між «Іллічівцем» та «Металістом» 23.03.09 згідно із ухваленим календарним графіком. Про це рішення повідомте Комітет арбітрів, Інспекторський Комітет ФФУ, а також клуби «Іллічівець» та «Металіст».

ФФУ застерігає керівництво Прем’єр-ліги від порушення Регламенту змагань та принципів Чесної гри і попереджає, що у випадку повторення таких порушень буде ініціювати питання про відкликання делегованих повноважень на організацію проведення чемпіонату країни з футболу серед професіональних клубів вищого дивізіону.

Щодо прийнятого рішення прошу інформувати мене 22 березня 2009 року не пізніше 16.00.

Президент ФФУ

Григорій Суркіс





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости