"Закарпаття" - "Шахтар" 1:1. Як закарпатський ведмідь в шахту не попав

25 октября 2009, воскресенье. 15:51


Ужгород. Стадіон «Авангард». 5 500 глядачів

Головний арбітр: Ярослав Грисьо (Львов)
Асистенти арбітра: Сергей Возняк, Игорь Пономаренко (оба - Николаев)

«Закарпаття» (Ужгород) - «Шахтар» (Донецьк) 1:1

Голи: Трішовіч 50 - Гай 37

«Закарпаття»: Надь, Чижевский, Браіла (Донець 72), Зотов, Болохан, Леандро, Трішовіч, Гомес, Давидов, Микуляк, Біто

«Шахтар»: Худжамов, Кобин, Іщенко, Чижов, Шевчук, Левандовскі, Дуляй (Срна 62), Гай (Жадсон 46), Вілліан, Гладкий, Адріано (Ілсіньо 46)

Попередження: Іщенко 34, Кобін 44

Вилучення: Чижов 77

Ужгородський клуб до матчу з «Шахтарем» після низки поразок опустився до зони вильоту. А в силу того, що після одинадцятого туру на клуб чекають непрості матчі у Запоріжжі та вдома з «Динамо» тож, незважаючи, на титулованість суперника закарпатцям вкрай необхідно було брати очки. Ужгородці налаштувалися на цей матч, як на останній бій. І бій донеччанам закарпатці дали.

До матчу

Дирекція стадіону «Авангард» очікуючи ажіотаж на цей матч значно підняла ціни на квитки з 25 до 50 на бокові трибуни та з 10 до 25 – позаду воріт. Можливо – це й вплинуло на те, що трибуни десятитисячного «Авангарду» не були вщент заповнені, а можливо вболівальники вирішили по вболівати біля екранів телевізорів (матч транслювався по каналу «Футбол»). Цікаве відкриття сталося на початку матчу – у секторі для вболівальників гостей, розташувалися вболівальники «Шахтаря» з банером фани «Шахтаря» з Руських Комарівців (село в Ужгородському районі).

Гра

Мірча Луческу вирішив дати відпочити більшій кількості футболістів, які грали у матчі Ліги Європи проти французької «Тулузи». Але згодом Містеру все ж довелося випускати «гравців основи», щоб врятувати ситуацію, але виправити становище гірникам не вдалося… - закарпатці боролися за кожен сантиметр і нічим не поступалися іменитим суперникам.

Початок був за гостями на 4хв - Надя не сильним ударом перевірив Гладкий. А на 20-й хвилині гості втратили реальну нагоду для взяття воріт. Помилився досвідчений Чижевський, який намагався відпасувати Надю, але передача не вийшла, м’яч перехопив Шевчук, зблизився з воротарем «Закарпаття» і пробив, Надь рятує команду – відбиває удар ногами в падінні.

Ужгородці відповіли стрімкими проходами по краях у виконанні Біто та Леандро, які не принесли клопоту Худжамову.

На 29 хвилині Дуляй по правому краю увірвався в карний майданчик господарів дійшов до лицевої лінії і скинув вивірену передачу на Гладкого. Удар останнього парирує Надь.

На 30-й хвилині атаку у відповідь організували господарі. Давидов обіграв Чижова увірвався в штрафну донеччан, відпасував на набігаючого Біто, але передача на Сендлея виявилася трохи не точною.

А через 7 хвилин арбітр призначає штрафний перед карним майданчиком господарів. Грисьо повважав, що Чижевський не за правилами повівся з Адріано, хоча останній скоріше більше впав за власним бажанням, аніж від ноги капітана ужгородців. Проте – це падіння справило враження на головного арбітра.

Виконання стандарту Гаєм призвело до взяття воріт.

На другий тайм Луческу випускає Жадсона та Ілсіньо. На 50-й хвилині гри тріумфують вже господарі. Подача з кутового завершується голом – Трішовіч виграв другий поверх у Іщенка, вміло підставив голову і переправив м’яч в сітку воріт.

Через десять хвилин гостро відповіли гості – удар Гладкого знову накриває Надь. А через 14 хвилин Фортуна була на боці господарів – скидку Гладкого замикав Вілліан, м’яч просвистів поруч зі стійкою.

Господарі організували кілька кутових, які вдало відбили гірники. А на 77 хвилині лише за допомогою рук Чижов зупиняє Давидова, який виходив на рандеву з Худжамовим. Арбітр після тривалих консультацій з асистентом «винагородив» захисника «Шахтаря» червоною карткою.

Тим не менш, незважаючи на кількісну перевагу у останні двадцять хвилин гри домінували гірники. Вони робили навальні атаки на ворота господарів. Правда, останні вміло побудували оборонні редути і не давали гостям жодного шансу. Правда, ордин момент був – і знову лише вдача була на боці господарів. На 85-й хвилині Гладкий не попав у пусті ворота головою після подачі з кутового. А на передодні Левандовскі ударом з розвороту потрапив прямо в руки Надю.

Нагоду для взяття воріт мали й господарі, правда гірники в останній момент перевели небезпечний вихід закарпатського нападника на кутовий.

Мірча Луческу:

- Були видно, що господарі хотіли взяти очки більше аніж ми. Вони віддали для цього всі сили. У другій половині гри поле було занадто важке для того, щоб створювати, господарям легше було оборонятися, але не виправдовую своїх підопічних. Не задоволений як результатом так і грою кількох футболістів. Після гри в Лізі Європи дали можливість зіграти гравцям, які більше сидять на лаві запасних. Декілька гравців показали сьогодні, що їх рівень не відповідає рівню, щоб грати в «Шахтарі».

Ігор Гамула

- Хлопці вийшли сьогодні як у 1941 році - на війну. Про це свідчить і стан газону, який знаходиться зараз у важкому стані – живого місця на ньому не має. Вдячний хлопцям за самовіддачу. У важкому становищі ми були – у Львові програли на останній хвилині, в Одесі, взагалі через незрозуміле рішення арбітра нам зараховують м’яч, не встигли отямитися – забивають другий. Сьогодні відступати було нікуди, гравці налаштувалися і дали бій. Видно, що «Шахтар» хотів взяти перемогу «малою кров’ю».

Впевнений, що після нинішньої гри ми на правильному шляху, навіть, якщо мене не буде у руля команди, то йдемо туди куди треба.

- В інтерв’ю місцевій газеті ви казали, що атакуватимете «свинею», а вийшло, що підсунули свиню «Шахтарю»…

- Та це просто ми кабана засмажили, з’їли шашлику і дали бій гірникам. (сміх у залі).Адже розуміли, що розкриватися цілком неможливо і грали від оборони.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости