Гендиректор ФК "Карпати": "Вимагаємо покарання нечистих на руку гравців і функціонерів"

1 февраля 2010, понедельник. 20:29


Генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин прокоментував сьогоднішню заяву президента Федерації футболу України Григорія Суркіса щодо договірного матчу між «Металістом» та «Карпатами»

Сьогодні на виконкомі ФФУ Григорій Суркіс повідомив про те, що «Карпати» подали до Федерації відеозапис, де «гравець команди повідомляє про те, що матч з «Металістом» був договірним». Як ви прокоментуєте цю заяву?

- Справді, на початку року ФК «Карпати» надіслав на ім`я першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка і голови комітету з етики і чесної гри Ігоря Кочетова такий запис. За підсумками внутрішнього службового розслідування, що було проведено після підозр щодо перебігу згаданого матчу, ФК «Карпати» звернувся до найвищої футбольної інстанції країни з метою подальшого з`ясування обставин цієї справи.

- Про який саме матч ідеться?

- Наразі в інтересах розслідування жодних дат та прізвищ не називатиму. Скажу лише, що йдеться про період часу до того моменту, коли команду очолив Олег Кононов. А гравець, звісно ж, за наш клуб уже давно не виступає. Наголошую: фактично мова не про нечесну гру з боку футбольного клубу «Карпати», що неможливо в принципі, а про підкуп окремих гравців «Карпат» безпосередньо з боку представника команди-суперника.

- На яку реакцію ви очікуєте після озвучення цієї заяви?

- Як ініціатор розслідування, ФК «Карпати» прагне подолання корупційних явищ в українському футболі і дотримання правил fair-play. Водночас, як постраждала сторона, сподіваємось на детальне розслідування інциденту, внаслідок чого буде покарано фігурантів цієї справи – як нечистих на руку гравців, так і ділків-функціонерів, що паплюжать реноме нашого футболу.

- З ваших слів випливає, що ФК «Карпати» став заручником кулуарних домовленостей…

- Так, ще раз наголошую, що у цій справі наш клуб – виключно постраждала сторона. Адже недарма ми з власної ініціативи подали матеріали і звернулися до ФФУ. Запевняю, якщо у вболівальників й існують підстави хвилюватися, то аж ніяк не у львівських.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости