"Волинь" - "Шахтар" 1:2. Бенефіс судді

23 марта 2012, пятница. 20:49


Украина. Луцк. Стадион "Авангард". 10 000 зрителей

Главный арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)
Ассистенты: Николай Васюта (Ровно), Максим Чертоляс (Херсон)

"Волынь" - "Шахтер" 1:2

Голы: Пилипчук 39 - Адриано 26, Адриано 88 (пен.)
"Волынь": Шелихов, Леандро, Симинин, Скоба (Пищур 66), Герасимюк, Шарпар, Шандрук, Павлов (Шумахер 63), Насонов (Пичкур 77), Приндета, Пилипчук
"Шахтер": Шуст, Хюбшман (Кобин 28), Кучер, Фернандиньо, Адриано, Виллиан, Шевчук, Мхитарян (Илсиньо 19), Тейшейра, Срна, Ракицкий
Предупреждения: Шарпар 62, Герасимюк 69, Шелихов 73, Пищур 77, Пилипчук 81, Герасимюк 90, Симинин 90+3 - Кучер 53, Кучер 60, Срна 80, Фернандиньо 82, Ракицкий 84
Удаление: Герасимюк 90 - Кучер 60

Дванадцять жовтих карток, два вилучення, пенальті на останніх хвилинах гри. Головний рефері поєдинку у Луцьку Ярослав Козик був ключовою фігурою на полі. Майже в кожному моменті, де була присутня боротьба, арбітр давав свисток, особливо, у другому таймі. А чого ж тут дивуватися, після перерви, гра була дуже напруженою, тому усі картки гравці побачили перед собою у другій сорокап’ятихвилинці. Найбільше ж розмов точитиметься навколо сумнівного пенальті, який і вирішив долю поєдинку. Пічкур торкався рукою Шевчука, коли той вбігав у карний майданчик, але чи настільки був сильний поштовх, щоб «гірникові» падати, як підкошеному? До речі, за кілька хвилин до цього моменту «намалювати» пенальті намагався Ракицький, натомість за розмови отримав попередження. В певний момент здалося, що гравці «Шахтаря» наприкінці зустрічі запанікували не в змозі знайти шляхи, щоб прорвати захист лучан. Одинадцятиметровий - в самий раз. І таки справді, Луческу важко даються ігри з підопічними Дем’яненка. Лише вдруге у кар’єрі румунському наставнику вдалося обіграти команду екс-динамівця.

До матчу в обох команд були втрати. У «Волині» відразу три центральні захисники відбули дискваліфікацію: Масло, Шиков, Ізворану. «Коучу» волинян перед грою довелося добре «поламати» голову, аби знайти гідну заміну. У «Шахтаря» з тієї ж причини на полі не міг з’явтися Дуглас Коста. Пошкодження зазнав Пятов. Для Шуста трапилася рідкісна можливість продемонструвати свій клас(хто б міг подумати ще півроку тому, що Богдан вийде в основі у розпалі боротьби за «золото»).

Стартовий склад лучан очікували з нетерпінням. Хто ж зіграє у центрі оборони? Шеліхов – у воротах (довіряє йому Дем’яненко). У центрі захисту доволі прогнозовано з’явився Шандрук, а ось його напарником дещо несподівано став Приндета. Ліворуч у захисті – Леандро, праворуч – Сімінін. У півзахисті ліва бровка – за Пилипчиком, права – за Насоновим, який дебютував у «Волині», у центрі півзахисту Шарпар і Скоба, Герасимюк виконував роль дирижера атак. На вістрі – одинокий Павлов.

Основа «Шахтаря» нічим не здивувала: Шуст - у рамці, в центрі захисту – Ракицький і Кучер, на лівому фланзі – Шевчук, правому – Срна. Два опорника Хюбшман і Фернандіньо, зліва – Вілліан, справа – Тейшейра, під єдиним форвардом грав Мхітарян, але не довго, лише 20 хвилин, через пошкодження його замінив Ілсіньо. У нападі – Адріано.

Матч викликав чималий інтерес у вболівальників, тому підтримка у господарів була шалена. Що ще треба, аби відразу йти у наступ? Перший небезпечний момент виник саме біля воріт «гірників». Павлов вдало прийняв передачу знаходячись спиною до воріт, віддав пас Герасимюку і той не кваплячись технічно увійшов у штрафний майданчик, «пофінтив» і небезпечно обвідним ударом пробив у дальній кут. Мимо. А хвилиною раніше Сімінін з дальньої дистанції намагався влучити у ворота, але марно. Гра на деякій час трохи заспокоїлась. «Волинь» відійшла на свою половину поля і вичікувала на помилку гравців «Шахтаря». «Помаранчево-чорні» особливо некваплячись шукали шляхи до воріт Шліхова. Натомість, ледь не напоролись на контратаку лучан. Пилипчук отримав на хід хороший пас, увійшов до штрафної, загальмував, прибрав Кучера і віддав на набігаючого Павлова, однак Ракицький не дозволив форварду пробити вдало. Шуст без проблем забрав м’яч.

У сутичці зазнав ушкодження Мхітарян і вже на 20-ій хвилині Мірче Луческу довелося міняти півзахисника, а ще через кілька хвилин Кобін змінює Хюбшмана. Хоча перед цим чех розпочав гольову атаку перехопивши дальній пас Приндети у центр поля. Томас віддав на Фернандіньо, а той відпасував на Адріано, який опинився віч-на-віч з голкіпером лучан. Шеліхов команді допомогти не зумів нічим. Стовідсоткова провина у пропущеному голі центральних захисників «Волині», які були у ролі статистів. Через кілька хвилин оборона лучан знову створила момент біля своїх воріт. Суддя на фланзі зафіксував фол Срни на Пилипчуку. Господарі масово пішли у штрафну гостей. Герасимюк подав стандарт не надто вдало, внаслідок чого виникла перспективна для «Шахтаря» контратака. Ілсіньо відірвався від захисників, зблизився з голкіпером волинян, пробив на силу по центру. Страж воріт «Волині» продемонстрував реакцію і виручив команду.

Давнє правило знову спрацювало «Не забиваєш ти…» . Кучер під тиском Павлова біля своїх воріт віддає м’яч Шусту, той зволікає з тим, щоб його вибити і форвард «молодіжки» змушує голкіпера «гірників» винести «шкіряного» в аут. Господарі швидко вкинули м’яч і Герасимюк зряче навісив у штрафну. Скобі не вистачило кілька сантиметрів, а може й сантиметру, аби переправити сферу у ворота, але, на щастя, на дальній штанзі був Пилипчук, який не схибив і ввів стадіон в екстаз – 1:1! Більше голів і небезпечних моментів у першому таймі не було. «Волинь» відійшла на свою половину, донеччани контролювали м’яч розхитуючи оборону. Так і дограли перші 45 хвилин.

Після перерви «гірники» вийшли зарядженими. Тейшейра на початку тайму накрутив захисників господарів, віддав хороший пас на Вілліана, і останній з-за меж штрафної намагався поцілити у верхній кут, але пробив повз. А за кілька хвилин уже рятує від голу голкіпер лучан Шеліхов парируючи небезпечний удар Ілсіньо. На добиванні гостям не дали зіграти захисники і той же Шеліхов. З плином часу на полі підвищується накал пристрастей, масово з’являються жовті картки. «Шахтар» намагається грати через фланги прострілює і щоразу заробляє кутові. Але стандарти не несуть небезпеки. В решті за півгодини до кінця гри донеччани залишаються у меншості: другу жовту отримує Кучер. Після цього волиняни стали грати більш активно і розкуто. Герасимюк виступає у ролі розпасовщика і робить це доволі непогано. От тільки важкі велетні на вістрі атаки лучан, спочатку Павлов, потім Шумахер і Пищур, довго обробляють м’яч і гострота втрачається. Активно грає на фланзі Насонов і навіть наважується на дальній удар, але мимо воріт. Дебютант старається, але техніки йому дещо бракує. Міг він стати героєм, якби дотягнувся до м’яча, який не дуже вдало віддавав головою Чижов Шусту, але не вистачило півзахиснику «Волині» сантиметрів.

Довів свою профпридатність голкіпер лучан, коли вдало зігравши на виході, перервав небезпечний пас на хід бразильському форварду «гірників». Встигли команди обмінятися ударами повз рамку: у «Шахтаря» Фернандіньо, у «Волині» Шарпар. Усе йшло до закономірної нічиї. Але епізод описаний на початку огляду вплинув на кінцевий результат. Падіння у штрафному майданчику Шевчука суддя розцінює, як порушення правил - пенальті. Адріано розводить м’яч і голкіпера по різним кутам – 1:2. За сценарієм мав би бути фінальний штурм з кутовим і так далі, проте лучани спромоглися лише на вилучення. Герасимюк за другу жовту залишає поле.

Після цього матчу залишився неприємний осад. Другий поєдинок підряд «Волинь» програє на останніх хвилинах. Хоча за грою нічим не поступається і має заробляти очки. «Шахтар» ж у Луцьку постав якимось замученим, позбавленим фантазії. І навіть, якщо брати до уваги вилучення, за 60 хвилин «гірники» спромоглися лише на два-три небезпечних моменти. Ось і все. Можливо, тут була присутня недооцінка, а може й справді, Луческу важко грати з командами Дем’яненка, хоча для «помаранчево-чорних» і торік гра у Луцьку не була прогулянкою. Лише мінімальна перемога. Хай там як, але «коучу» волинян необхідно робити кардинальні висновки і щось змінювати у грі, чи психології гравців, а то з такими темпами і до «зони вильоту» можна докотитися.



Прес-конференція тренерів

Мірча Луческу головний тренер «Шахтаря»

После такой игры, конечно, остается удовлетворение тремя очками, которые мы завоевали сегодня. Очень сложная игра. Надо отметить «Волынь» очень хорошо сыграла в обороне. Пользовались всеми способами, чтобы оборонятся, иногда время затягивали, что тоже приемлемо в футболе. Но за это были наказаны. Наверное, слишком сильно хотели добиться одного очка. Хотя команда, наверное, может играть и в более атакующий футбол. Мы заслужили победу. Кроме гола, который «Волынь» забила, фактически, больше не создала ничего. Мы диктовали условия. Но очень сложно было пробиться через оборону. Порой защищалось по девять человек. У нас много ошибок было в индивидуальных действиях. И мы слишком много злоупотребляли индивидуальными действиями. Гол, который мы пропустили, сделал нас нервными и мы допускали детские ошибки. По-другому не могу объяснить ошибки, которые допустили наши центральные защитники, когда Кучер получил первую карточку. И Ракицкий через протесты, которые совсем не нужны. Естественно, что Ракицкого я тоже накажу. Такое поведение нервируют всю команду, и тогда команда не играет в тот футбол, который нужно играть. В следующем матче будем думать, кого ставить в центр обороны. Кучер не сможет сыграть через красную, у Ракицкого четвертая желтая. Он тоже не сможет. На таком поле было сложно комбинировать, контролировать мяч, что-то создавать. На таком поле приемлемо играть в воздухе и длинными передачами, а это несвойственно нашей команде. Но даже, когда осталось десять игроков, они все сделали для того, что бы выиграть. Их заслуга, что они верили до конца, хотя казалось, что шансов у нас мало.

- Вы видели, что у «Волыни» проблемы с центральными защитниками. Не думали, как этим воспользоваться?

Даже те, кто заменил основных центральных защитников, хорошо действовали на поле. Они были в трех минутах от того, что они хотели, а хотели они, конечно, добыть одно очко. Здесь в Луцке нам всегда тяжело играть. И поле не очень хорошего качества. И соперник очень мощный, и физически хорошо подготовлен всегда, этим славится «Волынь». Если они будут играть на «Донбасс Арене», то они не будут так хорошо выглядеть. На таком как здесь поле всегда легче разрушать, чем создавать. У наших бразильцев дома, наверное, больше смелости.

- Возможно, «Волынь» правильно выбрала тактику, играя от обороны?

Сегодня тоже мы могли ни раз забить, но то, что вы говорите, соответствует действительности. Сложная игра. Я доволен тем, что в конце мы выиграли. Каждый тренер выбирает тактику на свой взгляд. Они сегодня делали все, чтоб добиться позитивного для себя результата.

Анатолій Дем’яненко головний тренер «Волині»

Что я могу сказать? Тяжелая, нервная игра. Жалко упускать ничью на последних секундах. Безграмотность просто. Прежде всего, на футболе нужно думать. Выполнять, то что требовалось. Выполняли, выполняли и на тебе! Больше ничего не могу сказать, честно. Просто жалко. Корячились, корячились, ребят жалко. Понятно, «Шахтер» мастеровитая команда , там исполнители хорошие. Ну, ничего, будем работать. Самое главное – верить и пахать, пахать и еще раз пахать.

- Заміни не підсилили гру?

Неважные замены. Согласен. Не знаешь, кого выпускать. Вроде, на игрока меньше, возьмите на контроль мяч, розтащите игроков, все сделайте. Они только ухудшили игру.

- Как сыграли пара центральных вышедшая вместо Масло и Шикова?

Я считаю, что нормально. И Прындета и Шандрук сыграли надежно.

- Но гол забили через Прындету?

Молодой еще парень. 93-го года рождения. Еще такого опыта нет. Хотел мяч выбить, попроще сыграть, перехватили и... А так он, в общем, сыграл неплохо.

- Пічкур нічого не показав з «Чорноморцем», а сьогодні привіз пенальті. Які будуть штрафні санкції до нього?

Команда проиграла. Здесь нельзя одного обвинять. Это самый легкий вариант. Я говорю, замены неудачные. Сами знаете, какие проблемы у нас. Что говорить. Думал, наоборот усилят. Тот же Пичкур, знаем, что может нашустрить. А привез пенальти. Хочешь лучше, а получается хуже. Сейчас буду думать, что как, кого. Уже не знаю что.

- Велика кількість жовтих карток. Не встигають хлопці?

Видите, сегодня очень много борьбы было. И у них карточек много и у нас. Они борются, за первое место. Мы за то, чтоб остаться в Премьер-лиге. Поэтому здесь эмоции где-то преобладают.

- А вам не показалось, что Шевчук, в принципе, шел на пенальти?

Показалось. С трибун было видно, что он сам цеплялся и уже падал. Но сейчас, об этом говорить тяжело.

- Частина фанатів розтягнула банер на підтримку Кварцяного. Як ви до цього ставитесь?

Что за глупые вопросы. Я ни на что не обращаю внимание. Я прошел и не такое. Мне как-то это «по барабану». Прежде всего, надо быть человеком, а не... я б сказал, но промолчу.

- Следующая домашняя игра решающая?

У нас каждая игра решающая. Где-то возьмем очки. И на нашей стороне должна когда-нибудь быть удача.

- Сьогодні у Луцьку перебуває один з головних акціонерів клубу. Чи була з ним зустріч?

Да. Я уже встречался с ним.

- Про що говорили?

Не могу сказать.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости