"Говерла" - "Металург" (Д) 2:1. Подарунок до дня міста

30 сентября 2012, воскресенье. 17:50


Стадіон "Авангард" м.Ужгород. Матч 10-го туру Української Прем'єр-ліги

"Говерла" (Ужгород) – "Металург" (Донецьк) – 2:1

Голи: Одонкор, 54 (п), Малішич 87 – Казарян, 69

"Говерла": Бабенко – Бордіян, Єлісєєв, Малішич (к), Макаренко – Одонкор ( Ситник 79), Лопес (Печонкін 61), Трухін, Єдігарян, Балафас – Тодоров ( Косирін 82)

Запасні: Яшков, Ле Таллек, , Микуляк, Мелікян

Тренер: Олександр Севідов

"Металург": Бандура – Морозюк, Барановський ( Мкртчян,46), Воловик (к), Голайдо (Єдігарян,82), Лазіч, Макрідіс, Соарес (Іванко,67), Даніло, Казарян – Траоре

Запасні: Мусієнко, Моначелло, Трояновський, Дегтярьов

Тренер: Юрій Максимов

Арбітр: Анатолій Абдула

Глядачів – 5 300
Температура +24 С

Обидві команди в останніх турах досягали непоганих результатів: "Говерла" здобула першу перемогу, "Металлург" після приходу Юрія Максимова на тренерський місток взагалі очок не втрачав. Однак в Кубку України донецька команда поступилась Чорноморцю, натомість перед ужгородцями майорить майбутнє протистояння з "Шахтарем" в 1/8 фіналу.

Примітно, що поєдинок в Ужгороді проходив на День міста, тож гравцям "Говерли" хотілося порадувати ужгородців перемогою до 1119 річчя міста над Ужем. Саме до цього свята фани команди на початку гри розгорнули гігантський банер з зображенням засновника Ужгорода князем Лаборцем і таким чином привітали всіх городян.

Олександр Севідов, вибудував гру команди таким чином: на воротах – Бабенко, у лінії захисту – Малішич, Єлісєєв, Бордіян та Макаренко, який в останніх іграх повністю перекваліфікувався в крайнього оборонця. У центральній зоні діяли – Лопез, Балафас та Єдігарян, по краях – Трухін з Одонкором. На вістрі атаки - досвідчений Тодоров.

Юрій Максимов, який не міг задіяти Мораєша через дискваліфікацію, виставив такий склад: на воротах – Бандура, в обороні грали Барановський, Воловик, Морозюк та Голайдо, в лінії півзахисту взаємодіяли Макрідіс, Лазіч, Соарес, Даніло, Казарян, а попереду – Траоре.

Перший відрізок матчу тривав у невисокому темпі, команди наче придивлялися одна до одної. Лише на 6-й хвилині глядачі стали свідками першого удару. Трухін пройшов по флангу і вистрілив по воротам "Металурга" - надійно зіграв Бандура. Підопічні Максимова подовгу розігрували м’яч, намагаючись виманити господарів і розкрити вільні зони. На 10–й хвилині передачу на хід намагався замкнути Траоре, але Бабенко випереджає форварда і забирає м’яч.

На 17 хвилині господарі здобули право на штрафний десь з 27 метрів. Стандарт виконав Єдігарян, м’яч в стрибку відбиває Бандура, з підбору Одонкор намагався прострілити, але вибив за межі поля.

Більш-менш гострі моменти мали Лопез та Тодоров, перший замикав передачу Одонкора головою, але пробив не сильно, а інший опинившись на ударній позиції забіг в офсайд.

Лише на 30–й хвилині перший удар в ствір воріт завдали гості – Лазіч пробив з-за меж карного майданчика – несильно і точно в руки Бабенку.

Наприкінці першого тайму Трухін з другої спроби виконав штрафний, м’яко накинув на лінію воротарського майднчика, де м’яч головою замикав Макаренко. Євгеній пробив поруч із стійкою.

Перший тайм завершився без голів, гравці відклали все цікаве на другу половину зустрічі.

В перерві, до речі, почесний президент "Говерли" Іван Шуфрич привітав з 70-літтям знаного в минулому футболіста та арбітра Томаша Пфайфера і вручив йому цінний подарунок.

Початок другої половини був за ужгородцями, які спочатку заробили право на кутовий. Подача з якого призвела до пенальті. Один із захисників гостей зіграв рукою у власному карному майданчику. Арбітр чомусь довго вирішував з призначенням одинадцятиметрового. До нього збіглася ледь чи не вся команда господарів, а гості тим часом понеслися в атаку. Здавалося ще мить і донеччани свою чисельну перевагу в атаці реалізують, аж нарешті прозвучав свисток і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Знову відбулася тривала суперечка з рефері вже футболістів "Металурга", а потім Абдула ще й показав за попередні суперечки "гірчичник" Єлісєєву.

Стандарт без шансів для голкіпера виконав Одонкор.

Після забитого м’яча господарі якось притислися до власного карного майданчика, дозволивши супернику проводити тривалі атаки. В одній з таких і пропустили гол. Спочатку на правому фланзі збили Голайдо. Сам постраждалий розіграв стандарт, його партнер пробив – оборонці заблокували на кутовий. А вже розіграш останнього став результативним. Казарян отримав м’яч в районі одинадцятиметрової позначки, підробив собі під ударну праву і поклав м’яч точно в дев’ятку.

При цьому рахунку господарі розкрилися й понеслися в атаку. На 73 хв міг забивати з подачі Одонкора Єдігарян, однак пробив над перекладиною. Гості теж могли засмутити ужгородців у їх свято – Лазіч кілька разів небезпечно пробивав, Траоре навіть забив, правда зробив це з офсайду. В одному епізоді самовіддано відіграв Малішич, який перервав пас Макрідіса на набігаючого Лазіча.

Наприкніці матчу футбольне щастя усміхнулося господарям. Створили гол оборонці "Говерли" - на правому куті передачу отримав Бордіян, Віталій навісив на ближню стійку, а там передачу точно замкнув Малішич.

Гості намагалися врятуватися, але так і не змогли пробити оборону та кіпера господарів.

В складі ужгородців відмінну гру продемонстрував капітан команди Боян Малішич, який ефективно відіграв в обороні, кілька разів навіть переривав дуже небезпечні атаки суперника, та ще й приніс таку потрібну перемогу.

У "Металургів" сподобалася гра Лазіча, який постійно віддавав гострі передачі партнерам, кілька разів намагався сам завдати вирішального удару, однак м’яч в сантиметрах пролітав від цілі.

Післяматчева прес-конференція

Юрій Максимов:

- Гра показала, що ми були не зовсім готові до таких подій на полі, десь перебудувалися. Однак, у нас не вийшло того, що вимагав у футболістів, десь нам у кількох епізодах не пощастило.

- Ви зазначили, що не були готові до такого перебігу подій на полі, можливо, мала місце недооцінка суперника?

- Та ні. Ми знали, що "Таврія" тут поступилася, дивилися, розбирали гру, але вийшло те, що ви бачили.

- Ви постійно відігравали роль такого собі рятувальника, який витягував з зони вильоту команди – "Оболонь", "Кривбас". Сьогодні ви прийняли команду, яка цілком ймовірно боротиметься за зону євро кубків. Ви готові до цього?

- Напевно, що так.

Олександр Севідов:

- Вітаю всіх ужгородців з Днем міста, адже ми сьогодні грали за честь клуба, на славу цього регіону, де ми живемо і працюємо нині. Це непроста перемога, ми щасливі, адже здолали команду, яка претендує на високі місця в чемпіонаті. Ще перед матчем зазначав, що "Металург" - хороша команда, можливо, тренер обмежений вибором кваліфікованих виконавців. Якщо характеризувати сам матч, то кожне очко для нас на вагу золота. Ми забили м’яч, притислися до власних воріт, намагаючись зберегти бажаний результат, але не завжди це виходить, а тим паче з такою командою, де гравці мають хорошу техніку і здатні один в один справитися з будь-яким нашими футболістом. А коли пропустили, то футбол став схожим на карусель – ми могли пропустити другий м’яч, а могли й забити в контр випадах. Нам більше поталанило, напевно футбольний бог віддячив нам за ті страждання, які перенесли в минулих матчах. Для нас це дуже цінна перемога.

- Як Малішич опинився на вістрі атаки, адже він центральний оборонець?

- Мене порадував, навіть не Малішич, а те як при рахунку 1:1 швидко виходив з поля Тодоров. Це засвідчило, що прагнули перемоги. А щодо сказаного, то це епізод, адже в сучасному футболі гравець має грати на будь-якій позиції, головне, щоб це не шкодило командним діям. Ми дуже багато сил тратимо на відбір м’яч, тому складається таке враження, що нечеб-то підсідаємо в кінці матчу, це психологічний бар’єр, коли хочемо будь-якою ціною зберегти мінімальну перевагу, притискаємося до воріт.

- Яка ситуація з футболістами, які нині перебувають в лазареті?

- Сподіваємося, що наші футболісти швидко відновляться Практично, вже всі приступили до тренувального процесу. Дуже доречним для нас стане перерва після матчу з "Арсеналом". Проведемо короткі збори за кордоном, підтягнемо кондиції.

- Виходить, що Малішич – фартовий капітан. У матчі з "Таврією" саме він вийшов з капітанською пов’язкою, сьогодні так само…

- Ну, нехай всі будь капітанами, лише б билися на полі в кожній грі. На жаль, гра з «Геліосом» була не найкращою з нашого боку, хоча непогано грали, але пересувалися по полю кроком. Інші матчі Чемпіонату просто змушують нас грати, тим паче суперники дуже хороші подразники. В "Металурзі" ж провів 10 років, багато з тих часів води потекло, але як за "Металург", так за "Шахтар" та Запоріжжя дають три бали, тому для нас у будь-якій грі важливий позитивний результат. Якщо не наберемо до зими очки, то напевно нас вже всі стануть ховати.

- Лопез йшов з поля дещо незадоволений. Прокоментуєте цей епізод…

- Ну це емоції. Він вважав, що може принести користь команді на полі, я вважав по-іншому. Гравці – такий люд, які вважають, що їх гра – найкраща, важко когось переконати в іншому. Радий, що знаходимо взаєморозуміння з футболістами і з українськими паспортами та іноземцями. У нас іноземці з передових європейських країн: з Греції, хоч та намічається дефолт, але за словами Балафаса, у них все в порядку, Німеччина, Франція, Іспанія – благополучні країни, їм дуже важко зрозуміти як ми тут живемо в таких умовах. Вони разом живуть, переживають, радіють успіхам – це мене й радує.

- Сьогодні заміни досить ефективно посилили гру нашої команди…

- Заміни гравців для цього й призначені, щоб випускати на поле свіжі сили. Хотілося б трохи додати швидкості нашим атакам. У нас брак гравців в середині поля, які здатні швидко розігнати наступальні дії команди. Але це наші футболісти – вони найкращі.

- Як вам сьогодні дії Тодорова?

- Він виконав свою ділянку роботи. У нас досить швидкі флангові гравці – Трухін з Одонкором, вони інколи проривалися, а в штрафній гостей не було нікого. Міщенко, лише від завтра приступає до тренувального процесу, Косирін теж відіграв на рівні, враховуючи, що ще не повністю відійшов від старої травми.

- Як себе почуває Л.Джакобія, де він?

- Зараз Лаша відновлюється після операції на хрестоподібних зв’язках. Він навіть сьогодні не готовий ще до тренувального процесу.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости