"Карпати" - "Ворскла" 2:0. Львів’яни сильніші у "зелено-білому" дербі

1 декабря 2012, суббота. 19:24


Львів. Стадіон "Україна"

Матч 18-го туру Української Прем'єр-ліги

"Карпати" (Львів) - "Ворскла" (Полтава) 2:0

Голи: Худоб'як 35, Гладкий 72

"Карпати": Мисак, Даушвілі, Лукас, Гірський (Озарків 80), Пластун, Кенія, Кополовець (Голодюк 64), Худоб'як, Гладкий (Ткачук 86), Ксьонз, Мілошевіч

"Ворскла": Казаков, Селін (Курелех 46), Янузі, Чеснаков, Пєсков, Кривошеєнко (Будник 83), Маркоскі, Громов, Скляр (Ченбай 71), Краснопьоров, Матвеєв

Попередження: Кополовець 12, Ткачук 90+3 - Курелех 47, Пєсков 57, Ченбай 90+1

Головний арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Сьогодні в перший день зими на львівському стадіоні "Україна" дві "зелено-білі" команди закрили 2012-й футбольний рік. "Карпати", навіть не показавши своєї кращої гри, змогли без проблем обіграти гостей з Полтави.

Матч розпочався фірмовим перформенсом фанатів "Карпат", які незважаючи на не зовсім футбольну пору, заповнили два сектори під табло. Цього разу центральне гасло виглядало так: "Б’ємось до кінця, ніщо нас не зупинить". На початку другого тайму фани відзначились ще одним перформенсом: "Banderstadt Ultras – 5 років". Щоразу, як і після забитих голів, було багато вогню і диму, який накривав арену.

На стадіоні досить холодно. За інформацією на табло +2 градуси.

- Ви щось взяли погрітися? – запитує чоловік свого знайомого, який сидить в іншій компанії двома рядами вище.
- Та де, не пустили!
- Давайте по 50 гривень, я пронесу (загальний сміх).

Виходять команди. Вперше під одну з улюблених пісень місцевих фанатів "Ми - хлопці з Бандерштадту" у виконанні гурту "Кому вниз".

Наставник господарів Ніколай Костов у порівнянні з попередніми матчами провів дві заміни у складі. Замість травмованого Ощипка на лівому фланзі оборони вийшов Гірський і зіграв досить впевнено та надійно. А нестабільного Богатінова на посту №1 замінив молодий Мисак. Відіграв так, що якби наступний матч відбувався не весною, а найближчим часом, то, без сумнівів, він би і надалі залишив Богатінова на лавці запасних.

Натомість у "Ворскли" не зіграли дискваліфіковані Даллку і Безус. Відсутність останнього, який набрав непогану форму, особливо позначилась на атакувальних діях гостей. У полтавчан в нападі практично нічого не виходило. Більше того, гості за цілу гру не створили фактично жодного гольового моменту біля воріт господарів.

Власне сам матч розпочався з чотирьох поспіль (!) кутових ударів біля воріт Мисака, проте жодних дивідендів від цього гості не отримали. Далі ворскляни продовжували гнути свою лінію. В ці хвилини діяли компактно, перекриває всі зони, не даючи жодного простору гравцям "Карпат". Господарі ж, пам’ятаючи про їхню гру в останніх домашніх матчах, нагадують стиснуту пружину, яка готова в будь-який момент випрямитись.

І випрямилась на 19-й хвилині. "Карпати" створили перший серйозний момент – іспанець Лукас пробив вище воріт, перебуваючи прямо по центру безпосередньо перед штрафним майданчиком. За дві хвилини той же Лукас не реалізовує вихід сам на сам з голкіпером полтавчан Казаковим. А ще за хвилину єдиний форвард "Карпат" Гладкий не забиває в ситуації, у якій всі на стадіоні вже бачили м’яч у сітці. Його удар у порожні ворота вибив захисник, який "постелився" у відчайдушному стрибку.

Гра заспокоюється більше як на 10 хвилин, після чого гру в свої руки знов беруть господарі. Після багатоходової комбінації міг забити Кополовець, проте його удар метрів з семи закриває захисник. А через дві хвилини львів’яни таки відкрили рахунок. Капітан команди Худоб’як, до гри якого на трибунах було чимало претензій, обігрався з Кенією і пробив воротаря гостей з меж штрафного майданчика – 1:0.

Початок другого тайму за "Карпатами". Вони подають штрафний недалеко від кутового прапорця і два кутові. Далі гості, як і на початку першого тайму, заволодівають ініціативою. На 54-й хвилині подають два поспіль кутові. Після другого у воротарському майданчику "Карпат" виникає пожежа.

Львівські вболівальники не задоволені.
- "Карпати" взагалі не грають, - каже один.
- "Грають на утримання рахунку, - додає інший.

Гра знов переходить у спокійне русло. На 66-й хвилині не реалізовує свій другий момент у матчі Гладкий – метрів із семи він не зміг "пробити" Казакова. Але через шість хвилин Олександр з третього разу таки забив – переправивши в дотик м’яч у ворота після швидкої комбінації, передостанньою ланкою якої був Гірський.

Гра була зроблена, проте гості не заспокоїлись. Лише за такого рахунку в них почало щось виходити попереду. Але навіть на гол престижу вони не спромоглися. В одних епізодах їм бракувало влучності, в інших добре відіграв воротар "Карпат" Мисак.

Таким чином, "Ворскла" продовжила свою виїзну безвиграшну серію до восьми матчів. А "Карпати" відірвалися від передостанньої команди чемпіонату "Говерли" на комфортні 8 очок і можуть спокійно готуватися до весняної частини змагань.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости