"Металург" (З) - "Карпати". Анонс матчу

15 марта 2013, пятница. 08:00


Аутсайдер поволеньки здіймається на ноги і його гра набуває чітких контурів. В двох стартових поєдинках весняної частини чемпіонату "Металург" Сергія Зайцева продемонстрував доволі пристойну гру, але зазнав через прогалини в індивідуальній майстерності власних гравців і суддівські помилки двох поразок. Втім, якість демонстрованої запоріжцями гри і пов’язана з відсутністю турнірних завдань моральна легкість дають підстави сподіватися, що стартовий поєдинок 21-го туру Прем’єр-ліги вийде доволі цікавим.

Українська Прем’єр-ліга. 21-й тур
15 березня. Запоріжжя. "Славутич-Арена"

"Металург" (Запоріжжя) 19:00 "Карпати" (Львів)
Матч першого кола − 1:2

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Головний арбітр:Костянтин Труханов (Харків)
Асистенти: Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ), Андрій Скрипка (Кіровоград)
Додаткові асистенти: Сергій Бойко (Київська обл.), Юрій Фощій (Черкаси)
Четвертий арбітр: Віталій Лазеєв (Одеса)
Інспектор ФФУ: Анатолій Куцев (Київ)

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Ігор Ощипко

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

немає

Ігор Пластун

Матеуш
Мохамед Слім

Ігор Худоб’як
Ігор Ощипко
Ґреґор Балажіц
Леван Кенія
Мартін Богатінов

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

FavBet: перемога "Металурга" - 3,3, нічия - 3,2, перемога "Карпат" - 2,2

Прогноз погоди: +10, хмарно, дощ

Телетрансляція – телеканал "Футбол"

Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

За умови відсутності серйозних турнірних завдань тренери обох команд повинні націлювати підопічних на демонстрацію привабливої для вболівальників гри. Запоріжці, звісно, спробують здобути першу в сезоні перемогу. Звичайно, зважаючи, що суперник вкомплектований більш висококласними виконавцями і дотримується при цьому чіткого ігрового малюнка, зробити це буде непросто. Разом з тим, "Карпати" - команда, яка грає сама і дозволяє проявити себе суперникові. Зважаючи, що запоріжці перебувають в добрій фізичній формі, попсувати нерви опонентам вони можуть.

Наставник же львів’ян Ніколай Костов, імовірно, ризикне вперше у весняній частині чемпіонату виставити в основі Семіра Штіліча. Вийшовши на заміну в матчі проти "Чорноморця", боснієць продемонстрував, що поступово набирає обертів. Поєдинок проти аутсайдера для Семіра – якраз зручна нагода відчути смак гри сповна і повернути притаманний собі восени кураж. Тож очікуємо появи Штіліча і яскравого футболу від нього. Якщо це відбудеться, можна сподіватися на розмаїті шедеври футбольного мистецтва в локальних ігрових епізодах.

Історична складова

З 1963 року, коли ці суперники зустрілися вперше, їхні матчі здебільшого проходять в рівній боротьбі, яка приносить мінімальний успіх одному з суперників. Виключення, коли траплялися розгромні перемоги – одиничні. Точніше, у "Карпат" таких перемог над "Металургом" нема взагалі. Заопріжці ж найбільшу перемогу над львів’янами, як то не дивно, здобули в славетному для галичан сезоні-1969, коли ті виграли Кубок СССР. Всього через місяць після тріумфальної перемоги "Карпат" над ростовським СКА в Лужниках команда Ернеста Юста поїхала в Запоріжжя, де програла з принизливим рахунком 0:4. Нападник львів’ян тих часів, кращий в історії "Карпат" бомбардир Володимир Данилюк, згадуючи той випадок, каже, що команда ще перебувала в ейфоричному стані після здобуття Кубка і не змогла на "Металург" потрібним чином налаштуватися. Оскільки ж великої різниці в рівнях між суперниками тоді не було (змагання в другій групі класу А в 1969-му "Карпати" завершили шостими, а запоріжці сьомими), все вилилося в ті самі 0:4.

Втім, нині обставини, м’яко кажучи, інакші. Львів’яни не програють "Металургу" в семи останніх очних протистояннях команд. Щоправда, перемогами "зелено-білих" завершилися лиши три матчі з тої серії. Якщо й проектувати події майбутнього двобою з огляду на історичні паралелі, то за основу варто брати сезон-2010/2011, коли запоріжці, як то буде на фініші нинішнього чемпіонату, розпрощалися з елітним дивізіоном, втративши шанси на збереження прописки ще задовго до завершення турніру.

"Карпати" в той час, як відомо, були на ходу, посівши за підсумками сезону п’яте місце. Проте матчі саме з "Металургом" далися їм дуже непросто. У Львові єдиний у матчі гол в складі господарів юному Максимові Ковалю забив Артем Федецький, а сам поєдинок завершився вилученням півоборонця "Карпат" Александра Ґурулі. Запорізьке ж протистояння завершилося результатом 0:0. Цікаво, що тоді свої ворота "на замку" металургівець Дмитро Безотосний і нинішній запоріжець, а тоді гравець "Карпат" Віталій Руденко.

Власне, матч першого кола поточної першості теж видався для "Карпат" непростим. Вони вели 2:0 після голів Павла Ксьонза і Олександра Касьяна до того часу, поки арбітр Віталій Романов на 60-й хвилині матчу не вилучив Муртаза Даушвілі. Дуже швидко, всього через сім хвилин Іван Матяж один гол відіграв. Врешті господарі, не в останню чергу завдяки майстерності воротаря Мартіна Богатінова, встояли.

"Металург" (З) - "Карпати"

Всього: 58 матчів, 19 перемог "Металурга", 18 нічиїх, 21 перемога "Карпат", різниця м’ячів 63-49
В чемпіонатах України: 37 матчів (+11, =12, -14, 35-31)

Матчі в Запоріжжі

Всього: 29 матчів (+17, =9, -3, 46-16)
В чемпіонатах України: 18 матчів (+9, =6, -3, 24-10)

16.09.69. 35-й тур чемпіонату СССР-1969. Друга група класу А

"Металург" З - "Карпати" - 4:0

07.06.93. 28-й тур чемпіонату України-92/93

"Карпати" - "Металург" З - 2:0

12.03.94. 19-й тур чемпіонату України-94/95

"Карпати" - "Металург" З - 2:0

За часи незалежності

Валентин Полтавець – 4 голи
Олексій Олійник – 2 голи
Яків Кріпак – 2 голи
Андрій Конюшенко – 2 голи
Майкл Алозі – 2 голи
Іраклій Модебадзе – 2 голи
Андрій Демченко – 2 голи

У чемпіонатах України

Валентин Полтавець – 2 голи
Олексій Олійник – 2 голи
Андрій Конюшенко – 2 голи
Майкл Алозі – 2 голи
Іраклій Модебадзе – 2 голи
Андрій Демченко – 2 голи

За часи незалежності

Василь Кардаш – 3 голи
Сергій Мізін – 3 голи
Андрій Покладок – 2 голи
Ігор Плотко – 2 голи
Ігор Маковей – 2 голи
Іван Гецко – 2 голи
Ігор Ощипко – 2 голи
Артем Федецький – 2 голи

У чемпіонатах України

Сергій Мізін – 3 голи
Василь Кардаш – 2 голи
Ігор Плотко – 2 голи
Ігор Маковей – 2 голи
Іван Гецко – 2 голи
Ігор Ощипко – 2 голи
Артем Федецький – 2 голи

Розклади

В лазареті "Карпат" залишається лівий оборонець Ігор Ощипко, але до його відсутності, зважаючи на складність травми, вже варто звикнути. А ось друга втрата виникла буквально в останній момент, на основі рішення КДК ФФУ. Постфактум і відразу на три матчі відсторонений від участі в чемпіонаті центральний оборонець львів’ян Ігор Пластун. Приводом став пропущений суддівською бригадою епізод в матчі галичан проти "Чорноморця", в якому Ігор, лежачи, в’їхав у ногу лежачого суперника – Кирила Ковальчука. Тим самим, Костову, вочевидь, доведеться поряд з Іваном Мілошевічем випускати в центрі оборони словенського центрбека Ґреґора Балажіца. В принципі, заміна ця рівноцінна. Проблеми почнуться, коли через якісь причини з обойми випаде хтось з балканців. Це реально, оскільки той же Балажіц ризикує отримати сигнальне попередження. Разом з тим, пропустивши через дискваліфікацію матч проти "Чорноморця", повернеться на звичне місце правого оборонця Павло Ксьонз.

В середній лінії Костову є над чим подумати. Але клопоти з визначенням складу, коли є між ким обирати, зазвичай вважають приємними. Очевидно, Муртаза Даушвілі та Ігоря Худоб’яка тренер змінювати не стане, а ось замість Олега Голодюка цілком може випустити Семіра Штіліча. Сімон Вукчевіч наразі ще не набрав оптимальної форми, тому його появи на полі вже звично варто очікувати в другому таймі. В нападі майже ґарантовано вийдуть Леван Кенія і Олександр Гладкий, а ось замість Сергія Зеньова Костов може виставити в основі новобранця команди Марселіньо.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Сергій Зайцев наразі серйозних підстав перекроювати склад не має. Навпаки, тренерові зараз важливо зіграти номінальну основу й підготувати кістяк команди для виступів у Першій лізі. Як і після першого матчу, зміни можуть стосуватися досвідчених виконавців. Тарас Лазарович не дуже переконливо провів поєдинок з "Таврією" й тому, не виключено, гру з "Карпатами" розпочне з лави запасних. Замість нього в "старті" справа в обороні знову може з’явитися Ігор Коротецький. В такому разі Євген Опанасенко знову перейде на лівий фланг захисту, а Андрій Сахневич зіграє замість Лазаровича на місті лівого вінґера.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Прогноз клубних легенд

Андрій Глущенко,

воротар "Металурга" (2000-2008):

1:2

- Запоріжці добре підготувалися до весняної частини чемпіонату. Втім, "Карпати" виглядають дуже сильними. Як би мені не хотілося, щоб рідна команда здобула свою першу перемогу, але в цьому матчі їй це зробити буде важко. Мабуть, "Карпати" виграють.

Володимир Данилюк,

нападник "Карпат" (1966-1978):

1:2

- Запоріжжя перемагають усі і я не думаю, що "Карпати", які сьогодні перебувають в доброму ігровому тонусі, будуть виключенням. Принаймні, я не бачу аргументів, за рахунок яких нинішній, ще більш омолодженіший "Металург" зміг би зупинити львів’ян.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола