"Динамо" - "Ворскла". Анонс матчу

17 марта 2013, воскресенье. 09:00


До цього поєдинку господарі підходять в непростий для двох своїх тренерів момент. Очевидно, що думки Олега Блохіна і Сергія Реброва зараз далекі від футбольних. Проте життя триває. Динамівці права на осічку не мають й відповідно повинні зробити все можливе, щоб бодай з третьої спроби здобути першу домашню перемогу в 2013-му році. Додатковим подразником для гравців команди господарів має стати поразка в матчі першого кола. Зрещтою, тоді були інші умови, а командою керував інший тренер.

Українська Прем’єр-ліга. 21-й тур
17 березня. Київ. НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ) 17:30 «Ворскла» Полтава
Матч першого кола − 0:1

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Асистенти: Семен Шлончак (Черкаси), Олександр Холодинський (Харківська обл.)
Додаткові асистенти: Віктор Швецов (Одеса), Олександр Іванов (Донецька обл.)
Четвертий арбітр: Анатолій Дудчик (Чернігів)
Інспектор ФФУ: Михайло Сидор (Львів)

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Олександр Шовковський

Сергій Вовкодав
Ахмед Янузі
Вадим Сапай
Олексій Курилов

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

немає

немає

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Євген Хачеріді
Лукман Аруна
Андрій Ярмоленко
Олег Гусєв
Тарас Михалик

Ахмед Янузі
Володимир Чеснаков
Вадим Сапай
Йован Маркоскі

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

FavBet: перемога Динамо - 1,15, нічия - 7, перемога Ворскли - 17

Прогноз погоди: -2, хмарно, невелий сніг

Телетрансляція – телеканал "2+2"

Текстову онлайн-трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

Євген Селін і Роман Безус можуть зіграти проти команди, в якій зробили собі ім’я і з якої потрапили до лав національної збірної України. Що не кажіть, а налаштування на такі матчі для гравців має бути особливим. Звісно, в таких випадках вартувало б навести приклад Геннадія Литовченка і Олега Протасова, котрі, перейшовши з «Дніпра» до «Динамо», попервах не виходили на поле в матчах проти рідної команди. Втім, то були футболісти зі статусом, котрі перебралися до Києва сформованими майстрами. Селіну і Безусу треба хапатися за кожен шанс і проявляти свою майстерність при найменшій нагоді. Євген дебютував у складі «Динамо» в минулому турі і, в принципі, каші не зіпсував. А ось Безусу, який виходить на поле регулярно, наразі через сумбур у діях однозначного враження про себе сформувати не вдалося. Може, позитиву додасть матч проти рідної команди? Як-не-як, Роман можливості оборонців «Ворскли» знає добре і здатен цими знаннями скористатися.

Додамо також, що розпочинав свою тренерську кар’єру після повернення з Ізраїлю в Полтаві нинішній помічник Олега Блохіна Андрій Баль. Андрій Михайлович очолював «Ворсклу» два повноцінних сезони й вплинути на її турнірне становище якось суттєво не зумів. Прийнявши команду в статусі 14-ї за підсумками сезону-2000/2001, Андрій Михайлович в двох наступних чемпіонатах здіймав колектив на 11-те місце (за умови, що в першості-2001/2002 у вищій лізі виступало 14 команд). У відставку Баль подав на старті сезону-2003/2004, після поразки в матчі шостого туру від «Арсеналу» з рахунком 0:4, а найбільше, мабуть, запам’ятався тим, що ввів до складу в ранзі дублера Сергія Долганського юного воротаря Андрія П’ятова.

Історична складова

«Динамо» програвало «Ворсклі» тричі і кожна з тих поразок спричиняла величезні скандали. Вперше полтавці перемогли киян в 1996-му, щойно дебютувавши у вищій лізі. То був період, коли «Динамо» під керівництвом Йожефа Сабо перебувало в агонії, встигнувши програти в кваліфікації Ліги чемпіонів австрійському «Рапіду», а в двобої Кубка УЄФА – швейцарському «Ксамаксу». Саме після повторного матчу в Невшателі Сабо вивів зі складу за допущену грубу помилку воротаря Олександра Шовковського і виставив замість нього поверненого з Росії досвідченого Ігоря Кутепова. Кияни програли 3:4, вперше за часи виступів в чемпіонатах України пропустивши відразу чотири голи. Цей факт дав Йожефові Йожефовичу підстави звинуватити Кутепова в здачі матчу. Ігоря, по суті, усунули від першої команди, а невдовзі тренерське місце Валерієві Лобановському змушений був залишити вже сам Сабо. Для «Ворскли» ж ті 4:3 після дубля Сергія Чуйченка і голів Ігоря Кислова і Віталія Кобзаря досі є однією з найвизначніших перемог в клубній історії.

%video=5145699eedc0b%

Вдруге «Динамо» капіталювало перед ворсклянами в серпні 2010-го, в момент, коли нінішній реаніматор союзної першості Валерій Газзаєв збирався вивести киян в груповий турнір Ліги чемпіонів. Матч у Полтаві відбувався якраз за три дні до кваліфікаційного поєдинку проти голландського «Аяксу» і бездарні 1:3 на стадіоні імені Бутовського були першим тривожним дзвінком. Тоді «Ворскла» Миколи Павлова не стільки переграла, скільки перебігала суперника. Обмінявшись голами на початку тайму (на забитий після навісу Селіна гол Василя Сачка відповів Леандро Алмейда), команди довго грали на рівних. До тих пір, поки на 83-й хвилині після багатоходової комбінації в дотик нинішній харків’янин Олег Красноперов дальнім ударом не вивів господарів уперед. В доданий же арбітром Юрієм Ваксом час після контратаки полтавці заробили пенальті, котрий реалізував Безус. Виявилося, що після тієї невдачі Газзаєв, як і Сабо, проведе на чолі киян ще п’ять матчів чемпіонату й після провального старту в Лізі Європи залишить свою посаду.

У шостому турі поточного чемпіонату «Ворскла» перемогла «Динамо» утретє. Єдиний гол на 25-й хвилині зустрічі забив Артем Громов. Цей поєдинок був дебютним для Сергія Свистуна, котрий замінив Вадима Євтушенка, на чолі команди. Тодішній же керманич киян Юрій Сьомін, як і за два роки до того Газзаєв, готував команду до Ліги чемпіонів і матч у Полтаві якраз передував протистоянням проти «Боруссії» з Мехенґладбаха. В підсумку в Лігу «Динамо» таки вийшло, але час продемонстрував невипадковість полтавського фіаско й справа закінчилася відставкою Сьоміна.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

«Динамо» - «Ворскла»

Всього: 36 матчів, 27 перемог «Динамо», 6 нічиїх, 3 перемоги «Ворскли», різниця м’ячів 80-24
В чемпіонатах України: 33 матчі (+25, =5, -3, 75-24)

Матчі в Києві
Всього: 17 матчів (+15, =2, -0, 42-6)
В чемпіонатах України: 16 матчів (+14, =2, -0, 41-6)

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

12.09.2002. 8-й тур чемпіонату України-02/03
«Динамо» - «Ворскла» - 8:0

14.08.2010. 6-й тур чемпіонату України-10/11
«Ворскла» - «Динамо» - 3:1

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Всього

Андрій Шевченко – 8 голів
Максим Шацьких – 8 голів
Діоґо Рінкон – 7 голів
Сергій Ребров – 6 голів

У чемпіонатах України

Андрій Шевченко – 8 голів
Максим Шацьких – 6 голів
Діоґо Рінкон – 6 голів
Сергій Ребров – 6 голів

Всього

Сергій Чуйченко – 2 голи
Віталій Кобзар – 2 голи
Мирослав Ґруміч – 2 голи
Олег Красноперов – 2 голи
Василь Сачко – 2 голи

У чемпіонатах України

Сергій Чуйченко – 2 голи
Віталій Кобзар – 2 голи
Мирослав Ґруміч – 2 голи
Олег Красноперов – 2 голи
Василь Сачко – 2 голи

Розклади

Переживши «Український тиждень моди», Олександр Шовковський все ще продовжує тренуватися за індивідуальним графіком і на матч проти «Ворскли, ймовірно, не вийде. По решті амплуа непохитними виглядають позиції оборонців Домаґоя Віди і Євгена Хачеріді, хавбеків Міґела Велозу і Лукмана Аруни, нападників Андрія Ярмоленка і Брауна Ідейє. Питання лише в тому, в якому статусі тренерський штаб «Динамо» використовуватиме того ж Віду. Якщо вирішить знову, як і в матчі в Луцьку. Випустити справа Даніло Сілву, то хорват вийде в центрі захисту разом з Хачеріді. Ні – то в парі з Євгеном, як зазвичай, хіграє Тарас Михалик. Те саме стосується і Аруни. В матчі проти «Волині» за умови вимушеної дискваліфікації Велозу дуже добре проявив себе Денис Гармаш. Не виключено, що тренери виставлять Дениса й зараз, відповідно перевівши Лукмана на позицію під нападником, на якій нігерієць діяв ще восени.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Стосовно «Ворскли», то великого вибору у Сергія Свистуна нема. В лазареті знаходяться четверо потенційно основних гравців і три з них (Сергій Вовкодав, Вадим Сапай і Олексій Курилов) оборонці. Вовкодав поволі відновлює тренування після пропущеної через травму зими, але про його можливу участь в матчі мови вести не варто. Через те оборонна лінія разом з воротарем Сергієм Долганським і опорним хавбеком Володимиром Чеснаковим виглядає безальтернативно. Справа в середній лінії Свистун може вперше у весняній частині чемпіонату виставити Івана Кривошеєнка, але більш вірогідно, що як і в перших двох матчах, він замінить Сергія Силюка у другому таймі. На вістрі, очевидно, знову вийде Артем Громов. За останньою інформацією, номінально основний центрфорвард Ахмед Янузі наразу не відновився після отриманого перед рестартом чемпіонату пошкодження.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Прогноз клубних легенд

Олег Венглинський,

нападник «Динамо» (1997-2002):

- Мій прогноз невтішний для «Ворскли» - 3:1 на користь киян. Кияни грають удома, вони боряться за Лігу чемпіонів і, переконаний, будуть мати достатньо моментів. Інша річ, що з реалізацією у «Динамо» останнім часом є чимало проблем. Втім, команда в зимовому антракті добре підготувалася фізично і матч з «Волинню» продемонстрував, що кияни набирають обертів. Думаю, фактор фізичної готовності допоможе «Динамо» на фініші чемпіонату випередити «Дніпро» і «Металіст». Наразі ж потрібно серйозно ставитися до найближчих суперників. Ми бачили, до чого призвела недооцінка в матчі з «Кривбасом». Думаю, більше такого ставлення до опонентів у киян не буде. Стосовно «Ворскли», то після того, як пішов Микола Павлов, команда своєї гри знайти не може. Крім того, послабили гру полтавців втрати кількох основних виконавців. Які раніше формували ігровий почерк колективу.

Олександр Мелащенко,
нападник «Ворскли» (1997-2000), нападник «Динамо» (2001-2003):

- Киянам відступати нікуди, тому, думаю, вони переможуть і при цьому спробують забити більше голів, щоб набути впевненості в своїх силах вже з огляду на подальші поєдинки. Зокрема на наступний проти одеського «Чорноморця». «Ворскла» програла два стартових матчі, не забила в них голів. Команді зараз дуже непросто. Мало того, що в зимовому антракті Полтаву залишили її лідери, так надодачу Сергій Свистун не може використовувати цілу групу провідних виконавців через травми. Звісно, найбільша увага буде прикута до Селіна і Безуса, якщо тренер їх випустить на поле. Іноді так буває, що проти своїх команд непросто грати в психологічному плані. Хоча я не думаю, що на грі цих хлопців це якось позначиться. Незвично буде хіба що на старті матчу. Далі Євген і Роман мають зосередитися на грі. Принаймні, у мене було якраз так.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола