Фомін: "Кривбас" є добротною командою, яка перебуває "на ходу"

5 апреля 2013, пятница. 19:00


Форвард маріупольського "Іллічівця" Руслан Фомін напередодні домашньої зустрічі проти «Кривбаса» дав інтерв'ю стосовно майбутнього матчу

− Руслане, твоя команда навесні не знає поразок. Чи означає це, що ви повністю задоволені своїм виступом?

− Мабуть, нашу гру поки що не можна назвати ідеальною, адже потрібен певний час, аби повністю перейти від тренувальних зборів до звичайного змагального режиму. Гадаю, що у нас є всі можливості, аби додавати у потужності з кожним наступним туром. Вважаю такий розвиток подій цілком реальним. Поки що варто орієнтуватись на поєдинок проти «Арсенала», де більш-менш показали той футбол, який вимагає від нас тренер, хочуть бачити вболівальники. Вдавалось нам багато що.

− Багато спеціалістів називають сьогоднішню гру «Іллічівця» не надто видовищною. Погоджуєшся з цим чи мова йде взагалі лише про досягнення результату?

− Найголовніша вимога Миколи Павлова − організація побудови командних дій, які починаються з надійного захисту. У цьому ми виконуємо настанови, практично не пропускаючи. Існує також резерв для підсилення цієї ланки, адже досі Олександр Чижов перебував поза грою через травму. Загалом обороняємося та атакуємо всією командою. Можливо, поки що не демонструємо яскравого футболу, однак отриманий результат є головною оцінкою для будь-якої команди.

− Напевно, тепер стоїть питання про підвищення результативності…

− Передумови для цього створені. Фізична форма моя та моїх партнерів на високому рівні. Вона дозволяє активно атакувати, багато рухатись. А над реалізацією будемо наполегливо працювати. У цьому відношенні особливо згадується зустріч проти «Говерли», коли і я, і Торніке Окріашвілі не забили після стовідсоткових моментів.

− Чи можна назвати чергового суперника найбільш серйозним за перші 5 турів 2013 року?

− Довелось дивитись поєдинки за участю «Кривбаса» проти лідерів вітчизняного футболу. Варто визнати, що ця команда справедливо досягла значних успіхів і, дійсно, є добротною, яка перебуває «на ходу». Але підтримка наших трибун − досить серйозний аргумент, аби обіграти криворіжців. Для нас це дуже важлива перевірка сил. Варто взяти все краще з попередніх ігор, а з настроєм проблем не виникне.

− Когось у складі суперника можеш відзначити?

− Зараз непогані кондиції демонструє Володимир Прийомов, який до того ж ще і став забивати вкрай важливі для своєї команди голи. Олексій Антонов завжди вимагає ретельної уваги, тому що може створити неприємності для будь-кого буквально на рівному місці. Непростий суперник. Ми ще подивимось відео, де і будуть розставлені всі акценти на ключових виконавцях «Кривбаса».

− Можеш згадати попередні зустрічі з криворіжцями?

− Вони для «Іллічівця» складались досить невдало. Якщо у гостях вдається виступати на рівних, то от на своєму полі, як це не парадоксально, ніяк не можемо досягнути свого. Усі серії колись перериваються. Потрібно зробити все, щоб покласти край і цим невдачам.

− Є якісь втрати напередодні чергового туру?

− Навпаки, лазарет спорожнів. Адже і Чижов, і Віталій Віценець почали тренуватись в основній групі. Щоправда, цей матч пропускатиме через червону картку в Ужгороді Микола Іщенко. Та у тренерського штабу є досить широкий вибір, ким його замінити.

− Наскільки ускладнює процес спілкування з Миколою Павлом те, що він спостерігає за іграми з трибуни?

− Оскільки Микола Петрович прийшов до «Іллічівця» тільки у цьому сезоні, то ми його на тренерській лаві ще і не бачили. Тому звикати було нескладно. Але у наставника є досвідчені та перевірені помічники, з якими він працює тривалий час, і їхня комунікація максимально налагоджена. Звичайно, хочеться, аби головний тренер хоча б з наступного сезону зайняв своє звичне місце.

− Зараз є дві «гарячі точки» у турнірній таблиці − це боротьба за друге та шосте місця. Чи бачиш фаворита у першій з них і як оцінюєш перспективи «Іллічівця» у другій?

− Не люблю коментувати гру інших команд. Скажу, як і всі, що суперечка за ще одне місце у Лізі Чемпіонів триматиме всіх у напрузі до останнього туру. Про власну команду можу зазначити наступне: нам потрібно зараз набирати очки, а підраховувати їх та визначити місця будемо пізніше.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости