"Карпати" - "Ворскла". Анонс матчу

14 июля 2013, воскресенье. 10:35


«Карпати» збурили інформаційний простір вітчизнячного футбольного середовища у міжсезоння. ЗМІ не могли не смакувати безпрецедентного кроку керівництва львівського клубу: ще б пак, адже на трансфері опинилося 19 основних виконавців! Але ось парадокс: поки спеціалісти різних мастей на сторінках преси засуджували такий крок, представники клубу «Карпати» купалися в промінцях сумнівної слави. Дуже показовою в цьому аспекті виглядає остання програма «Про Карпати», яку глядач може дивитися на телеканалі Петра Димінського «ЗІК». Мовляв, ось які ми – сенсаційні, рішучі і раціональні одночасно! Втім, головною оцінкою цієї безкомпромісності буде лише гра. «Ворскла» з двома тренерами на чолі і збереженим ігровим кістяком якраз той суперник, який дозволить визначити рівень амбіцій новітніх «Карпат».

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур

14 липня. Львів. Стадіон «Україна»

«Карпати» (Львів) 17:30 «Ворскла» (Полтава)

Арбітр: Сергій Березка (Київська обл.)
Асистенти: Едуард Карапетян (Тернопіль), Андрій Береговий (Донецька обл.)
Додаткові асистенти: Анатолій Абдула (Харків), Сергій Лисенчук (Київ)
Четвертий арбітр: Денис Шудрик (Сімферополь)
Інспектор ФФУ: Віктор Дердо (Іллічівськ)

немає

немає

Марафон: 2,5 – 3,4 – 2,96

Телетрансляція – телеканал "2+2"

Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

В індивідуальному плані цей поєдинок приваблює кількома протистояннями. Скажімо, полтавець Павло Ребенок на своєму лівому фланзі найчастіше сходитиметься з мобільним і швидким Павлом Пашаєвим. Проте визначальним у зустрічі може стати протистояння двох недавніх лідерів «Кривбасу» - новітнього львів’янина Валерія Федорчука і півоборонця «Ворскли» Дениса Дедечка. Обидва були осьовими гравцями в команді Олега Тарана навесні, вони визначали темпоритм гри криворіжців. Зараз ці футболісти зійдуться один проти одного в нових колективах і очне протистояння лише ускладнить момент дебюту.

Історична складова

Досі команди розпочинали чемпіонат зустріччю одна проти одної лише раз. У стартовому матчі сезону-2009/2010 «Ворскла» Миколи Павлова приймала «Карпати» Олега Кононова на власному полі. Фаворитами двобою вважалися полтавці, котрі в новий чемпіонат входили в статусі володарів національного Кубка. Проте за грою «Карпати» суперника переграли повністю. Блискучий матч видав вінґер галичан Денис Кожанов. На 18-й хвилині після зрячої передачі Дениса зліва ударом головою ворота Сергія Долганського розпечатав Сергій Кузнєцов. Забивав нападник, випередивши Володимира Чеснакова. Останній став співавтором і другого голу у власні ворота.

На 31-й хвилині «Карпати» розіграли штрафний, м’яч опинився справа поблизу лицьової лінії у Кожанова. Денис віддавав на Кузнєцова, однак того випередив, увігнавши «кулю» у власну рамку, Чеснаков. Щоправда, в протоколі цей гол все ж записали на Кожанова, який, до слова, є разом з Ахмедом Янузі найкращим бомбардиром протистояння команд за часи незалежності. Якби ж офіційні особи проявили принциповість, то той поєдинок міг увійти в історію українських чемпіонатів завдяки двом автоголам, адже на 48-й хвилині центрбек «Карпат» Іван Мілошевіч незграбно, у кут воріт Андрія Тлумака, перервав передачу Філіпа Деспотовскі зі штрафного справа.

Цей м’яч виявився у матчі останнім. «Карпати» виграли – 2:1. Цікаво, що з учасників цього матчу чотирирічної давнини у складі «Карпат» залишився лише один гравець – Андрій Ткачук. Полтавців трохи більше: окрім антигероя гри Чеснакова тоді на поле арени імені Бутовського виходили Арменд Даллку та Йован Маркоскі, на вістрі атаки «Ворскли» діяв «тіньовий» наставник нинішньої команди Василь Сачко.

«Карпати» - «Ворскла»

Всього: 44 матчі, 21 перемога «Карпат», 12 нічиїх, 11 перемог «Ворскли»,
різниця м’ячів 54-35

У чемпіонатах України: 30 матчів (+11, =9, -10, 33-29)

Матчі у Львові

Всього: 23 матчі (+15, =3, -5, 38-16)

У чемпіонатах України: 15 матчів (+8, =2, -5, 22-13)

03.11.1993. 1/16 фіналу Кубка України-1993/1994
«Карпати» - «Ворскла» - 3:0

21.11.1998. 1/4 фіналу Кубка України-1998/1999
«Карпати» - «Ворскла» - 3:0

19.08.2000. 7-й тур чемпіонату України-2000/2001
«Карпати» - «Ворскла» - 3:0

06.10.2002. 12-й тур чемпіонату України-2002/2003
«Карпати» - «Ворскла» - 3:0

27.10.2010. 1/8 фіналу Кубка України-2010/2011
«Карпати» - «Ворскла» - 3:0

06.04.2003. 19-й тур чемпіонату України-2002/2003
«Ворскла» - «Карпати» - 3:0

Всього за часи незалежності

Іван Гецко – 5 голів
Сергій Кузнєцов – 4 голи
Батіста – 3 голи
Денис Кожанов – 3 голи

У чемпіонатах України

Денис Кожанов – 3 голи

Всього

Ахмед Янузі – 3 голи
Олександр Мелащенко – 2 голи
Віктор Доценко – 2 голи
Роман Безус – 2 голи

У чемпіонатах України

Ахмед Янузі – 3 голи

Розклади

Після того, як «Карпати» очолив Олександр Севидов, команда змінила застосовувану ще з часів Олега Кононова тактичну розстановку – з 4 – 3 – 3 львів’яни перейшли на звичну для нового наставника схему 4 – 2 – 3 – 1. Принаймні, саме її команда використовувала в контрольних матчах. Оскільки Олександр Ільющенков грав у складі молодіжної команди, немає сумнівів, що місце у воротах «Карпат» займе Роман Мисак. На краях оборони очікується поява двох новачків – досвідченого Павла Пашаєва і 18-річного вихованця власної футбольної школи Андрія Савченка. Пару стопперів найвірогідніше складуть ще один екс-кривбасівець Андрій Гітченко та Ігор Пластун. Менш імовірно, що замість першого вийде Ґреґор Балажіц.

Найважче спрогнозувати дует опорних хавів. Конкуренція на цій позиції вимальовується дуже висока. Ми віддаємо перевагу поверненим з «Арсеналу» Андрієві Ткачуку і Ярославові Мартинюку, проте не здивуємося, якщо в ролі «хвилерізів» побачимо Ігоря Озарківа, Гітченка чи Валерія Федорчука. Останній в «старті» з’явиться майже ґарантовано. Питання лише в тому, чи знайде Севидов місце на полі Володимирові Гудимі, який у міжсезонних спарингах грав постійно. На позиціях інсайдів, якщо не завадять пошкодження, мають з’явитися Младен Бартуловіч і повернений в атаку після проведеного в обороні минулого сезону Павло Ксьонз. На вістрі нападу міцними виглядають позиції головного розчарування «Карпат» в минулому сезоні Олександра Гладкого.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

У «Ворсклі» тренерський дует Анатолія Момота та Василя Сачка, за великим рахунком, відшліфовує напрацювання колишнього наставника Сергія Свистуна. Оскільки клуб відмовився від послуг досвідченого Сергія Долганського, «пост номер один» відтепер чітко займає Дмитро Непогодов. У лінії оборони є питання хіба-що по позиції правого оборонця, де можуть вийти Вадим Сапай чи Ігор Пердута. Позиції Панайотіса Лаґоса зліва, а також дуету Даллку – Курилов у центрі виглядають міцними. В опорній зоні очікується поява пари Дедечко – Чеснаков. Справа на атаку здатні майже рівноцінно відпрацювати Іван Кривошеєнко та новачок Олег Міщенко. На позиції під нападником фактично немає конкуренцівї Йовану Маркоскі. Зліва, ймовірно, вийде Павло Ребенок. На вістрі атаки Ахмед Янузі виглядає привабливіше, ніж його конкурент Артем Громов.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Олександр Чижевський,

оборонець «Карпат» (1989-1999, 2002):

2:1

- Зазвичай у стартових матчах значну роль відігрують емоції. Львів’яни грають удома і цей новий варіант складу спрообує сподобатися вболівальникам. Думаю, бійцівські якості «Карпат» стануть визначальними. «Ворскла» програла чимало матчів у міжсезоння й через те роблю висновок, що команда зараз знаходиться не в найкращому психологічному стані.

Іван Шарій,

нападник (1987-1990, 1992, 1995-1999) і тренер «Ворскли» (1998-2003):

1:1

- Суперники гратимуть зосереджено, бо завжди важливо вдало розпочати сезон. «Карпати» постануть суттєво оновленими, але не думаю, що це зіграє «Ворсклі» на руку. Львів’яни поповнили свій склад кваліфікованими виконавцями, яким не потрібно притиратися до українського чемпіонату. Вважаю, що то буде поєдинок рівних суперників.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола