Металіст - Динамо. Анонс матчу

14 сентября 2013, суббота. 21:30


Олег Блохін знову на коні. Він вивів команду київського «Динамо» до групового турніру Ліги Європи і не програв «Дніпру». А де програв, там, звісно, судді завадили. Принайні, на такі думки наштовхують останні прес-конференції Олега Володимировича. Він знову спілкується з журналістами з позиції сили і щиро обурюється, коли чує запитання на кшталт «Чи не бачите ви проблеми в тому, що з дев’яти матчів у поточному сезоні команда в семи пропускала?» Зараз ця статистика сягнула позначки восьми поєдинків з десяти. Перед грою з забивним «Металістом» ці цифри, мабуть, бентежать усіх динамівських прихильників. Якою б потужною не була атака, без надійних тилів вигравати матчі з суперниками рівними собі складно. Цікаво, що при Блохіні-тренері кияни обидва протистояння харків’янам програли.

Українська Прем’єр-ліга. Дев’ятий тур
15 вересня. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст» Харків 19:30 «Динамо» Київ

Арбітр: Анатолій Жабченко (Сімферополь)
Асистенти: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон)
Додаткові асистенти: Юрій Можаровський (Львів), Андрій Лісаковський (Одеса)
Четвертий арбітр: Олександр Корнійко (Миргород)
Інспектор ФФУ: Володимир П’яних (Донецьк)

Сергій Пшеничних
Хуан Мануель Торрес
Андрій Березовчук

Олександр Шовковський
Євген Селін
Денис Гармаш

немає

немає

немає

Євген Хачеріді
Лукман Аруна

Марафон: перемога Металіста - 2,0; нічия – 3,5; перемога Динамо – 4,1

Погода в день гри: +20, дощ

Телетрансляція –

Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

Марко Девіч не йшов з поля без голу в чотирьох останніх поєдинках проти представників топ-четвірки. Нападник «Металіста» забивав в обох матчах проти «Шахтаря», відкрив рахунок у травневому срібному протистоянні з «Динамо», а в дербі з «Дніпром» відзначився дублем. Тепер нова дуель з киянами. Зокрема – з Євгеном Хачеріді, з яким Девіч нещодавно працював пліч-о-пліч у національній збірній. При цьому центральний оборонець «Динамо» був єдиним у складі українців гравцем, який зробив дубль під час розгрому Сан-Марино. Девіч у тому матчі відкрив рахунок, а з англійцями не зіграв через пошкодження, про природу якого наразі ніхто нічого конкретного не сказав. Так чи інакше, неучасть Девіча у важкому поєдинку проти команди «Трьох левів» має зіграти на руку «Металісту». Їхній нападник підходить до одного з ключових поєдинків внутрішнього чемпіонату в бойовій формі. А значить цілком може продовжити свою серію голів у матчі з вітчизняними грандами. Цікаво, що перший гол стане для «Металіста» 50-м у ворота «Динамо» в чемпіонатах України. Кияни натомість можуть здобути 50-ту перемогу над харків’янами в історії.

Історична складова

За 52-річну історію протистоянь «Металіста» і «Динамо» досі суперники зустрічалися 15 вересня лише раз. Сталося то в 1990 році, в 19-му турі чемпіонату СССР. Кияни вели з московським ЦСКА боротьбу за чемпіонство і на рідному стадіоні втрачати очок не збиралися. Цікаво, що відвідало той матч якихось 9500 глядачів. Динамівці весь матч домінували, а забили двічі – дублем відзначився Геннадій Литовченко, який, до слова, 11 вересня відсвяткував 50-річчя, а асистував йому обидва рази, виконуючи передачі з лівого флангу, Олег Саленко. Наприкінці зустрічі Литовченко міг зробити хет-трик, але не реалізував призначеного за порушення на Сергії Юрані пенальті. Геннадій пробив на силу і не влучив у ворота Валерія Дудки.

Цікаво, що звіт про цей матч у «Спортивній газеті» закінчується словами: «…Певно, найбільший інтерес викликали окремі рішення столичного арбітра (Овчинникова – авт.). Бригада москвичів робила все можливе, щоб залишити про себе неприємні враження. Боронь Боже, звинувати її в упередженості. Просто, кваліфікація служителів Феміди виявилася такою, що невдоволеними були і глядачі, і обидві команди». А ми кажемо – вихованці Колліни…

«Металіст» - «Динамо»

Всього: 77 матчів, 10 перемог «Металіста», 18 нічиїх, 49 перемог «Динамо»,
різниця м’ячів 57-143
У чемпіонатах України: 34 матчі (+5, =5, -40, 49-118)

Матчі в Харкові

Всього: 22 матчі (+5, =11, -6, 22-22)
У чемпіонатах України: 17 матчів (+2, =1, -14, 12-37)

02.04.1983. 3-й тур чемпіонату СССР-1983
«Металіст» - «Динамо» - 2:0

17.04.1987. Кубок Федерації футболу СССР-1987. Група Г
«Металіст» - «Динамо» - 2:0

20.10.2012. 12-й тур чемпіонату України-2012/2013
«Динамо» - «Металіст» - 1:3

04.05.2013. 7-й тур чемпіонату України-2012/2013
«Металіст» - «Динамо» - 2:0

27.04.2002. 20-й тур чемпіонату України-2001/2002
«Динамо» - «Металіст» - 6:0

Всього

Марко Девіч – 6 голів
Станіслав Берников – 3 голи
Юрій Тарасов – 3 голи
Олександр Призетко – 3 голи
Клейтон Хав’єр – 3 голи

У чемпіонатах України

Марко Девіч – 6 голів
Клейтон Хав’єр – 3 голи
Олександр Призетко – 2 голи
Віктор Іваненко – 2 голи

Всього

Максим Шацьких – 12 голів
Сергій Ребров – 10 голів
Олег Блохін – 9 голів
Валентин Белькевич – 6 голів
Артем Мілевський – 5 голів

У чемпіонатах України

Максим Шацьких – 9 голів
Сергій Ребров – 7 голів
Валентин Белькевич – 6 голів

У складах обох команд

Олександр Призетко – 5 голів («Металіст» - 3, «Динамо» - 2)
Леонід Буряк – 3 голи («Динамо – 1, «Металіст» - 2)

Розклади

Обставини склалися так, що наставникові «Металіста» Миронові Маркевичу зараз трохи простіше, ніж його київському колезі. В єврокубках харків’яни не грають, до складів збірних виїздили лише Едмар та Девіч. А отже слобожанці могли цілеспрямовано готуватися до зустрічі проти «Динамо». Команда провела якісні спаринги. В останньому з них (проти московського «Динамо») з обойми випав Андрій Березовчук. Враховуючи, що в лазареті команди до того перебували ще два оборонці – Марсіо Азеведо та Сергій Пшеничних – в захисній ланці вибір у Маркевича обмежений. Втім, в останній момент стало відомо, що раніше запланованого строку відновився Азеведо, який зможе зіграти в грі проти «Динамо». Тому експеримент з переводом Вільяґри наліво може не знадобитись. Якщо ж Азеведо до кінця не відновить форму, очевидно, Крістіан вийде на протилежний рідному край, тоді як справа з‘явиться Павло Ксьонз.

Відновився після травми і здатен скласти Владіміру Дишленковічу конкуренцію Олександр Горяїнов. Правда, припустимо, що проти «Динамо» гратиме той, у кого останнім часом було більше змагальної практики. Та й притензій до гри Дишленковіча Маркевич наразі мати не повинен. Центр оборони традиційний – Родріґо Моледо та Папа Ґуйє. В опорній зоні, враховуючи зокрема й проблему з лімітом на легіонерів, майже напевне діятимуть Едмар та Олег Красноперов. На вістрі атаки, якщо не станеться нічого екстраординарного, гратиме Марко Девіч, а ось з розташуванням атакувальних хавбеків можливі варіанти. Найбільш вірогідним виглядає варіант з Алехандро Ґомесом справа, Хосе Сосою зліва і Клейтоном Хав’єром у центрі. Хоча враховуючи, що останній лише нещодавно відновився після травми, не можна виключати появи зі стартових хвилин Дієґо Соузи, Марлоса чи Себастьяна Бланко.

Орієнтовні склади

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

У «Динамо» ситуація більш чітка, а вибір Блохіна обмежується тим же питанням ліміту. Місце у воротах за умови травми Олександра Шовковського майже ґарантовано займе Максим Коваль. Справа в обороні, враховуючи втому Олега Гусєва після виступу на незвичній позиції у матчі за збірну проти англійців, можна було б очікувати на появу Домаґоя Віди. Проте в такому разі Блохіну доведеться розміняти когось з атакувальних хавбеків на Романа Безуса. В принципі, зважаючи, як гарно останнім часом входить у гру з лави Роман, такий варіант виглядає зовсім не неймовірним. Стосовно Віди, то він балканське дербі проти Сербії дивився з лави для запасних, зате плідно відіграв товариську гру проти Південної Кореї. Не забуваємо також, що після травми відновився Даніло Сілва.

В центрі оборони Блохін, найімовірніше, не буде зачіпати зв’язки Євген Хачеріді – Александар Драґовіч. Навіть за умови, що перший провів за збірну два матчі, а Александар відіграв 90 хвилин у вівторковому протистоянні австрійців з Ірландією. Лівий оборонець Бенуа Тремулінас виклику до збірної Франції не отримав, тому й готувався до матчу проти «Металіста» в дружньому динамівському колективі.

В опорній зоні Блохін останнім часом довіряє Оґнєну Вукоєвічу, а Міґел Велозу знаходиться в резерві. Перший відіграв повний поєдинок за збірну проти Сербії, другий - проти Північної Ірландії та Бразилії. Роль одного з двох атакувальних центрхавів Блохін звик довіряти Лукману Аруні. Поряд з ним можуть вийти Юнес Беланда чи вище згадуваний Безус. На вістрі атаки немає альтернативи Дьємерсі Мбокані. З країв майже напевне діятимуть Андрій Ярмоленко (справа) та Джермейн Ленс (зліва). Двоє останніх виходили в основі своїх збірних в обох поєдинках відбору до мундіалю-2014. Щоправда, якщо Ярмоленко окрім «тренування з підвищеною відповідальністю» проти Сан-Марино, відіграв майже весь матч з англійцями, то Ленсові і його збірній Нідерландів протистояли скромні естонці та андорці. В будь-якому разі, враховуючи проблеми харків’ян з фланговими оборонцями, роль крайніх гравців «Динамо» в досягненні позитивного результату може стати визначальною.

Орієнтовні склади

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Валентин Крячко,
оборонець (1975-1981, 1983, 1985-1986, 1994) і тренер «Металіста» (1994, 2001-2003):

- Очікую перемоги «Металіста» і ставлю на рахунок 2:1. Все тому, що у харків’ян зібрані більш кваліфіковані футболісти. Травмовані Азеведо, Пшеничних і Березовчук? Не думаю, що в цьому матчі це буде проблемою. У Маркевича достатньо класних виконавців і головне – вони сильніші, ніж їхні динамівські суперники. Коли переглядав матч киян проти «Актобе» в Казахстані, то не втримався і зателефонував Безсонову. Володю, - кажу. – Що ж то за бразилець такий у «Динамо», який не здатен обіграти суперника один в один?» Той лише розсміявся у відповідь.

Василь Турянчик,

півоборонець, оборонець «Динамо» (1959-1969):

- Певен в одному – киянам у цьому матчі буде дуже непросто. «Металіст» зараз надзвичайно потужний. А в динамівців наче й сильні гравці є, але команди досі нема. Хочеться вірити, що це проблема росту і поступово Блохін стабілізує гру. Наразі ж у Харкові гостям, аби претендувати на позитивний результат, треба діяти надзвичайно зосереджено, зі 110-відсотковою концентрацією. Динамівцям треба зіграти дисципліновано найперше в обороні. Якщо в порядку будуть тили, то своїх один-два м’ячі команда заб’є обов’язково. Тому Блохіну треба добре налаштувати підопічних.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола