Михайло Фоменко: Питання бази дуже болюче для збірної

15 марта 2013, пятница. 14:49


Головний тренер збірної України розповів про проблеми команди, пов’язані з місцем проведення зборів.

- Михайле Івановичу, доволі неочікуваною вийшла новина, що відтепер національна команда України не мешкатиме в Кончі-Заспі, на динамівській базі, а лише тренуватиметься там. Що трапилося?

- Та нічого особливого: київський ФК не дав нам можливості проживання. Пояснення? Мовляв, немає місця: там тепер мешкає основна, молодіжна, дублююча команди киян, а також колектив U-19. Тому поки що лише проводитимемо на "старій" базі тренування, а ночуватимемо в готелі "Палладіум", у селі Козин, яке теж розташоване по Обухівській трасі.

- Тоді перед нами виникає болючий момент: усі роки владарювання Г. М . Суркіса ми нібито будували базу для збірних у селищі Гореничі, а півроку тому з’ясувалося, що там нічого немає. Чи не час знову поставити це питання перед керівниками ФФУ?

- Саме час: ми відповідний запит уже зробили - це все, що в наших силах… Справді, питання болюче: база ж потрібна не лише національній команді, а й молодіжній, усім юнацьким, жіночій, футзальній. Спробую в подальшому контролювати цей процес, бо далі вже не можна тягнути.

- Переходимо безпосередньо до матчів 22-го та 26-го…

- Мені здається, ще зарано про них говорити, тим паче, я недавно вже дав інтерв’ю вашим колегам.

- Цікаве інтерв’ю… Ви там, зокрема, бідкаєтеся, що після вильоту з єврокубків наші футболісти пригнічені. Іноді складається враження, що українські гравці - найвразливіші у світі!

- Так од цього ж нікуди не подінешся! Спортсмени - так само люди. І ця тенденція стосується не лише українців: легіонери теж переживають, якщо в них щось не виходить. Ось зверніть увагу, в якому настрої виходять футболісти наших команд на матчі ПЛ після невдач у Європі!

- У вашому списку - чверть сотні осіб, одначе ви запевнили, що це попередній варіант.

- Маємо півтора тижні до гри з поляками, тому на даний момент не можу відповісти, чи "просіємо" ми когось.

- До оголошеного вами складу є дві зауваги - Горяїнов та Гоменюк. Перший перестає бути основним у клубі, другий узимку лікувався, майже не готуючись до весни…

- Окрім цих виконавців, як ви встигли помітити, на збори викликані ще 23-є.Така відповідь влаштовує вас?..





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости