Олег Лужний: "Італійський футбол – пляжний порівняно з англійським"

26 мая 2006, пятница. 23:58


Попри те, що багаторічного капітана збірної України Олега Лужного за якихось кілька останніх днів можна було побачити у львівській кав’ярні, офісі київського "Динамо" та Карпатах, для кореспондента "ВЗ" він залишався невловимим.

Наш телефонний дзвінок застав Лужного вдома – у лондонській квартирі.

- Олегу, чи вже остаточно оформлено ваш перехід на тренерську роботу до київського "Динамо"?

- Журналісти чомусь завжди поспішають. Справді, я розмовляв вже з цього приводу з головним тренером Анатолієм Дем’яненком та президентом ФК "Динамо" Ігорем Суркісом. Питання майже вирішено, але більш детальну інформацію зможете отримати після 5 червня.

- Ваш колишній партнер по "Динамо" Володимир Безсонов недавно сказав, що "Динамо" потрібно звільнятися від "баласту"?..

- Безсонов має рацію. В основі мають грати найсильніші, яких повинна "підпирати" талановита, "голодна" до успіхів молодь.

- Очевидно, що ви активно торуєте шляхи для повернення в Україну. За чутками, навіть намагалися придбати квартиру у Львові та будиночок у Карпатах...

- Можливо, вже незабаром працюватиму в Україні, тому не бачу в цьому якогось криміналу. До речі, у Львові я не маю власного помешкання...

- Чи перевезете на батьківщину сім’ю?

- Наразі в цьому немає потреби: дівчатка вчаться у школі, то для чого їх відривати від навчання.

- Олег Блохін постійно скаржиться на проблему відсутності правого захисника і нещодавно навіть зізнався, що з радістю б скористався послугами Лужного, але той, мовляв, відмовився... Не шкодуєте, що завершили активну спортивну кар’єру за два роки до чемпіонату світу?

- Це справді Блохін так сказав? Цікаво... Ні, не шкодую, що завершив кар’єру. Мені пощастило за своє життя пограти і в збірній СРСР, і у збірній України, і у Лізі чемпіонів, і в англійській прем’єр-лізі. Нехай молодь тепер дерзає.

- Але ще торік ви як граючий тренер латвійської "Венти" виходили на поле. Той же Сергій Ребров повернувся в Україну, його було визнано найкращим футболістом чемпіонату, і він їде до Німеччини...

- Радий за Сергія – ми з ним часто спілкуємося. Вважаю, що я теж у непоганій формі. Але як для молодого тренера, а не кандидата до збірної Блохіна (сміється).

- Нещодавно у Києві ви отримали міжнародний тренерський сертифікат, який дозволяє працювати в Європі. Запрошень від англійських клубів не надходило?

- Були пропозиції з нижчих дивізіонів, але, вважаю, це трохи не той рівень, щоб розпочинати тренерську кар’єру. Напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів бачився на базі "Арсенала" з Арсеном Венгером. Але, звичайно, стосовно моєї співпраці з "канонірами" ми не говорили. У Венгера є власна команда помічників, і якщо вже навіть англійців Тоні Адамса, Лі Діксона чи Девіда Сімена, яких називають легендами "Арсенала", не запрошують у клуб, то що можна говорити про мене...

- Все менше часу залишається до початку чемпіонату світу. Як Олег Лужний оцінює шанси збірної України в Німеччині?

- На мою думку, Олег Блохін везе до Німеччини непогану команду. Хлопці чудово провели відбірний турнір, повірили в свої сили. А що можна чекати від них на чемпіонаті світу? Це футбол: мають шанс стати чемпіонами, а можуть і не вийти з групи...

- Андрій Шевченко зараз роздумує, чи переходити йому в "Челсі". Як людина, яка достатньо пограла в Англії, що могли б йому порадити?

- Якщо Андрій почувається впевненим у своїх силах, то нехай переходить. Але італійський та англійський футбол – це небо і земля.

- Чомусь вважається, що в Італії форвардам важче, бо команди "танцюють" від захисту, а в Англії дають більше свободи в атаці?..

- Не думаю. Більше того, італійський футбол – пляжний порівняно з англійським. На Апеннінах, приймаючи м’яч, можна і голову підняти, і роздивитися, а на Туманному Альбіоні тобі просто не дадуть вільно прийняти м’яч...




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости