З днем народження, ФК "Полтава"!

8 июня 2007, пятница. 18:55


У вівторок, 5 червня 2007 року, депутати полтавської міськради проголосували за створення в обласному центрі нового професіонального футбольного клубу – ФК «Полтава».

Таким чином, представник еліти «Ворскла» отримав «молодшого брата», який, напевно, вже в наступному сезоні стартуватиме в другій лізі першості країни. Втім, на відміну від земляків, «Полтава» планує комплектуватися молодими та перспективними вихованцями шкіл міста та області. Адже раніше випускникам, які не потрапляли до дублюючого складу «Ворскли», часто-густо просто доводилося йти з футболу. Хто знає, можливо колись два полтавських клуби знову конкуруватимуть між собою, як це було півстоліття тому, коли повні трибуни стадіонів збирали матчі місцевих «Колгоспника» та «Локомотива».

Новий футбольний клуб у Полтаві – веління часу та позитивний крок у напрямку створення системи підготовки професіональних футболістів. Біля витоків створення цього колективу стоять начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної держадміністрації Віктор Пожечевський та спортивний керівник обласного центру Ігор Кислов. Відомі у минулому тренер та футболіст зацікавили своєю ідеєю керівників Полтави на чолі з мером міста Андрієм Матковським, який став одним із членів наглядової ради клубу.

«У місті працюють чотири футбольні школи, але 16-19-річним хлопцям, які мають велике бажання зростати та вдосконалювати свою майстерність, не було де грати, – вважає Ігор Кислов. – Також ми сподіваємося, що у складі ФК «Полтава» будуть виступати й найкращі футболісти і з районів нашої області, які добре себе проявлятимуть у внутрішніх змаганнях».

Та поки у «Полтави» немає ані гравців, ані тренерів. Проте, вже відомо, що ареною проведення її домашніх поєдинків, скоріше за все, стане затишний 5-тисячник «Локомотив», який знаходиться у старовинному районі міста – на Подолі. Кілька років тому цей старовинний стадіон було відремонтовано і зараз він у пристойному стані. Нагадаю, що саме на цій арені 1996 року свої перші домашні матчі у вищій лізі проводила «Ворскла».





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости