Сергій Чуйченко: "Зміни за останні 15 років у футболі разючі"

1 февраля 2012, среда. 09:43


Інформаційно-аналітичний центр ПФК «Олександрія» започатковує на клубному сайті нову рубрику «Ветерани діляться досвідом». За мету поставлено: інформування читачів сайту, уболівальників ПФК «Олександрія» через вуста відомих гравців-ветеранів олександрійського футболу, які пройшли свого часу школу вищої ліги в нашій команді. На сторінках сайту відомі футболісти «Поліграфтехніки» будуть ділитися своїм досвідом з гравцями, уболівальниками нинішньої «Олександрії». Викажуть свої думки, побажання та поради відносно покращення гри команди. Гадаємо, що нова рубрика стане добрим помічником особливо для молодих гравців, які захищають честь і гідність «Олександрії», здобуваючи футбольну майстерність.

Безперечно, що першою ластівкою, що розпочинає нову рубрику стане легенда олександрійського футболу Сергій Чуйченко, який і зараз переймається нинішніми успіхами та невдачами команди.

Нинішній С.Чуйченко є членом ветеранської футбольної команди Харкова та працює з перспективними футболістами - агентом. Йому і слово:

- 2001-й рік став знаменним у житті олександрійського футболу. Наша команда вперше в своїй історії вийшла у вищу лігу. Ця подія запам’яталася на все життя багатьом, хто пройшов футбольну школу Олександрії. Команда перший раз вийшла з першої ліги незмінним складом. З того часу пройшло понад 10 років, але вкарбувалось у пам`яті не тільки перший матч з «Динамо», який став повчальним, а й перший домашній матч з київським «ЦСКА», коли мені випало щастя першому забити перший м’яч у вищій лізі, що став переможним на стадіоні «Ніка». Та найбільше сподобався матч з «Карпатами», коли, чесно кажучи, судді погано судили. Я забив гол, але в доданому часі ми пропустили гол. Гра закінчилась з рахунком - 1:1.

- Сергію, що можна сказати за нинішню команду «Олександрія»?

- Команда довела, що вона достойно входить у число найсильніших команд України. Заслуга В.Шарана полягає в тому, що він зумів підготувати гравців фізично та за рахунок їх самовіддачі домігся виходу в Прем`єр-лігу. Але сьогодні без нової тактики гри, без вливання «свіжої крові» - підсилення команди більш кваліфікованими гравцями, не можна говорити про майбутній успіх. У цьому напрямку досвід Л.Й.Буряка в тактичному плані більш вагомий, він повинен підібрати оптимально оновлений склад, щоб навесні показати достойну гру. Якісне підсилення команди – це запорука благополуччя. Усі, без винятку, команди Прем`єр-ліги, цієї зими оновлюються - підсилюються, не дивлячись на фінансові труднощі.

Дай бог, щоб сил і здоров`я вистачило президенту клуб М.М. Лавренку за його вірність клубу. Ми, перебуваючи на святі 20-річного ювілею команди, побачили чого варта «Олександрія». Все зроблено для того, щоб команда перебувала в Прем`єр-лізі.

- Чим відрізняється футбол Вашого часу від нинішнього?

- Зміни за останні 15 років у футболі разючі. Якщо на той час в Олександрії грали відомі вихованці місцевого футболу: Ю.Пугач, В.Богатир, В.Максимов, Ю.Гура, О.Казьмін, В.Ільєнко, Б.Босецький. У теперішньому часі ж дуже рідко в командах Прем`єр-ліги можна побачити місцевих футболістів, де велику частку гравців становлять легіонери... Футбол якісно виріс: на полі гравці показують більші швидкості, агресія зросла в рази. З`явилась велика конкуренція серед українських гравців. Футбол став більш прагматичним, бізнесовим.

- Сергію, які твої роздуми з приводу закінчення Чемпіонату: хто буде в трійці, а хто залишить Прем`єр-лігу?

- По першій трійці вже хочеться, щоб «Металіст» досяг своєї мети – виступати в Лізі Чемпіонів. Він вже переріс третє місце. Між трьома командами, що зараз займають чільне місце в верхній частині турнірної таблиці Чемпіонату, навесні і буде вестися боротьба. А стосовно трійки команд, що замикають турнірну таблицю, можу з впевненістю сказати, що свої завдання ПФК «Олександрія» під керівництвом Л.Й.Буряка виконає на даний сезон. Важливо почати з перемог - набирати максимальну кількість очок. Гадаю, що найважче буде «Оболоні», а стосовно другої команди, то тут мені важко щось спрогнозувати.

- Щоб ти побажав тренерському складу, гравцям та уболівальникам напередодні весняної частини Чемпіонату сезону 2011/2012 років?

- В «Олександрії» досвідчений, вимогливий, цілеспрямований фахівець, який зуміє поставити гру в потрібне русло. А вже після закінчення Чемпіонату, будуть ставитися більш вагомі завдання на наступний сезон. Футболістам хочу побажати більше вимогливості до себе, самовіддачі, постійного набуття майстерності та вмінь, та головне міцного здоров`я - без травм. Також не забувати про патріотизм - завжди пам’ятати під яким стягом ти граєш. Уболівальникам «Олександрії» - терпіння, що обов’язково втілиться в перемоги. Олександрія з 100-тисячним населенням може зібрати аудиторію з 7000 глядачів - палких прихильників команди на кожен домашній матч! Така підтримка з боку олександрійців буде найбільшим вкладом у майбутні успішні матчі улюбленої команди.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости