Справи суддівські. Коли ж Суркіс сказав правду?

24 февраля 2012, пятница. 12:53


Виконком ФФУ, що відбувся днями, дав чергову поживу для роздумів з приводу професіоналізму, честі та гідності наших футбольних функціонерів.

На своїх шпальтах «УФ» неодноразово писав, як президент федерації із спільниками нехтують статутними та регламентними нормами задля задоволення власних забаганок. Дійшло вже до маразму, адже про порушення вголос заявляє перший віце-президент ФФУ! В інтерв’ю сайту Ua-football Сергій Стороженко розповів: «Відсутні (члени виконкому – Б.К.) передали свої голоси і їх імперативно порахували, як тих, хто проголосував. Голосування за дорученням неможливе, але пан Бандурко ввів членів виконкому в оману, оголосивши неіснуюче положення процедурного Регламенту. Наполягаю на тому, що не може бути навіть мінімального порушення закону і порядку».

Це зізнання вказало на справжню суть намірів федераційної верхівки, коли у грудні 2010 року окремим рішенням представників ЗМІ позбавити можливості бути присутніми на засіданнях виконкомів. Спочатку нам, журналістам, намагалися втовкмачити, що «зачинені двері» – це ледь не вказівка від УЄФА, але, як виявилося, це просто цензура. Ну щоб інформаційним простором не поширювалося те справжнє, що коїться на засіданнях, а друкувалися лише заздалегідь підготовлені коментарі Суркіса з брифінгу.

Та навіть виголошуючи старанно написані та вичитані промови, керманич ФФУ нерідко сам собі суперечить. Наведемо фрагмент його виступу перед членами виконкому, опублікований в одній з газет: «Адже що б там не говорили, а за ці півтора року футбольна Феміда в Україні не лише де-юре, але і де-факто стала реально НЕЗАЛЕЖНОЮ. За багатьма показниками своєї діяльності вона дистанціювалася від організаторів та учасників змагань. Скажу навіть більше – в тому числі, і від колишньої опіки з боку федерації».

Прочитавши про набуту НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ніби отримав удар блискавкою! У пам’яті воскресли суперечки кількарічної давнини, коли Суркіс, ігноруючи досвід європейських топ-чемпіонатів, вперто заперечував можливість створення в Україні інституту незалежного суддівства, запропонований президентом прем’єр-ліги Віталієм Даніловим. Керманич федерації був невблаганним. Мовляв, про яку незалежність може йти мова, коли ФІФА суворо застерігає, що арбітраж ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ підпорядковуватися ВИНЯТКОВО національній асоціації! Тож коли Суркіс справді сказав правду?





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости