Футбольний агент УЄФА: "За рік Алієв не міг подорожчати на три мільйони"

20 января 2011, четверг. 14:34


Минулого вікенду один з лідерів збірної України Олександр за рік не міг подорожчати на три мільйони мав знову стати гравцем київського "Динамо". Принаймні такі сміливі припущення робили наближені до "Локомотива" люди.

Однак гравець і далі залишається в Москві, а про його повернення до столиці України говорять вже без упевненості. Причина у грошах, які москвичі правлять за Олександра Алієва.

Нагадаємо, що "Локомотив" дотепер винен українцям за цього гравця чотири мільйони євро. Минулого року Алієв перейшов у "Локомотив" за вісім мільйонів євро. За договором, чотири мільйони москвичі заплатили одразу і ще чотири повинні були переказати до 28 лютого 2011 року.

У "Динамо", яке не проти повернути собі Алієва, гадали, що другий грошовий транш росіянам можна пробачити, якщо ті віддадуть їм трансферний лист футболіста. Відтак на цій справі Ігор Суркіс заробив би чотири мільйони. Але...

У Москві дали чітко зрозуміти, що "халяви" не буде. Президентові "Локомотива" Ользі Смородській начхати на бажання Алієва повернутися в Київ, начхати на таке ж бажання динамівців і Юрія Сьоміна. Їм потрібні гроші. А трансферна вартість Алієва, на їхню думку, нині становить 11 мільйонів євро.

Тож Суркісу, щоб повернути футболіста, доведеться повернути росіянам чотири мільйони і накинути ще три. На таку пропозицію кияни не пристануть.

- Чи вважаєте адекватною таку ціну за Алієва?

- "Локомотив" може говорити будь-що, — каже футбольний агент УЄФА Олександр Кулешевич. — Москвичі дивляться на це питання суто з погляду бізнесу. Та, на мою думку, це не дуже цивілізовано. Перш ніж робити такі заяви, росіяни повинні розрахуватися за Алієва. Другий транш нині завис у повітрі. Тому це некоректно.

- Яким бачите вихід із цієї ситуації? Адже відомо, що Алієв хоче повернутися до Києва. "Динамо" теж не проти...

- В Алієва чинний контракт із "Локомотивом", тож сторонам слід сідати за стіл переговорів і домовлятися. Іншого не дано. Та якщо київське "Динамо" не отримає передбачені за Алієва гроші у визначений термін, тоді можливий варіант відкликання гравця. Але щоб це стверджувати, слід знати усі технічні моменти, прописані в угоді між двома клубами.

- Чи міг Алієв за рік, проведений у російському чемпіонаті, подорожчати на три мільйони євро?

- Я думаю, що його вартість завищена. Цей футболіст стільки не вартує і за рік не міг подорожчати на три мільйони.

- Що слід зробити "Динамо", щоб таки повернути гравця?

- Не думаю, що кияни пристануть на пропозицію москвичів. Це завеликі гроші. Логічно було б дочекатися другого траншу за Алієва. Розумієте, у кожній справі потрібна послідовність. Кияни, власне кажучи, ще не продали Алієва, а вже хочуть знову купити. Так само "Локомотив", не викупивши повністю трансфер гравця, вже його продає. Спочатку слід закрити його попередній трансфер і лише тоді братися за наступний.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости