Вторая лига. 17-й тур (гр.А), 20-й тур (гр.Б). Анонс матчів, онлайн-трансляція

2 апреля 2008, среда. 14:11


онлайн-трансляція матчів 17-го туру в групі А >>

онлайн-трансляція матчів 20-го туру в групі Б >>

Найдовша пауза, у перерві між колами, яка у другій лізі триває майже 5 місяців нарешті підійшла до кінця. От і уболівальники друголігових команд дочекались відновлення сезону, який вже на всіх парах мчиться у Вищій та Першій лігах. Таку паузу витримали не всі – з дистанції зійшли 2 команди долинський „Нафтовик”, як представник групи „А”, та харківський „Газовик-ХГД” із групи „Б”.

В середу матчем „Динамо-3” – „Нафтовик” повинен був взяти старт 17 тур у групі А, проте в зв’язку з вищезгаданими причинами поєдинок не відбудеться, а киянам буде зарахована технічна перемога.

Основний ігровий день очікується в четвер. Поєдинок який можна вважати центральним у турі пройде у Тернополі – „Нива”, яка не знає гіркоти поразки у офіційних матчах ще з травня минулого року на своєму полі прийматиме „Єдність”. Якщо у минулому чемпіонаті цей матч можна було б характеризувати як один із центральних не лише у турі, а й у чемпіонаті загалом, то тепер все змінилось. Амбіцій на підвищення у класі у клубу з Чернігівщини, на відміну від тернополян уже немає, а що залишилось – це, мабуть, образа за вкрай недоречну поразку у аналогічному матчі минулого сезону, яка тоді спутала „Єдності” всі карти. Тоді нагадаю „Нива” перемогла з рахунком 1:0, забивши вирішальний гол на шостій доданій арбітром хвилині.

По зимі також зобов’язаний підтвердити свою заявку на Першу лігу поточний лідер, щасливівська „Княжа”. Перший матч у цьому році підопічні Степана Матвіїва проведуть на своєму полі, проти „Коростеня”. Чи можна розраховувати тут на сенсацію? Враховуючи стопроцентний результат „Княжої” у іграх на своєму полі ( 8 матчів - 8 перемог ) вряд-чи.

Третя команда першості, чернівецька „Буковина” прийматиме одного із сенсаційних аутсайдерів - „Нафком”. Є надія, що з весняним стартом клуб із Броварів оговтається, і поверне собі позиції міцного середняка. Славу ж команди, здатної піднести сюрприз у будь-який момент, „Нафком” не втратив навіть у свої найскрутніші часи. Свідчення цьому результат матчу 11 жовтня минулого року в Тернополі, який завершився внічию 1:1. Багато чого залежить від весняних амбіцій чернівчан – теоретично команда ще може поборотись за прохідне перше місце, і щоб цю надію не втратити – єдиний результат, який задовольнятиме амбіції команди, це перемога. І не тільки у поточному турі.

Хмельницьке „Поділля” очікує виїзд у Білу Церкву, до ще одного аутсайдера – „Росі”. Ситуація аналогічна до попередньої лише в співвідношенні мінус одного очка. Рівно настільки подоляни за підсумками осінньої частини відстали від „Буковини”, а „Рось” від „Нафкома”. Тому і тут результат вирішуватимуть амбіції команд на заключну стадію сезону. Білоцерківцям відступати назад вже немає куди, там – прірва, а „Поділля”, яке у минулому сезоні не програло ні „Ниві”, ні „Княжій” таки ще може наблизитись до лідируючого тандему. Звичайно, зараз розрив в 11 очок від першого місця здається колосальним, але... Чому б не спробувати? Дорогу осилить той хто по ній йде.

Цікавий матч очікується в Львові між другим складом „Карпат” та вінницькою „Нивою-Світанок”. Гості з огляду вищої позиції в турнірній таблиці дадуть бій господарям, проте галичани при потрібному настрої надзвичайно небезпечний суперник – годі й казати, що єдину поразку в сезоні „Княжа” додала собі в пасив саме тут.

Щодо матчів у Южноукраїнську та Рівному фаворити продивляються неозброєним оком. І здається що лише фактор довгої перерви і першого весняного туру може помішати їм взяти планові очки.

У групі Б старт весняної частини повинен прояснити – хто дійсно готовий приміряти на себе роль першолігової команди. Поки що основних претендентів аж чотири, і відрив першої позиції від четвертої складає якихось три очки.

Перший з них, „Арсенал”, який під час перерви пережив зміну головного тренера прийматиме дома „Кремінь”. У активі команди Кандаурова за підсумками осінньої частини суцільно позитивний результат – перше місце, найменша кількість пропущених м’ячів, та один із лідерів по результативності. Що ж собою представлятиме весняна команда його наступника, Аделя Сассі? Поточний суперник явно по зубах – хоча дома у минулому році матч між цими командами завершився сухою нічиєю - це було на виїзді. Дома „Арсенал” собою являє силу грізнішу.

У матчах другої та четвертої команд, а мова йде про свердловський „Шахтар” та армянський „Титан”, які відправляться у вояж в Полтаву та Кіровоград відповідно проблем з позитивним підсумковим результатом не передбачається. У сподіваннях на сенсації залишається місце лише для фактору чужого поля, та посилання на старт весняної частини, коли і лідери можуть прибуксувати.

Ще один представник лідируючої когорти, луганський „Комунальник” прийматиме третій склад „Шахтаря”. Шанси на мою думку можна розцінити як 80 на 20 в сторону перемоги господарів. Ціль луганчан – лише перше місце в турнірній таблиці. Саме таку задачу поставив перед колективом президент клубу Валерій Шпічка. На словах все прояснили, справа залишилась за малим – довести амбіції ділом.

Також тур нас порадує донецьким дербі, „Титан” – „Олімпік”. Господарі в зимову сплячку не впадали – під час перерви команда наполовину оновила свій склад, а також підготувала для виступів своєї команди нову-стару арену в селищі Смолянка. Саме цей стадіон на весну стане домашнім для „Титану”, а звітній поєдинок – дебютним на ньому. Наскільки фартовою для господарів виявиться нова арена покаже гра, а точніше її результат спрогнозувати який ..хмм... не берусь.

Дуже цікавим і мабуть одним з найбільш не передбачуваних матчів туру очікує бути протистояння в Красноперекопську, де місцевий „Хімік” прийматиме „Олком”. На першу лігу, при такому скупченні претендентів на неї шансів у обох – мало. Проте перемога у цьому протистоянні може їх додати – небагато, але все ж таки...

Завершиться тур в п’ятницю протистоянням „Іллічівець-2” – „Гірник”. Матч непринциповий з турнірної точки зору, відповідно за якусь інтригу зачепитись важко – одним із найбільш вірогідних результатів стане нульова нічия.

онлайн-трансляція матчів 17-го туру в групі А >>

онлайн-трансляція матчів 20-го туру в групі Б >>




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости