В Києві відкрито перший в Україні спеціалізований центр пляжного футболу

15 марта 2011, вторник. 18:12


В Києві на території Гідропарку відкрито перший в Україні спеціалізований центр пляжного футболу та інших видів спорту в рамках соціальної програми «Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем».

Центр відкрили голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та голова Державної служби молоді і спорту України Равіль Сафіуллін.

Метою функціонування центру є підготовка збірних команд України та команд Києва з пляжного футболу та інших видів спорту до міжнародних і національних турнірів, організація та проведення всеукраїнських змагань серед професійних, аматорських, дитячих команд міста Києва, реалізація спеціальних програм з тренування на піску в дитячо-юнацькому спорті.

На даний момент зроблено 50% запланованого загального плану робіт і здано в експлуатацію центральний майданчик з повітряноопорною конструкцією.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Здача центрального майданчику на цей момент є важливим етапом в цілеспрямованій підготовці національної збірної команди України до участі в фінальному турнірі Кубку Світу ФІФА з пляжного футболу, який відбудеться з 1 по 11 вересня ц.р. в Італії (Венеція/Равенна).

Весь комплекс з додатковими трьома тренувальними майданчиками буде здано в експлуатацію до Дня міста Києва 28/29 травня ц.р. і перлиною київського Гідропарку стане реконструйований майданчик пляжного футболу «Венеція». Це буде перша в Європі крита тимчасова мобільна спортивна споруда яка відповідає всім міжнародним вимогам і на якому будуть проходити міжнародні, національні та міські змагання найвищого рівня з пляжного футболу та інших видів спорту.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Олександр Попов - голова Київської міської державної адміністрації:

«Сьогодні ми побачили реальні дії, побачили вміння досягати результат. Коли мені розповідали про цей центр в кінці січня ц.р., я був стриманий в коментарі щодо бажання організаторів відкрити такий комплекс вже на початку березня. Але ми не могли не допомогти такому напливу енергії, ініціативі та бажанню зробити такий чудовий спортивний майданчик. І це тільки початок, підписано відповідне Розпорядження та до дня Києва тут буде повноцінний комплекс пляжного футболу та інших видів спорту. В дні свят з нагоди міста Києва планується проведення фестивалю пляжного футболу, а організація змагань та турнінірів відбудеться на протязі всього літнього сезону. І це справжній спортивний подарунок киянам та гостям міста, які мають потребу в активному здоровому відпочинку на території Гідропарку».

Равіль Сафіуллін - голова Державної служби молоді та спорту України:

«Діяльність Асоціації пляжного футболу України в 2003-2010 роках з просування програми «Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем» на пляжах Києва та інших міст України це практичний приклад роботи по популяризації здорового способу життя.

І будучи в опозиції і при владі ми завжди підтримували та будемо підтримувати цей важливий напрямок. Сильній духом і здоровій тілом людині легко бути сконцентрованою в діях, зробити себе і свою родину щасливою та сильною. А це необхідна умова для того, щоб Україна була процвітаючою та сильною державою.

У пляжному футболі Україна має чимало вагомих результатів, проте головна мета попереду – це фінал Кубка Світу FIFA з пляжного футболу, що відбудеться в Італії 2011 року. Задача цього центру допомогти нашим спортсменам досягти найвищих результатів».

Сергій Харченко - президент/генеральний менеджер Асоціації пляжного футболу України:

«Наша мрія почала практичну реалізацію. На жаль ми не змогли реалізувати цей проект в попередні роки 2005-2009 рр.. І в першу чергу це наша провина, десь недопрацьовували, але ми не мали практичної підтримки з боку влади. Стільки розмов, стільки часу витратили, що можливо було б вже декілька таких комплексів подарувати киянам та в інших містах України».

Сергій Кучеренко - головний тренер національної збірної України з пляжного футболу:

«Тренування на піску дуже сприяє підготовці м'язів, зв'язок і суглобів. В бразильських футбольних академіях кілька тренувань на тиждень проводиться саме на піску.

Після тренувань на піску відчуваєш себе захищеним, не боїшся отримати травму на рівному місці, тому твоя гра здається легкою і невимушеною. Впевнений що тренування на піску в майбутньому стане основнним інструментом у підготовці фізичного та технічного стану професійного футболіста та спортсменів з інших видів спорту.

В київському центрі ми готуємо реалізувати спеціальні програми роботи на піску, будемо раді співпрацювати с командами футболу та спортсменами інших видів спорту міста Києва».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости