Кубок України. Карпати - Севастополь 1:0. Львівські гойдалки

25 сентября 2013, среда. 22:53


Кубок України. 1/16 фіналу. Львів, Стадіон "Україна"

Головний арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

"Карпати" (Львів) - "Севастополь" 1:0
Гол: Елла 15

"Карпати": Ільющенков - Мірошниченко, Пластун, Балажіц, Озарків (Марселіньо 76), Голодюк, Ткачук, Елла (Зеньов 60), Бартуловіч, Гладкий (Бохашвілі 89), Костевич

"Севастополь": Чуваєв - Міколюнас, Новак, Гвинианидзе, Федорів, Дуляй, Фарлей, Караваєв (Малиновський 70), Коваль (Ібраїмі 79), Жабокрицький, Будківський

Попередження: Федорів 50, Малиновський 77, Новак 81

_________________________________________________________

Чи то львівяни відчули позитивні зміни в грі їх команди, чи то через кубковий статус матчу, але на трибунах стадіону Україна візуально зібралось значно більше глядачів, ніж, приміром, на поєдинок проти Шахтаря. Цього разу суперником зелено-білих стала команда, зустріч з якою до недавнього часу чекали б з особливим нетерпінням. Однак Олег Кононов Севастополь покинув, що помітно знижувало градус принциповості протистояння. Перцю могло б додати повернення на рідний стадіон футболістів, котрі кували славу Карпатам в матчах проти Галатасараю та Боруссії, однак Сергій Кузнєцов не зміг вийти на поле через травму, а Денису Кожанову Геннадій Орбу надав відпочинок.

Склад кримської команди і без цих двох виконавців, варто зазначити, був доволі експериментальним. Ігоря Литовку в воротах замінив Олег Чуваєв, замість Непляха на лівому фланзі грав ще один колишній львів’янин Володимир Федорів, тоді як справа в захисті вийшов Саулюс Міколюнас. Пару центральних оборонців склали Євген Новак та Мате Гвініанідзе.

Доволі несподіваною виявилась комбінація Орбу в центрі поля. Фундаментом півзахисту мали стати Дуляй та Жабокрицький, на атаку більше працювати мали Коваль, Фарлей та Караваєв. За винятком досвідченого Ігоря, зазначена четвірка мала створювати хаос на половині поля суперника, котрий мав створювати шанси для єдиного нападника Пилипа Будківського.

Олександр Севідов також провів кілька змін, але його варіант стартового складу був значно ближчим до основного, ніж у суперника. По-перше, останній рубіж залишився за героєм Києва Олександров Ільющенковим. По-друге, звичну лінію оборони розбавив лише Мірошниченко, котрий вийшов справа замість Пашаєва. Доволі несподіваним можна вважати вихід двох гравців в півзахисті – мова йде про Ігоря Озарківа, котрий номінально замінив Федорчука, алея діяв під нападником, а також про камерунця Еллу, котрий зайняв місце на правому фланзі атаки. Голодюк грав поруч з капітаном Андрієм Ткачуком, а лівий край забронював за собою Бартуловіч.

Гра розпочалась за значної переваги гостей. Оборона львів’ян тривалий час не могла пристосуватись до активних переміщень футболістів Севастополя. Особливо в перші хвилини виділявся Пилип Будківський, котрий постійно пропонував себе партнерам, та намагався завершувати атаки ударами по воротам. На 12-й хвилині нападник потужно бив дев‘ятку з-за меж карного, та Ільющенков вкотре продемонстрував свій потенціал, в кидку перевівши м’яч на кутовий.

Тим більше несподіваним вийшов гол у ворота Олега Чуваєва. Атака лівим краєм, здавалось, захлиснулася після не найкращого прострілу від Бартуловіча, однак Мате з якогось дива запалив свічку над штрафним майданчиком, Гладкий, стоячи спиною до воріт, головою скинув м’яч в район одинадцяти метрів, звідки Елла, поклавши корпус, невідпорно пробив зльоту під штангу.

Пропущений м’яч явно вибив з колії команду Геннадія Орбу. Карпати перехопили ініціативу та вже не дозволяли морякам безперешкодно будувати власні атаки, натомість самі активно йшли вперед. Втім, час від часу моменти біля воріт Ільющенкова виникали. Як от на 25-й хвилині, коли голкіпер врятував свою команду після удару Коваля. Через десять хвилин Олександр Гладкий мав подвоювати перевагу своєї команди, та після прострілу від Голодюка з кількох метрів не зміг переграти Чуваєва. Перед свистком на перерву тем гри помітно впав, однак Карпати мали при цьому шанс забити гол у роздягальню. Вже в компенсований арбітром час львів‘яни вибігали в контратаку три в два, однак Гладкий віддав незручний пас на Еллу.

З початком другої половини гри севастопольці, що природно, знову пішли вперед і ледь за це не поплатились. Після невдалої подачі кутового ледь не сам на сам з воротарем вибігав Елла, та камерунця ціною жовтої картки зупинив Федорів. Перспективний штрафний виконував Бартуловіч, однак разом зі стінкою перекинув і ворота.

Наступний момент знову змусив подумати, що Ільющенков домовився з вищими силами. Навряд чи вболівальники Карпат забули, як каркас воріт тричі рятував Олександра в протистоянні з київським Динамо. Цього разу голкіперу допомогла права стійка, яка прийняла на себе потужний постріл від Жабокрицького. Наступний момент виник за участі Будківського – Пилип бив головою після подачі з флангу, та прямісінько в руки воротареві.

На 62-й хвилині перспективність Озарківа в позиції атакуючого півзахисника продемонстрував епізод, в підсумку якого Ігор скористався невдалим прийомом м’яча Новаком, та пробив сходу в дальній кут, однак куля пройшла поруч зі стійкою. Аналогічний результат був і в удару Караваєва з-за меж карного.

Між тим, гра пішла на зустрічних курсах, що, безсумнівно, не могло не тішити око глядачів. Севастополь кинув значні сили в атаку, що дозволяло карпатівцям регулярно проводити стрімкі контрвипада. Після одного з таких Бартуловіч намагався м’яко перекинути Чуваєва, та голкіпер то подібного трюку був готовий.

На 68-й хвилині Будківський продемонстрував, що може виконувати функція «стовба». Пилип скинув м’яч під удар Фарлею, бразилець пробив небезпечно, однак при цьому неточно. Майже одразу м’яч якимось дивом не опинився у сітці воріт Чуваєва. Черговий прорив лівим флангом закінчився прострілом в центр штрафної площі, Гладкий бив у дотик, та влучив у свого ж Зеньова, котрий замінив Еллу.

Геннадій Орбу аби додати свіжості атаці випускає Малиновського замість Караваєва. Руслан, безперечно, активності діям Севастополя додав. Зокрема, після його пасу на ударну позицію виходив все той же Будківський, однак форвард не зміг приборкати кулю, сам хавбек намагався загострити ситуацію за рахунок індивідуальних дій, втім Балажіц і Пластун грали зосереджено, страхуючи Мірошниченка, котрий якраз за Малиновським і не встигав.

Коли на полі з’явився Марселіньо, а згодом Бохашвілі, Карпати неодноразово могли спіймати Севастополь на контратаці. Досвідчений, але вже не молодий Дуляй не встигав перекривати центр поля, чим і користались швидконогі гравці Карпат. Інша справа, що в нападі теж був свій тихохід. На 88-й хвилині львів’яни провели показову атаку: Марселіньо розігнав і віддав пас на Бартуловича, той прострелив в центр, а Гладкому залишалось влучити по воротам, однак Олександр запізно зробив ривок, тож по м‘ячу бив уже в підкаті – як наслідок, вище цілі.

Максимально ефективно намагався використати свої п’ять хвилин ігрового часу Бохашвілі. Вже в компенсований час Євген класним фінтом обіграв Федоріва, та пробивши метрів с 20-ти, не влучив у нижній кут. Втім, і одного голу Карпатам вистачило для того, щоб продовжити боротьбу за Кубок.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости