Матч "Карпати" (Львів) - "Спартак" (Суми) відбудеться у Стрию

10 марта 2006, пятница. 22:49


Вболівальники "Карпат", які вже придбали абонементи на домашні поєдинки "зелено-білих", гарантовано і безкоштовно зможуть дістатися Стрия. Саме у цьому місті підопічні Юрія Дячука-Ставицького зіграють перший у цьому році офіційний домашній матч.

У суботу, 18 березня, орієнтовно о 10:30 (точний час відправлення ФК "Карпати" повідомить пізніше) з приміського вокзалу Львова на замовлення ФК "Карпати" на матч до Стрия, який відбудеться о 13:00, вирушить електропотяг. Квитками на "зелено-білу" електричку в обидві сторони слугуватимуть абонементи на друге коло першості України (до Львова електричка повертатиметься о 15:30).

Керівники ФК "Карпати" чудово розуміють, що через перенесення матчу до Стрия в уболівальників львівської команди виникнуть певні незручності. Відтак клуб просто зобов'язаний пояснити, чому матч проти "Спартака" відбудеться не у Львові.

Поле стадіону "Україна" наразі не готове прийняти матч "Карпати" - "Спартак" через несприятливі погодні умови та відсутність підігріву. Крім того, якби команди 18 березня таки вийшли на львівський газон, його стан в день надважливого кубкового поєдинку "Карпати" - "Динамо" К (22 березня), за оцінками фахівців, був би жалюгідним.

Не варто забувати й про те, що "Карпати" є традиційно "домашньою" командою, і ще з часів легендарного тренера Ернеста Юста саме специфічний газон стадіону у Львові допоміг "зелено-білим" здобути немало важливих перемог. Унікальність "України" полягає у тому, що її газон дуже м'який - "важкий", як ще називають його спеціалісти. Команди гостей у зустрічах з "Карпатами" виснажуються фізично, і, як каже керівник карпатівської бригади з обслуговування полів Юрій Костюк, потрапляють у своєрідну пастку. Після гостьового поєдинку у Львові будь-яка команда довго відновлюється і через втому ризикує невдало провести свій наступний матч. А в наступному після поєдинку із сумським "Спартаком" матчі "Карпати" у півфіналі Кубка України гратимуть проти київського "Динамо". Трьох днів, що розділяє ці зустрічі (перша відбудеться 18-го березня, а друга - 22-го), аби відновити фізичні кондиції "Карпатам", поза всяким сумнівом, не вистачило б. Почались пошуки стадіону, що відповідав би нормам регламенту проведення матчів першої ліги (зокрема, знаходився б не далі, ніж за 100 км від Львова). Львівський СКА відпав одразу - інфраструктура тут у напівзруйнованому стані. Поле стадіону у Червонограді виявилось також неготовим до настільки раннього матчу (воно й не дивно, адже у цьому місті немає професійного футбольного клубу). У полі зору керівництва "Карпат" залишився Стрий, де поле, на відміну від львівської "України", тверде і не таке підступне. Часу на реабілітацію футболістів після матчів на місцевому газоні піде не так багато, як після гри на галявині "України"...

Беручи до уваги вищенаведені причини, керівництво ФК "Карпат" вирішило поберегти і без того далеко не бездоганний газон на стадіоні "Україна", поберегти і команду від надмірної втоми перед важливим півфінальним матчем з "Динамо", і провести матч "Карпати" - "Спартак" (Суми) на стрийському "Соколі".

ФК "Карпати" вибачається перед вболівальниками за певні незручності через перенесення матчу до Стрия і чекає на вашу підтримку на трибунах стадіону "Сокіл".





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости