Перша ліга. "Карпати" - "Спартак" (Івано-Франківськ) 2:1. Перемога без радості

4 апреля 2006, вторник. 09:51


Карпати 2:1 Спартак (Івано-Франк.)
Фещук 35, Войтович 74 (авт.)   Слабишев 50
Мартищук, Федорів, Лапко, Годвін (Пірес 48, Бобилєв 71, Петрівський 90), Шмаков, Батіста (Платон 75), Фещук (Веприк 57), Пшеничних, Худоб'як, Сучков, Іщенко   Мельничук, Ковальчук, Ільків, Качур (Вовчак 24), Кавінський, Слабишев, Плехтяк, Войтович (Михайлів 87), Варетко, Ткачук, Кривобок (Коцабюк 75)
Попередження: Лапко 7, 52, Іщенко 90    
Вилучення: Лапко 52    

У першій лізі новий лідер. Після перемоги у галицькому дербі над франківським “Спартаком”, львівські “Карпати” обійшли у турнірній таблиці луганську “Зорю”. До того ж, програла свій матч київська “Оболонь”, яка тепер відстає від львів’ян на 13 пунктів. Вона, щоправда, так само як і “Зоря” має гру в запасі.

Після зимового міжсезоння “Карпати”, хоч і перемагають, ніяк не можуть знайти свою звичну гру. Мабуть, саме тому, після галицького дербі задоволення “зелено-білим” приносив хіба що результат. Так склалося у першому колі, що гру “Карпат” малювали її лідери: Батіста, Сучков, Фещук. У матчі зі “Спартаком” такого лідера на полі не було. Занадто часто помилявся на лівому фланзі Сучков, пасивно діяв в атаці Батіста (обидвоє не мали достатньої ігрової практики, оскільки пропустили кілька матчів через перебір карток), з температурою на поле вийшов Годвін, не може адаптуватися до українських полів Пірес. До того ж, на думку тренера “Карпат” Юрія Дячука-Ставицького, проти його команди усі грають немов би останній матч. Зрештою, воно й на краще: так футболісти загатровуються перед вищою лігою.

Але з такою грою, яку львів’яни демонстрували проти “Спартака”, у вищій лізі доведеться боротися за виживання. Можливо, на них вплинула інформація про поразку “Оболоні” і гравці вже бачили себе в іншому дивізіоні.

Зі всіх 90 хвилин гри можна згадати лише кілька світлих моментів. Одним з них став гол Фещука зі штрафного. Мяч пролетів над стінкою у саму “девятку”, без шансів для воротаря гостей. Приємно дивує і молодий правий хав “Карпат” Ігор Худоб’як, якого львівські вболівальники визнали кращим гравцем березня. Досить непогано у захисті відіграв Микола Іщенко, встигав він і робити рейди на половину поля гостей. На останніх хвилинах матчу, коли „Спартак” усіма силами кинувся здобувати нічию, з найкращого боку проявив себе Євген Шмаков. Він тричі поспіль кинувся під м’яч, який летів у напрямку воріт.

Увесь перший тайм “Карпати” провели в атаках. Переважно воли велися через фланги з подальшим навісом чи прострілом у штрафний. “Спартак”, при можливості, діяв на контратаках, коли ж такої нагоди не було, грав на відбій. При цьому, допускав помилки в захисті. Після однієї з таких помилок, повинен був забивати Батіста, але з кількох метрів він влучив у воротаря. Потужним ударом з 30-и метрів запамятався Шмаков. Постійно тероризував захисників Худоб’як.

Ситуація змінилася у другому таймі. “Спартак” дав чітко зрозуміти, що поразка його не влаштовує і все частіше намагався переходити на половину господарів. В одній з атак “Спартака”, “зелено-білі” припустилися помилки при створені штучного офсайду. Ще більшої помилки припустився Мартищук, який невдало відбив неважкого мяча на Слабишева. Від його ноги “смугастий” закотився в сітку. Цей гол і зовсім розклеїв “Карпати”. Безліч неточних передач, зайві рухи, жахливий прийом мяча – складалося враження, що львівську команду підмінили.

А заміни, проведені наставником “Карпат”, взагалі заплутали, як вболівальників, так і суперника. Відразу після пропущеного голу, замість Фещука виходить Веприк. Худоб’як переходить з флангу в напад, а згодом, після заміни Батіста – Платон, зрозуміти, хто ж грає в карпатівській атаці стає важко.

Тим часом, рахунок змінився. За 15 хвилин до кінця зустрічі, м’яч, після навісу Сучкова з лівого флагну, знайшов голову гравця “Спартака” Войтовича і влетів у сітку. Після цього, “Карпати” залишилися в меншості: за грубу гру і розмови з суддею, поле покинув капітан Микола Лапко. Гра взагалі стала хаотичною, як слова гімну „Карпат”: “Разом у напад, разом у захист”, щоправда, на тотальний футбол це не дуже скидалося.

Припустити, що така гра “Карпат” – випадковість, можна. Хоча, все таки даються взнаки інші фактори – надскладний календар та відсутність якісного тренувального поля. Якщо вдасться вирішити друге питання якнайскоріше, швидше за все, “Карпати” наберуть оптимальну форму до матчів з “Оболонню” та “Зорею”. Саме вони й поставлять усі крапки на “і” у першій лізі.

Ігор Юрченко, головний тренер “Спартака”:

- Я вірю, що у вищій лізі “Карпати” демонструватимуть змістовну і якісну гру. А сьогодні моїй команді було цікаво примірятися під лідера. Ми непогано грали, хоча в мене є ряд тактичних питань. Але по настрою на гру я задоволений – налаштовував хлопців на перемогу.

Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер “Карпат”:

- Кожна гра для “Карпат” – важка. У нас календар такий – граємо через 3 на 4-ий день. Ще й поля – пластилінові. Сьогодні невдало зіграли легіонери. Що стосується Піреса, він не готовий фізично. Грати на таких полях він теж не готовий, тому поки що я його випускати не буду. Грою я не задоволений, але ж це було дербі. Львів проти Івано-Франківська - це завжди цікаво. Хоча зараз ми вийшли на перше місце, нам в подальшому буде дуже важко його втримати.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости