Перша ліга."Десна" - ЦСКА 2:0. Вперше в історії – на вершині

3 сентября 2007, понедельник. 23:42


Десна 2:0 ЦСКА
Круковець 30 (пен.), Соколенко 34  
Нікітенко, Щедраков, Соколенко, Панчук (Чуланов, 74), Боровков, Бабор, Кобець (Єрмоленко, 90), Рустамов (Сердюк, 61), Кучеренко, Круковець (Кожем’яченко, 54), Постолатьєв (Чорний, 83)   Преснаков, Сухомлинов, Паламарчук, Федоров, Киян, Рожок, Неделюк (Верхов, 46), Костюк, Васільєв, Олексієнко (Поспєлов, 75), Матюк (Бардаченко, 87)
Попередження: Панчук 14, Боровков 32, Кучеренко 51   Попередження: Рожок 27, Неделюк 29, Васильєв 45, Федоров 81

Чернігівська «Десна», перегравши ЦСКА, і скориставшись невдачею «Кримтеплиці» вперше в своїй історії очолила турнірну таблицю першої ліги. Вітаю всіх чернігівських вболівальників! (в ідеалі – слід вимовляти голосом Лєвітана).

Перед початком матчу нове керівництво «Десни» провело прес-конференцію (але про це - шукайте в матеріалі десь поруч), на якій був представлений новий президент чернігівського клубу. Якщо такі перетурбації і вплинули на стан футболістів, то під час матчу помітно цього не було. «Десна», без особливих складнощів здобула перемогу, як то кажуть «на класі».

Вже в дебюті матчу чернігівці створили дві чудові нагоди для взяття воріт гостей. На 5-й хвилині Постолатьєв віддав вчасний пас врозріз між захисників і Кобець вискочив сам на сам з кіпером ЦСКА. Мдя… Відразу стало зрозуміло, що Богдан - не форвард. Переграти Преснакова йому не вдалось. Кутовий. Після його подачі Преснаков вдруге за кілька секунд рятує свою команду. Цього разу після удару головою Постолатьєва воротар витягнув м’яч з нижнього кута.

Не забивши швидкий гол чернігівці взяли невеличкий перепочинок. До середини першого тайму з цікавого відбулось лише прибуття фанів «Десни» на стадіон. До того, що прості «смертні» вболівальники запізнюються на матч – всі вже звикли. Але фанати! Чи в них поважана причина була з’явитися лише в районі 10-ї хвилини?

Повільну гру майже без моментів спробували пожвавити «армійці». Спочатку трьохходівка Федоров – Олексієнко – Киян закінчилась потужним ударом останнього метрів з 17-ти. Під м’яч по-хокейному кинувся Кобець. Потім пару разів перевіряв пильність Нікітенка Олексієнко… А після цього «Десна» двічі забила. На 29-й хвилині Бабор пройшов по правому флангу і… зупинився – прозвучав свисток арбітра. Виявляється в цей же час в штрафному майданчику в горизонтальному стані знаходився Рустамов. Неделюк же побачив перед собою «гірчичника». Невідомо що там трапилось: підніжка, відмашка (чернігівець тримався і за коліно, і за обличчя) чи просто банальне тримання за майку, але це вже й неважливо: Круковець з пенальті чітко пробив під штангу. Преснаков вгадав, але не дотягнувся – надто вже вдало був виконаний удар.

Другий гол мав відбутися кількома хвилинами раніше ніж записано в протоколі. На 33-й хвилині сильний удар Кучеренка з 20 метрів воротар ЦСКА відбив, Круковець підібрав відскок, не став добивати з гострого кута, а віддав передачу на голову неприкритого Постолатьєва, що чатував на дальній стійці. М’яч після удару головою кращого бомбардира чемпіонату, з лінії воріт спільними зусиллями на кутовий винесли Преснаков і Паламарчук. Саме кутовий і виявився фатальним для «армійців». Знову на дальній штанзі захист проґавив суперника і Соколенко впритул розстрілював ворота. На жаль і другий гол не вдалось відзанчити фейєрверком (з першим була така ж ситуація – замість салюту глядачі почули лише гучний «пшик» і хмару білого диму – технічні негаразди). Мабуть тому футболісти вирішили більше не випробовувати техніку і гострі моменти до кінці матчу траплялись вкрай рідко.

Хоча кияни мали дві класні нагоди відіграти бодай один гол. Наприкінці першого тайму несподівано в трьох метрах від воріт перед беззахисним Нікітенко опинились Олексієнко і Сухомлинов. Бив колишній гравець запорізького «Металургу», «Шахтаря» і «Арсеналу», але Нікітенко незрозуміло як зумів зреагувати на постріл. А на 56-й хвилині Верхов пройшов чи не півполя і по дузі відправив м’яч у стійку воріт. От в принципі і все. По другій половині гри слід відзначити невелику перевагу ЦСКА (особливо у першій половині тайму) і невисокий темп гри.

Після матчу Сергій Кучеренко відзначив, що фізичних кондицій у його підопічних вистачає на всі 90 хвилин (а отже ініціатива була віддана гостям в другому таймі свідомо) і відзначив гру команди, як найгіршу в цьому чемпіонаті. Натомість тренер ЦСКА Сергій Ревут назвав гру «армійців» поки що найкращою в сезоні. А ще після гри все таки спрацював фейєрверк і все місто дізналось, що на стадіоні відбулось щось важливе і радісне.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости