Перша ліга. "Прикарпаття" - "Львів" 0:3. Одинадцять голів за два матчі

30 апреля 2008, среда. 13:01


Прикарпаття 0:3 Львів
Чепурненко 2,52, Баранець Г. Г. 26
Локатир, Башлай, Гребінський, Баб’юк (Новицький, 31), Гаврилишин, Іванишин, Микуляк (Нестерук, 72), Поздеєв, Веретко (Мельничук, 65), Корнієнко (Страховський, 68), Щеглюк (Романчук, 78) Марущак, Гальчук, Леонідов, Романюк, Ханас (Даньків, 59), Федорчук, Г. Баранець (Чапко, 63), Худзік, Б. Баранець (Ференц, 69), Панас (Ільків, 61), Чепурненко (Козьбан, 54)
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Новицький 38, 60, Мельничук 83
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Баранець Г. 5, Ханас 56, Козьбан 70
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Новицький 60

Так легко і невимушено, як ФК «Львів», в Івано-Франківську перемагала хіба що «Оболонь», ще на старті першості. Але тоді «Прикарпаття» тільки-но переступило поріг першої ліги. Нині ж у команди за плечима вже майже три десятки ігор. Посилання на молодість, які часто чутно з вуст керівників франківської команди, в даному разі є не дуже доречними. Адже львів’яни – не набагато старші. Ті ж брати Баранці чи Ільків показували змістовну гру у першій лізі ще три роки тому. До речі, в складі франківського «Спартака»...

На що справді варто зіслатися господарям, то це на відсутність свого таранного форварда Ігоря Худоб’яка. Іноді складається враження, що «Прикарпаття» з ним і без нього це два різні колективи. Але кращий бомбардир франківців вже другу гру поспіль пропускав через дискваліфікацію. Що поробиш, коли Ігор хапає жовті картки ще частіше, аніж забиває голи – їх (попереджень) у нього вже вісім, голів – сім. Окрім Худоб’яка, гру проти «Львова» з тієї ж причини пропускав Ревуцький.

Львів’яни, за власними словами, навіть трішки побоювалися франківців. Мовляв, ті потужно виглядали у попередніх домашніх матчах. Куди частково дівалася міць франківських атак, було сказано у попередньому абзаці. А от проблеми в обороні – залишилися. А тут ще й гостям пощастило швидко відкрити рахунок. Після подачі Бориса Баранця від кутової позначки Чепурненко перестрибнув свого опікуна і головою підрізав м’яч у дальній кут воріт. Вперше у другому колі прикарпатці опинилися на власному стадіоні у ролі сторони, яка змушена відігруватися.

Відігратися могли швидко. Після подачі кутового захисники «Львова», вибиваючи м’яч, влучили у Веретка, від якого плямистий цілком міг залетіта у сітку воріт. Та все для гостей минулося. На 21-й хвилині Микуляк і Веретко розіграли двоходівку, яку завершили ударом у ближній кут – Марущак виявився на місці. Через п’ять хвилин нагода пробити фірмовий штрафний з’явилася у Микуляка. Капітан «Прикарпаття» пробив над стінкою у вільну дев’ятку, однак голкіпер у красивому кидку м’яч забрав і... розпочав голеву контратаку своєї команди. Худзік на швидкості увійшов у карний майданчик господарів, обіграв двох оборонців і завдав підступного удару. Локатир, падаючи, відбив плямистого ногами. Однак першим на добивання встиг Григорій Баранець. Це вже був нокдаун. До перерви господарі спромоглися відповісти тільки небезпечним штрафним у виконанні Микуляка – снаряд пролетів поруч з ціллю.

На старті другого тайму після флангової передачі Іванишина міг забивати Щеглюк, якому забрако якоїсь дещиці, аби переправити м’яч у ворота. Та гол все рівно не зарахували б – офсайд. Майже одразу смачного удару злету з-за меж штрафного майданчика завдав львів’янин Чепурненко – Локатир перевів смугастого на кутовий. 19-річний Чепурненко незабаром все ж свого досяг, красиво у падінні переправивши ногою м’яч у ціль після флангової передачі Худзіка. Де при цьому були його опікуни, залишилося загадкою. Цікаво, що в цей момент Чепурненка біля середньої лінії вже був готовий замінити Козьбан. Ще трішки, і не було б «дубля».

Через кілька хвилин господарі мали добру нагоду розмочити Марущака. Голкіпер львів’ян, рятуючи свою команду, вибіг майже до бокової лінії. При цьому його атакував франківець. На думку Марущака, з порушенням правил. Арбітри так не вважали. Поки львів’янин сперечався з лайнсменом, ворота були порожніми. Франківці ввели м’яч у гру, та так довго передавали один одному право завершального удару, що момент було втрачено.

А на 60-й хвилині господарі залишилися у меншості. Другу жовту картку за півгодини свого перебування у грі отримав Новицький. Маючи чисельну перевагу, гості спокійно довели гру до перемоги. При цьому наставник «Львова» Степан Юрчишин замінив усіх лідерів. «Дав їм трохи перепочити, адже попереду відповідальна гра з «Іллічівцем», - пояснив наставник. «Львів» вдруге у сезоні переміг «Прикарпаття» з великим рахунком. У першому колі франківці поступилися у Добромилі – 2:6.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости