Перша лiга. "Десна" - "Сталь" (Алчевськ) 0:2. Підніжка в найнепотрібініший момент

25 мая 2008, воскресенье. 09:21


Десна 0:2 Сталь А
  Лисицин 83, Муховиков 85
Нікітенко, Панчук (Слабишев 75), Чуланов, Боровков, Щедраков, Сердюк (Рустамов 64), Кобець, Старенький (Бабор 86), Кучеренко, Швець (Євстафієв 52), Постолатьєв   Бабак, Маклаков (Артюх 85), Зарицький (Назарук 46), Ільчишин, Лоц, Лисицин, Трухін, Муховиков, Смалько, Кир’як (Шелестинський 79), Козлов (Акименко 85)
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Сердюк 58
 
Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы
Кір'як 25, Назарук 73

Чому в найнепотрібніший? Та просто вболівальники «Десни» (гадаю, що футболісти також) перед стартовим свистком знали, що головні конкуренти – ФК Львів і «Оболонь»очки втратили, а отже в разу успіху чернігівці скорочували відстань до 1 очка і матч наступного кола «Оболонь» - «Десна» мав би стати якщо не визначальним, то вирішальним. Але що тепер вже про це говорити…

А підніжка… підніжку нам поставила не «Сталь». Це була «автопідніжка» за аналогією з автоголом.

Якщо раніше не надто творчі потуги чернігівців попереду компенсувалися результатом (всі домашні матчі у другому колі «Десна» виграла), то цього разу індульгенції у вигляді трьох очок футболісти чернігівської команди не отримали.

Звичайно, можна було би списати поразку на нефарт (вперше «Десна» з’явилася на полі у білій формі, замість звичної у другому колі фіолетової), на на дискваліфікації (Рудой і Сангаре), на травми (Давидов, Панченко і Сиротюк, якого тренери навіть внесли в основний склад, але він на передматчевій розминці ушкодив руку і довелося повертати в основу Нікітенка - диктора не попередили і вона оголошувала склад, де фігурував саме Сиротюк)… Але факт залишається фактом: «Десна» програла заслужено.

Зі старту чернігівці надовго затисли суперника на їхній половині поля, але традиційно вже гостри моменти виникали лише на «великі свята». Наприклад, коли Кучеренко зі штрафного, який призначили за півметра від кута карного майданчика, пробив низом у дальній кут, але не поцілив на кілька сантиметрів, а Постолатьєв в падінні не дотягнувся на дальній штанзі до м’яча. Були ще неточні удари здалеку від Щедракова (двічі) і Кучеренка зі стандартів (теж двічі). Старенький з гострого кута не влучив у рамку, а Швець з двох метрів головою пробив над перекладиною (все одно гол був би не зарахований – офсайд).

Гості відповіли достойно: Нікітенко і Панчук сподівалися один на одного і дозволили Лисицину пробити головою майже без перешкод. Трохи неточно.

Наприкінці тайму дві атаки «Десни» завершував Постолатьєв, але одного разу він пробив метрів з 20 несильно прямо в руки Бабаку, а іншого, при прийомі далеко відпустив м’яч і вихід сам на сам не відбувся.

Друга половина гри вийшла ще нуднішою. Абсолютно не працювали фланги чернігівської команди, а всі атаки будувалися виключно через Кучеренка. Сергій, звісно, класний футболіст, але така одноманітність дозволяє супернику зосередитися на щільній опіці плеймейкера і тим автоматично позбавити «Десну» гостроти. Навіть коли відверто напрошувалася передача з флангу на фланг, де був вільний простір, чернігівці робили це в два дотики: «хтось-Кучеренко-хтось». Саме через повільність і передбачуваність атак «Десни» гості почувалися біля власних воріт впевнено. До того ж вони позбавили чернігівців головної (єдиної?) зброї стандартів і не фолили в безпосередній близькості до штрафного майданчика.

Лише двічі «деснянцям» вдалося створити небезпеку. Спочатку Постолатьєву міліметрів не вистачило аби головою відправити м'яч у сітку після навісу з правого флангу (чи не єдиний вдалий прохід по бровці вдався сіверянам). Шкіряна куля лише ковзнула по волоссю форварда. А потім Євстафієв теж головою пробив метрів з 5-6, але трохи неточно.

А от «сталевари» своїми контратаками змушували захист «Десни» працювати на всю потужність. Особливо активним був лівий фланг гостей, де господарював Трухін. Саме після його небезпечних прострілів Чуланов і Нікітенко буквально знімали м'яч з ноги Кир'яка.

А на 82-й хвилині і вони не допомогли. Більше того, в дурнях Лисицин залишив саме Чуланова і Нікітенка. Швидка контратака гостей правим флангом мала захлинутися, бо на м'яч одночасно налетіли двоє «деснянців» і Лисицин. Але після рикошету від Чуланова м’яч відскочив на гравця «Сталі», який вже був позаду наших оборонців. Удар метрів з 14 в дальній кут - і м'яч пролітає в кількох сантиметрах над землею і рукою Нікітенка. Схоже, що м’яч просто вдарився об газон перед воротарем.

Поки вболівальники скандували «Десна!», намагаючись хоч під кінець гри «розбудити» своїх улюбленців, «Сталь» провела ще одну контратаку, заробила кутовий і Муховиков забив другий гол. Помилився Нікітенко, який зробивши два кроки для перехвату навісу, зупинився і втратив ворота. Помилилися і оборонці, що залишили Муховикова на одинці перед воротами. Він встиг і прийняти м’яч і пробити сильно метрів з трьох-чотирьох.

Добре хоч «Десна» не опустила руки, а пішла вперед і створила два моменти імені Євстафієва (знову головою і знову поруч зі стійкою) та імені Слабишева (не встиг замкнути небезпечний простріл-удар Кобеця).

Після матчу футболісти все ж знайшли мужність підійти до трибун і подякувати вболівальникам за підтримку. Причому всі вони йшли, опустивши очі донизу. Значить, совість мають і, сподіватимемося, зроблять все, аби у грі з «Оболонню» реабілітуватися.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости