Перша ліга. "Закарпаття" - "Прикарпаття" 2:1. Тріумфальне завершення сезону

14 июня 2009, воскресенье. 18:34


"Закарпаття" - "Прикарпаття" 2:1
Голи:
Платонов 80 (пен.), 85 (пен.) - Худоб`як 31

Закарпаття: Бабенко, Чижевський (к), Калініченко (Шендрік,46 )Ярош, Браіла (Єсін, 70), Микуляк (Шопін 55), Платонов, Ільчишин, Вайда (Рибковський, 65), Давидов, Прокопченко (Бурий 47)

«Прикарпаття»: Локатир (к) , Данищук, Мельничук (Баб’юк, 77), Гаврилишин, Бут, Чернишов, Боришкевич, Ревуцький, Стоцький, Худоб’як, Щеглюк

Попередження: Браіла 59 - Щеглюк 17, Худоб’як 43, Стоцький 84

Поєдинок з івано-франківцями ужгородська команда проводила в якості чемпіонів першості. Але віддавати перемогу аутсайдеру підопічні Іваниці не збиралися.

Вже з перших хвилин господарі почали тіснити прикарпатців до своїх воріт. У хід пішли удари з середньої та далекої відстані. На 10 хвилині Браіла потужним ударом перевірив надійність стража воріт «Прикарпаття». Локатир кінчиками пальців торкнувся м’яча, і спрямував його в перекладину. Через 8 хвилин вже Локатир парирує потужний постріл Яроша. На 19 хвилині по черзі по воротах пробивали Давидов, Микуляк та Прокопченко. Два перші відбив воротар, а Прокопченко не поцілив у рамку. На 21-й хвилині Давидов обіграв оборонців і намагався закинути м’яч за комірець воротарю, м’яч в сантиметрах пролетів над перекладиною.

Футбол є футбол – не забиваєш ти, забивають тобі. На 30 хвилині грубо помилився захисник Калініченко, Худоб’як обікрав його вийшов віч-на-віч з кіпером «Закарпаття» Бабенком і майстерно пробив у дальній від Дмитра кут. Господарі після пропущеного м’яча трохи збавили оберти і подовгу тримали м’яч у центрі поля. Лише наприкінці тайму оборонці франківської команди допустилися грубої помилки, захисник віддав передачу нападнику «Закарпаття» Прокопченку, той вийшов віч-на-віч і замість того, щоб одразу пробити, почав обігрувати воротаря, але Локатира підстрахували партнери і не дали Віталію пробити.

Другий тайм пройшов за повної ігрової та територіальної переваги господарів. Була купа моментів, але ворота при карпатців були наче заворожені. Слід відмітити також відмінні дії воротаря. На 54 хвилині Локатир по черзі парирував удари Шопіна, Вайди та Бурого.

Далі щось не клеїлося з завершальною передачею чи точним ударом у господарів. Лише на 80-й хвилині Бурий у власному карному майданчику змусив прикарпатців порушити правила. Арбітр показав на одинадцятиметрову позначку.

Стандарт вміло виконав Платонов. А через чотири хвилини гості знову були необачні у власному штрафному майданчику – цього разу не за правилами повелися з Ярошем. Знову до справи приступив шататний пенальтист «Закарпаття» Валентин Платонов – 2:1.

До завершення матчу господарі мали ще кілька непоганих моментів, але вміло діяв на останньому рубежі Локатир.

Далі була радість переможців, овації трибун, і, звісно, приємна мить нагородження чемпіонів першої ліги.

Післяматчева прес-конференція:

Олександр Микуляк, граючий тренер:

- Найперше, хочу привітати команду «Закарпаття» з виходом у Прем’єр-лігу, побажати Вам успіхів. Нинішній поєдинок був бойовим і мені сподобався. Наша молода команда проявила свій характер, але за 10 хвилин до завершення не витримала тиску і поступилася.

Михайло Іваниця, тренер «Закарпаття»:

- Дякую за вітання. Команда з Івано-Франківська молода і перспективна, впевнений, що у неї хороше майбутнє. А у моїх підопічних щось виходило, а щось ні. Вже вирішили почтавлене завдання, але тим не менш вийшли і проявили силу волі і зробили результат.

- Уболівальники чекали на вихід кращого бомбардира команди Невуче, але він так і не з’явився?

- Невуче пропускав через перебір карток.

- Команда вийшла у Прем’єр-лігу з першого місця, але це був ваш останній матч на посаді головного тренера, які у вас емоції?

- Останній матч у мене попереду. У нас уже є інший головний тренер. Мене залишили працювати з дублем «Закарпаття». Гадаю, що з новим наставником ми швидко спрацюємося.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости