Перша лiга. "Львів" - "Олександрія" 1:2. Шок на "Княжій Арені"

17 апреля 2010, суббота. 19:28


"Львів" - "Олександрія" 1:2

Голи: Баранець Г. 30 (пен.) - Шупік 5, Зейналов 20

ФК “Львів”: Ситников, Гальчук, Ільків, Романюк, Леонідов (Панас, 70), Г. Баранець (к), Худзік, Лупашко, Чепурненко (Зозуля, 61), Козак (Горкун, 80), Шептицький

ПФК “Олександрія”: Паньків, Маринчук, Чередніченко, Локтіонов (Іващенко, 73), Зейналов (к) (Нікітін, 86), Кременчуцький, Запорожан, Шупік (Казанюк, 64), Колесник (Сухоцький, 89), Ксьонз (Грицук, 90+3), Сидоренко

Попередження: Шептицький, 83 — Шупік, 26, Колесник, 88

Переграти “Львів” на “Княжій Арені” - завдання надскладне. Востаннє містяни поступалися у Добромилі ще київському “Динамо”, коли грали у Прем'єр-лізі. Відтоді минув майже рік. Утім, як відомо, будь-яка серія рано чи пізно завершується. У перемогу “Олександрії” над “Львовом” перед початком матчу вірили хіба що найвідданіші фанати. Навіть Володимир Шаран на післяматчевій прес-конференції зізнався, що два швидкі голи його команди стали для нього несподіванкою. Натомість Альґімантас Любінскас ледь слова добирав пояснюючи дії своїх підопічних. Вочевидь, гравці “Львова” матимуть серйозну розмову із тренером. Бо в останніх двох матчах команда втратила п'ять очок, а попереду ще ігри з головними конкурентами за вихід в елітний дивізон: “Волинню”, “Сталлю” та “Геліосом”. Не легше буде й з іншими суперниками, адже не виключено, що клуби, котрі у наступному сезоні прагнуть виступати у Прем'єр-лізі, стимулюватимуть їх.

“Львову” потрібно усвідомити, що так, як сьогодні грала проти них “Олександрія”, гратиме й решта команд. Звісно, можна апелювати до морального боку гостей, котрих від будь-якого зіткнення одразу корчило від болю і вони бувало по декілька хвилин лежали на газоні. Можна нарікати і на арбітра, котрий замість того, щоб “лікувати” таких “хворих” “гірчичниками”, або, принаймні, випровадити їх отримувати медичну допомогу за межі поля, спокійно спостерігав за усім цим. Можна пригадати йому і те, що кутовий для “Олександрії” намалював, що порушення правил з боку гостей не завжди фіксував, однак усе це — дрібниці. У двох пропущених “Львовом” голах рефері не винен.

Відчувалась відсутність у центрі захисту Ковальчука. Леонідов не зумів надійно закрити позицію, та й незіграність із Гальчуком була помітна у деяких моментах. А без Ковальчука “Львів” гратиме ще приблизно місяць. Замість Бориса Баранця, котрий пропускав матч через перебір жовтих карток на полі з'явився Чепурненко. На піку форми, у матчі проти “Прикарпаття”, зазнав ушкодження Мандзюк. Козак старався, але відсутність кращого бомбардира команди кидалась у вічі.

Натомість у Володимира Шарана до своїх підопічних, напевно, не буде жодних претензій. Дві дитячі помилки “львів'ян” у захисті і два голи в активі “Олександрії”. Ксьонз, мов на тренуванні, обіграв на правому фланзі атаки Худзіка, Ільківа та Леонідова і змістився у центр. Міг пробити сам, одначе м'яча не пошкодував — віддав на Шупіка, а той з лінії штрафного розстріляв Ситникова — 0:1. Поки “Львів” перебував у нокдауні гості відзначились удруге: на 20-ій хвилині Ксьонз знову накрутив Ільківа, простірілив у карний майданчик і Зейналов на дальній стійці результативно замкнув передачу — 0:2. Тим самим шокувавши уболівальників “Львова”, адже усі думали, що пропущений гол — просто випадковість. Сподівалися, що “синьо-золоті” зберуться і виграють матч. Зрештою, у цьому сезоні “Львову” вже неодноразово доводилось бути у ролі наздоганяючого. І до сьогодні з цією роллю вони успішно справлялись, особливо на власному полі. Але двічі на “Княжій-Арені” господарі не пропускали давненько. Утім, навіть і цей факт остаточно не вбив надій добромильських уболівальників. Бо, по-перше, до завершення гри було ще цілих 70 хвилин, а, по-друге, пропущений другий гол активізував наступальні дії “Львова”. Господарі додали у швидкості, “олександрійці” не встигали за своїми візаві, почали помилятись. Відтак, біля воріт гостей раз за разом почали виникати небезпечні моменти. Григорій Баранець класно віддав на Козака, тому залишилось лише наздогнати м'яч і підсікти його над голкіпером, проте нападнику не вистачило швидкості. Небезпечно, після навісу Романюка, головою бив Шептицький, та вище воріт. Ільків прострілив у штрафний майданчик, а Козак чи то пробивав коліном, бо альтернативи не було чи то м'яч просто так влучив, одним словом, удар виявився не сильним і Паньків без проблем зафіксував шкіряного. Марадоною, мабуть, уявив себе Худзік: вочевидь, хотів обіграв всіх захисників суперника, включно з воротарем. Трьох пройшов, на четвертому — спіткнувся.

Худзік хоча і не забив у звітному матчі, однак до гола причетний. Не так сильно потягнув його за футболку Запорожан, як півзахисник картинно впав. Утім, контакт таки був. А так як, все це відбувалось у штрафному майданчику “Олександрії”, то арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Григорій Баранець розвів м'яч та кіпера по різних кутах — 1:2.

Проте, якби не класна реакція Ситникова, то вже хвилину по тому, Ксьонз до двох результативних передач доплюсував би ще й гол. А так гості задовільнились лише кутовим.

Наприкінці першого тайму, вже у доданий арбітром час, повинен був зрівнювати рахунок Шептицький. Ільків побачив нападника у штрафному, навісив, останній вміло обрибив м'яча, але з ударом не склалось.

Мабуть, вірною є думка Альґімантаса Любінскаса, про те, що перемогти його команді завадило надмірне бажання реабілітуватися за нічию із “Прикарпаттям”. “Львів” у другому таймі повністю контролював гру. “Синьо-золоті” без проблем один в один обігрували своїх візаві, легко створювали небезпечні моменти. Інша річ, що реалізувати їх так і не вдалось. Останній пас у господарів був, проте останнього удару не було. Бити здалеку “львів'яни” почали аж у заключні двадцять хвилин, а до того намагались розіграти до вірного і, як правило, втрачали м'яч. Бо в другому таймі на захист працювали усі десятеро польових гравців “Олександрії”.

Після 70-тої хвилини для обох коучів настав “валідольний” час. Володимир Шаран не стримуючи емоцій не раз вживав “міцні” слова. Його колега, Альґімантас Любінскас лише розводив руками щохвилини. Бо кожна наступна атака “львів'ян” була небезпечніша за попередню, однак залітати у сітку воріт м'яч вперто не хотів. Триходівка Козак-Худзік-Ільків повинна була завершуватись голом останнього. Але Ільків з шістнадцяти метрів пробив вище воріт. Чудеса реакції продемонстрував Паньків коли відбив удар Панаса з п'ятнадцяти метрів. Двічі класно здалеку бив Горкун. На 90+1 хвилині м'яч, після його удару, влучив у поперечину.

Тож, ані зміна схеми на три захисники і п'ять півоборонців у середині другого тайму, ані компенсовані арбітром чотири хвилини до основного часу, не допомогли “Львову” здобути нічию. Відтак, підопічні Альґімантаса Любінскаса зазнають четвертої поразки в чемпіонаті і тим самим додають інтириги у боротьбу за путівку в Прем'єр-лігу.

Володимир Шаран, головний тренер "Олександрії":

- “Олександрія” зуміла переграти “Волинь”, “Львів”, але поступилася “Сталі” та “Кримтеплиці”. З чим це пов'язано?

- Ті прикрі поразки від “Сталі” та “Кримтеплиці”, а також нічия у Харкові вибили нас із колії. Тобто десь психологічно хлопці втратили впевненість. Після “Кримтеплиці” ми зрозуміли, що на виїзді грати першим номером нам ще зарано, багато нових гравців у команді. І ми правильно побудували гру з “Геліосом”, тепер проти “Львова”. Це психологічний аспект, а не фізичний.

- Яке завдання поставлене перед командою?

- Якщо говорити чесно, то президент сказав, що треба вигравати кожну гру, а далі — буде видно. Я сказав хлопцям, що в турнірну таблицю ми дивитись не будемо, а будемо грати на перемогу в кожному матчі.

- Зі “Львова” хто вам сподобався?

- Баранець дуже сподобався. Але в першу чергу я дивлюсь за своїми, тому мені складно говорити про гравців команди-суперника.

- Було стимулювання вашої команди з боку “Волині” чи “Сталі”?

- А нащо нам стимулювання з боку, якщо у нас самих нормальне стимулювання на кожну гру.

- На матчі був присутній спортивний директор “Карпат” Степан Юрчишин. Він розповів, що стежить за одним із гравців “Олександрії”...

- За Сидоренком. Непогане враження сьогодні справив цей гравець. Але ще треба дивитись.

Альґімантас Любінскас, головний тренер ФК “Львів”:

- Почали дуже повільно, дві грубі помилки захисників, призвели до двох голів. Потім ми гру вирівняли, мали багато моментів. Наприкінці матчу повністю володіли перевагою. Сил у нас було достатньо. Була помітна відсутність у захисті Ковальчука... Так само, як і з “Прикарпаттям” ми не могли забити гол. Грали, але зибити не змогли. По ходу гри перебудовали команду, зняли захисника, але... Після гри я сказав хлопцям, що якщо ми будемо грати з таким настроєм, то виграємо інші матчі.

- Львів вже не вперше мляво розпочинає гру. Команді потрібен час на адаптацію?

- Я бачив, що пагано розпочали. Потенціал у нас є, фізичних сил вистачає. Це всі бачили.

- Можливо, психологічний фактор?

- Він якраз і спрацював. При чому не на нашу користь. Можливо, велике бажання реабілітуватись завадило.

- Можливо, замість молодого Ситникова у ворота варто поставити досвідченого Марущака?

- Я ще не переглядав гри, тому не можу сказати: винен Ситников у пропущених голах чи ні. Грубих помилок до цього матчу він ще не робив. Сьогоднішню гру буду переглядати і робити висновки. Не проблема замінити Ситникова. Молоді гравці у нас є. Козак нині грав, Танчик і Мачуленко є. Заміна воротаря, якщо вона буде потрібна, можлива.

- Ковальчук та Мандзюк скільки часу у лазареті перебуватимуть?

- Ковальчук вибув фізіологічно на 21 день. Поки м'яз заживає, а потім ще потрібен час для реабілітації. Тож, практично місяць він не гратиме. А Мандзюк, можливо, вже у середу зіграє. Інше погано: Шептицький, якщо не помиляюся, отримав нині четверту жовту картку. Якщо це дійсно так, то він пропускатиме наступний матч.

- До слова, як вам гра Шептицького?

- Шептицький — гравець силового плану, і, щоб дуже надіятись на якесь чудо від нього, то ми й не надіємося. Його завдання: тримати захисників у напруженні, постійно відтягувати на себе двох оборонців. Я не скажу, що він чудово зіграв, але й не скажу, що погано. Він практично не створив собі моментів. Наприкінці тільки Горкун міг забити гол і врятувати матч, вирвати нічию, але...

- Танчика чому не випустили на поле?

-Він деякий час був травмований, потім грав за другу команду. Однак, на жаль, не проявив там себе. Ми чекаємо, щоб він прибавив, бо він хлопець швидкий. Хоча скажу, що й Козак на краю непогано зіграв.

- Що скажете завтра команді?

- Завтра у нас буде тренування. Хотілось би ввечері переглянути гру для того, щоб було що сказати. Тільки ще не знаю чи буде така можливість чи є запис. У понеділок ми вже їдемо поїздом в Овідіополь. В середу на півчетверту гра і після неї одразу повертаємось назад.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости