Атестат ФК "Харків" - відкликаний

23 июня 2010, среда. 11:59


ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З АТЕСТУВАННЯ ФУТБОЛЬНИХ КЛУБІВ

РІШЕННЯ

м. Київ 23 червня 2010 р.

Комітет з атестування футбольних клубів Федерації футболу України у складі голови Стороженко С.М. та членів Бондарєва М.В., Біденко А.Д., Бальчоса М.В., Міщенко Л.А., Заброди В.К., Віхрова К.Л., Фека В.Ю., Гольдіна В.Я., Дяченко А.М. та Чорно-Іванова В.С. за наявності кворуму, що дає підстави для прийняття рішення, із застосуванням сучасних технологій, розглянувши інформацію керівника Адміністративного органу з атестування футбольних клубів, експертів та куратора процедури у 1-й лізі щодо кредиторської заборгованості ФК «Харків» м. Харків перед футболістами і тренерами із заробітної платні і фальшування звітів про виконання вимог фінансового критерію, -

ВСТАНОВИВ :

Комітет ФФУ з атестування футбольних клубів на засіданні 18 травня 2010 р. прийняв рішення щодо видачі футбольному клубу «Харків» м. Харків атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд 2-ї ліги сезону 2010/2011 рр.

Однак, через деякий час, Комітету стала відома інформація щодо відмови футболістів ФК «Харків» м. Харків приймати участь у календарному матчі 33 туру Першості України з футболу серед професіональних команд 1-ї ліги сезону 2009/2010 рр. з ФК «Енергетик» м. Бурштин. Футболісті мотивували свій вчинок наявністю багатомісячної заборгованості по заробітній платні.

В зв’язку з цим, 08 червня 2010 р. в ФК «Харків» виїхала інспекційна комісія Адміністративного органу з питань атестування футбольних клубів ЦЛ ФФУ в складі експертів Саган Г.Я. та Козаченко М.М., якими виявлена поточна заборгованість по заробітній платні перед футболістами за травень 2010 р., підписання з футболістами нового колективного договору, а також невиплата в повному обсязі футболістам і тренерам заробітної платні за 6 місяців, тобто кредиторської заборгованості, яку клуб сховав від Комітету.

Крім того, членами комісії був встановлений факт звільнення одночасно (наказом від 08 червня 2010 р.) 18 − ти футболістів клубу. Як повідомили членам комісії усно окремі футболісти та тренери, їх примусово змушували укладати трудову угоду про скорочений робочий день, отримувати заробітну платню нижче, ніж було передбачено контрактами, підписувати угоду про роботу на 2 години перед кожним матчем і таким чином приховувати кредиторську заборгованість і уникати сплати заробітної платні футболістам у повному обсязі.

Комітетом з атестації футбольних клубів також встановлено, що на підставі рішень Контрольно дисциплінарного комітету ФФУ від 03.07.09., 09.07.09., 17.12.09., 28.01.10., 16.02.10., 09.06.10., станом на 11 червня 2010 р., встановлена заборгованість футбольного клубу «Харків» перед футболістами Панковцем, Городовим та Мілько, у вигляді заробітної платні, преміальних коштів та інших платежів, на суму 65 000 грн. , а також встановлений факт фальсифікації контрактів в даному клубі. Рішення КДК набрали чинності.

На засіданні комітету ФФУ з атестування футбольних клубів 11 червня 2010 р. президент ПФЛ України Бальчос М.В. заявив клопотання про надання 10-денного терміну для отримання додаткової інформації щодо розрахунків з футболістами ФК «Харків» м. Харків по заробітній платні при особистому його втручанні в вирішення даного питання, контролю ситуації та гарантував виправлення недоліків. Клопотання під особисту гарантію президента ПФЛ Бальчоса М.В. задоволено. Але станом на 12-00 годин 21 червня 2010 р. жодних даних щодо розв’язання даного питання, від президента ПФЛ України Бальчоса М.В. або від клубу до Комітету з атестації футбольних клубів не поступило, однак 22 червня 2010 р. 0 17-00 юрисконсульт ПФЛ України , а не клубу, надала до Адміністративного органу з питань атестування футбольних клубів ЦЛ ФФУ пакет документів, вивчення яких не підтвердило виконання ФК «Харків» м. Харків фінансових критеріїв Положення про атестацію.

Таким чином, Адміністративним органом Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів шляхом вивчення документів, інспекційним виїздом в клуб, спілкування із співробітниками клубу і окремими футболістами встановлений факт порушення обов’язкового розряду «А» фінансового критерію №F.1.03 в частині вимог про неможливість мати кредиторську заборгованість по заробітній платні співробітникам клубу. Встановлено також фальшування звітних даних про відсутність такої заборгованості. Вимоги фінансового критерію Положення «Про атестацію футбольних клубів України 1-ї та 2-ї ліг» прямо вказують, що атестат не може бути виданий клубу якщо цей клуб приховує або спотворює фінансові звіти і дані.

Так, в «Положенні…» прямо йдеться про те, що «з фінансової точки зору Атестат не може бути виданий якщо керівні органи претендента на атестат приховують інформацію або якщо у фінансовій звітності містяться навмисні спотворення.». Такі правила існують і щодо відкликання атестату.

На підставі вищевикладеного, враховуючи встановлений факт обману атестаційного комітету, що виразився в наданні свідомо неправдивих відомостей про відсутність кредиторської заборгованості перед тренерами і футболістами, фальсифікацію атестаційних документів, спонукання футболістів до укладання трудової угоди про скорочений робочий день, що спричинило порушення трудових прав футболістів - професіоналів і суперечить принципам, викладеним у концепції фінансового критерію, а також з урахуванням попередніх порушень, на підставі п.4.3.4.2, п.10.6.2.2., вимог розряду «А» № F.1.03 Положення «Про атестацію футбольних клубів України 1-ї та 2-ї ліг», Комітет з атестування футбольних клубів Федерації футболу України,

ВИРІШИВ :

1. Відкликати у футбольного клубу «Харків» м. Харків атестат, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд 2-ї ліги сезону 2010/2011 рр.

2. Адміністративному органу з питань атестування футбольних клубів ФФУ в термін до 23 червня 2010 р. довести до відома ФК «Харків» м. Харків рішення Комітету ФФУ з атестування футбольних клубів, а також повідомити, що футбольний клуб має право апеляційного оскарження даної постанови в 10-добовий термін з дати прийняття рішення.

3. Контроль за виконанням цієї постанови залишаю за собою.

Голова комітету ФФУ

з атестації футбольних клубів С.М. Стороженко





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости