Перша ліга. "Зірка" - "Олександрія" 1:1. Дербі без переможця

4 июня 2011, суббота. 18:53


«Зірка» - ПФК «Олександрія» 1:1

Голи: Максим Скороходов, 38 - Андрій Запорожан, 84

«Зірка»: Товт, Пінчук, Онгфіанг (Остроушко, 79), Скороходов (Чорномаз, 72), Скляр, Батальський (Порошин, 46), Бідненко, Ситник (Рудницький, 69), Кочура, Бочкур, Стоян.

ПФК «Олександрія»: Овсієнко, Чередніченко (Грицук, 46), Запорожан, Гітченко, Шупік (Кабанов, 56), Зейналов, Казанюк, Єрмак (Ксьонз, 63), Назаренко, Старенький (Шевченко, 74), Козак (Полярус, 58).

Попередження: Скороходов, 45; Бідненко, 79; Скляр, 83 – Запорожан, 90; Грицук, 90+2.

В останньому домашньому матчі нинішнього сезону кіровоградська «Зірка» приймала своїх земляків з Олександрії, які в попередньому матчі здобули путівку до еліти українського футболу наступного сезону. Тож в звітному матчі наставник ПФК «Олександрія» міг по-експериментувати, давши пограти кільком не основним своїм футболістам. Так і сталося. Замість Юрія Паньківа місце у воротах зайняв Володимир Овсієнко. Володимир Богданович дав відпочити в звітній зустрічі грузинському гравцю Давіду Таргамадзе, Андрій Сахневич теж відпочивав; лише в другому таймі на футбольне поле вийшли Павло Ксьонз, В’ячеслав Шевченко, Василь Грицук та Тарас Кабанов.

Наставник господарів не побажав особливо змінювати переможний склад команди, який в попередньому матчі в Чернівцях переміг місцеву «Буковину». Лише дискваліфікованого Андрія Смалька замінив Денис Стоян, який відбув двохматчеву дискваліфікацію; знову в центрі оборони грав Руслан Бідненко. Роман Бочкур вперше грав на фланзі, на місці Андрія Смалька: Роману в звітному матчі, забігаючи наперед, було не легко, адже опоненти часто вривалися з його флангу у штрафну «Зірки» і небезпечно прострілювали.

З перших хвилин матчу футболісти «Зірки» за палкої підтримки рідних вболівальників грали активніше, ніж суперник. Так, вже в перші 15-хвилин зустрічі Олександр Кочура загрожував воротам суперника, пробиваючи із-за меж штрафного майданчику – голкіпер гостей Володимир Овсієнко впевнено зіграв, зафіксувавши м’яч у руках. Двічі на вістрі атаки був Максим Скороходов. В першому епізоді Овсієнко виграв другий поверх у півзахисника «Зірки», в другому – Максим у боротьбі із захисником суперника пробив досить близько із дев’яткою воріт «Олександрії». У відповідь на це гості створили комбінацію, яку завершував Михайло Козак – м’яч після удару останнього пролетів повз ворота Андрія Товта.

На 19-ій хвилині матчу найактивніший гравець олександрійської команди Михайло Козак знову був на завершальній стадії атаки своєї команди: удар Михайла ліквідував голкіпер «Зірки» Андрій Товт. В середині тайму господарі мали одну із найреальніших моментів для взяття воріт гостей: подачу з флангу головою замикав Олександр Батальський – м’яч від руки голкіпера влучив у перекладину воріт і відскочив в поле (певній частині футболістів та глядачів показалося, що м’яч у повітрі перетнув лінію воріт і потрібно було фіксувати взяття воріт Володимира Овсієнка). На 32-ій хвилині господарям вдався контрвипад: Олександр Батальський з Максимом Скороходовим розіграли стінку і Максим виконав розрізну передачу на Олександра Кочуру – захисник гостей встиг її перехватити і вибити м’яч на кутовий, виконання якого успіху «Зірці» не принесло. Через кілька хвилин по цьому господарі створили чудову комбінація на правому фланзі ПФК «Олександрія»: трьохходівка Франк Онгфіанг – Олександр Кочура – Максим Скороходов закінчилася тим, що захисник встиг чисто вибити мяч з-під ніг Максима. В першій половині зустрічі господарі завдяки своїм активним діям досягли результату: вкидання Романом Бочкуром м’яча із ауту загострило гру у воротарській суперника і Максим Скороходов ударом головою відкрив рахунок в матчі - воротар зафіксував м’яч вже за лінією воріт. В подальшому обидві команди лише створили напівмоменти, які не заслуговують на увагу. Тож на відпочинок команди пішли на рахунку 1:0 на користь кіровоградської «Зірки».

В перерві матчі кожен із наставник граючих команд виконав по одній заміні. Володимир Шаран випустив на поле Василя Грицука, який вийшов замість Ігоря Чередніченка. Наставник «Зірки» Анатолій Бузнік змінив вістря своєї атаки: Андрій Порошин вийшов замість Олександра Батальського, якому в першій половині не вдалося бодай бути на завершенні хоча одної атаки своєї команди.

На початку другого тайму гості активізувалися і Сергій Старенький мав завершувати атаку, але Руслан Бідненко встиг заблокувати його удар і м’яч став легкою здобиччю Андрія Товта. На 52-ій хвилині голкіпер «Зірки» Андрій Товт знову виручив свою команду, зафіксувавши на мертво м’яч після удару Руслана Зейналова. В епізоді на 57-ій хвилині Андрій Товт виявився вправнішим і за гравця «Олександрії» Сергія Старенького, парирувши його удар. Гості в другому таймі міцно заволоділи ініціативою на футбольному полі і створили біля воріт кіровоградської «Зірки» не один небезпечний момент. Господарі після перерві більше намагалися грати по рахунку, та відбивалися, зрідка проводячи контрвипади. Наставник «Олександрії» Володимир Шаран завдяки замінам значно підсилив гру своєї команди, кинувши в бій свіжих основних гравців команди.

На 60-ій хвилині матчу стався досить суперечливий епізод на половині гостей: Андрій Порошин самовіддано зіграв і виграв боротьбу в захисника, який лише завдяки грою рукою зупинив вихід один на один із голкіпером гостей Володимиром Овсієнком, але арбітр побачив гру рукою не в того футболіста (Андрій Порошин на його думку зіграв рукою) і визначив штрафний удар в бік «Зірки». Через п’ять хвилини по цьому Тарас Кабанов зважився на сольний прохід у штрафну площадку суперника і, обігравши кількох опонентів, увійшов у воротарську господарів і впав – м’яч прикотився в руки Андрія Товта. На 70-ій хвилині мав забивати Руслан Зейналов, але ударом через себе, замикаючи дальню штангу воріт «Зірки», на щастя глядачів матчу, промахнувся. У відповідь господарі відповіли котрвипадом у виконанні вихованців кіровоградського футболу: передачу Олександра Кочури міг дістати Андрій Порошин, але арбітр зафіксував положення поза грою. Олександр Кочура горів бажанням збільшити свій бомбардирський залік, і як завжди був активним, загрожуючи воротам суперника. Після удару Олександра на 71-ій хвилині м’яч пролетів поруч із штангою воріт суперника. На 75-ій хвилині вже завдавав удару Франк Онгфіанг – знову «круглий» не поцілив у ворота олександрійців. А через дві хвилини Франк Онгфіанг у карколомному стрибку намагався зупинити м’яч і отримав пошкодження, яке не дозволило йому продовжити матч. Під час надання допомоги Франку кіровоградці, граючи в десятьох, ледь не пропустили після удару Павла Ксьонза – господарям на допомогу прийшла штанга їх воріт.

На старті останньої десятихвилинки основного часу зустрічі Андрій Гітченко вибачив кіровоградців за помилку в обороні, промахнувшись із вбивчої позиції. Через хвилину знову каркас прийшов на допомогу господарям: удар Руслана Зейналова Андрій Товт перевів у перекладину воріт. «Зірка» відповіла виходом три в три: подача Андрія Порошина – Павло Чорномаз зкинув Олександру Кочурі і захисник «Олександрії» вибив м’яч. А на 83-ій хвилині перед власним штрафним майданчиком грубо зіграв Олександр Скляр, за що був «нагороджений» попередженням і небезпечним штрафним ударом. Андрій Запорожан зумів перекинути стінку гравців «Зірки» й пробити повз Андрія Товта – 1:1.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости