Перша ліга. "Зірка" - "Миколаїв" 2:1. Не встигнеш сісти в крісло, пропускаєш м’яч

23 июля 2011, суббота. 20:56


«Зірка» - МФК «Миколаїв» 2:1 (1:1)

Голи: Рудницький, 3; Кочура, 46 – Полтавець, 20

«Зірка»: Товт, Порошин (Батальський, 89), Пінчук, Стоян, Смалько (Бурдіян, 37), Скляр, Рудницький, Дурай, Гулордава (Крохмалюк, 67), Кочура, Поляхов.

«Миколаїв»: Карпов, Войцеховський, Волков, Іванов (Маткевич, 65), Папіровіч, Тарасенко, Полтавець (Дністрян, 72), Головко, Брідня, Бербат (Зарічнюк, 60), Ковальов.

Попередження: Скляр, 18; Кочура, 51 - Папірович, 13; Волков, 51; Тарасенко, 56; Войцеховський, 68.

На старті нинішнього чемпіонату вдруге поспіль кіровоградська «Зірка» грала вдома. До неї в гості завітав дебютант першої ліги МФК «Миколаїв». Нагадаємо, що в першому турі обидві команди при рідних трибунах зазнали поразки: кіровоградців, пропустивши прикрий м’яч від Станіслава Печенкіна, поступилися одному з претендентів на підвищення у класі ужгородській команді «Говерла-Закарпаття», а «Миколаїв» не втримав перевагу в рахунку у домашньому протистоянні з міцним середнячком ліги білоцерківським «Арсеналом»: відразу після забитого м’яча внаслідок помилок голкіпера та оборонців пропустив двічі й поступився з рахунком 1:2. Тож обидві команди в звітному матчі бажали реваншуватися; особливо чимале бажання було в кіровоградської команди, котра грала на очах своїх відданих вболівальників.

У порівнянні з попереднім домашнім матчем тренерський штаб ФК «Зірка» вніс не значні корективи у стартовий склад команди. Так, залишився на лаві запасних нападник Олександр Батальський. Натомість вперше в нинішньому чемпіонаті у стартовому складі з’явилися новобранець кіровоградців, кращий бомбардир «Бастіона» в минулому сезоні, Богдан Поляхов. Прикрість очікувала на наставників господарів на передматчевому тренуванні: отримав травму Роман Луценко і взяти участь у матчі не зміг: його у старті замінив Леван Гулордава.

Наставник миколаївців Руслан Забранський у порівнянні з попереднім матчем із білоцерківським «Арсеналом» кілька відчутних перестановок у команді здійснив. Так із перших хвилин вийшли голкіпер Сергій Карпов (помилка Дениса Боброва у матчі з «Арсеналом» коштувала йому місця в «основі»), Роман Полтавець, Ігор Брідня, Вадим Папірович, Сергій Бербат. А от Олександр Камерцель, Костянтин Чаус та Ігор Бездольний навіть не потрапили до заявки на звітний матч.

Вже на стартових хвилинах зустрічі кадрова зміна тренерського штабу «Зірки» спрацювала: Богдан Поляхов на фланзі завдяки швидкісному дриблінгу обійшов свого опонента і виконав чудову передачу на дальню штангу воріт суперника – Іван Рудницький спокійно переправив м’яч у пусті ворота миколаївців. Повівши у рахунку, господарі спробували закріпити перевагу в рахунку. Знову швидкий Богдан Поляхов був на вістрі атаки господарів: він на мить випередив захисника суперника і пробив у ближній кут воріт МФК «Миколаїв» - м’яч влучив у сітку із-зовні воріт гостей.

До честі підопічних Руслана Забранського вони не збиралися здаватися на милість переможцям і відповідали своїми не менш небезпечними атаками: після удару Романа Полтавця Андрій Товт впевнено впіймав м’яч, а удару Андрія Ковальова бракувало точності. На двадцятій хвилині зустрічі гості свого досягли: подачу зі штрафного результативно замкнув Роман Полтавець - 1:1.

У першій своїй атаці після пропущеного м’яча кіровоградців мали знову виходити вперед, але, на жаль, Леван Гулордава, після подачі Рудницького, зблизька промахнувся по воротах гостей. Через кілька хвилин по цьому Олександр Кочура на швидкості обіграв двох опонентів і пробив по дузі - м’яч пролетів вище воріт Сергія Карпова.

Вже в першому таймі наставник господарів виконав заміну: капітан команди Андрій Смалько залишив поле і замість нього вийшов Андрій Бурдіян, котрий зіграв перший офіційний матч за кіровоградську команду, після повернення до неї. В кінці першого тайму господарі поля міцно заволоділи територіальною та ігровою перевагою й мали кілька чудових можливостей для взяття воріт суперника. Так, Леван Гулордава двічі повинен був забивати, а не «тренувати» голкіпера суперника: його не сильні удари не несли в собі нічого небезпечного. Іван Рудницький головою небезпечно пробивав, але «на місці» був Сергій Карпов, котрий в даному епізоді врятував свою команду. Подачу Богдана Поляхова Олександр Кочура замикав головою – м’яч пролетів біля штанги воріт Карпова. Спірний епізод стався на 44-ій хвилині зустрічі: Богдан Поляхов пробивав по воротах суперника - м’яч влучив у руку захисника і зупинився, при цьому в момент удару Богдана із-заду грубо атакував гравець гостей - обидва моменти арбітр залишив без уваги, не призначив штрафний удар.

Друга половина зустрічі розпочалася аналогічно як і перша: кіровоградська «Зірка» своїх шанувальників порадувала забитим м’ячем, котрий, як виявилося в подальшому, став переможним у звітному матчі. Іван Рудницький віддав чудову передачу в штрафний майданчик суперника на Олександра Кочуру – вихованець кіровоградського футболу одним дотиком зупинив м’яч й звільнився від опіки, а іншим пробив повз голкіпера суперника. Забивши другий м’яч, кіровоградська команда дещо заспокоїлася. Як і в першому таймі гості почали шукати щастя до воріт «Зірки», розігруючи позиційні атаки. Господарі ж не погано проводили контрвипади.

Особливо потрібно відзначити хорошу гру Андрія Порошина, котрий в попередньому сезоні переважно разом із Олександром Батальським боровся на «другому поверсі», приносив «дивіденди» команди при верхових м’ячах, то у звітному матчі Андрій самотужки виграв майже всі єдиноборства попереду, чіплявся за кожен м’яч, і безсумнівно був одним із найкращих на футбольному полі. Так, Андрій Порошин міг кілька раз стати асистентом у цьому матчі, але ні Олександру Кочурі (м’яч полетів вище воріт гостей), ні Івану Рудницькому (голкіпер впіймав «круглого») не вдалося забити.

На 70-ій хвилині Олександр Кочура віддав розрізну передачу на Богдана Поляхова на вихід тет-а-тет з Сергієм Карповим - Богдана збили на лінії штрафної, але на думку арбітра порушення правил не було. На 79-ій хвилині господарі мали знімати всі питання в даному матчі: подачу Поляхова Скляр замкнув не влучно - м’яч пролетів біля штанги воріт гостей. Наприкінці матчу небезпечних моментів команди не створили і фінальний свисток арбітра зафіксував домашню перемогу «Зірки» з рахунком 2:1. Варто відзначити, що дебютант першої ліги МФК «Миколаїв» в матчі з кіровоградською «Зіркою» виглядав досить не погано, не боявся йти вперед, загострювати гру, але було видно не озброєним оком, що миколаївцям не вистачає досвіду виступів у першій лізі. Що ж в наступних матчах миколаївці награють команду і будуть досягати позитивних результатів. По закінченню матчу Іван Рудницький, який продемонстрував хорошу гру і був один із найактивнішим, який за схемою «гол+пас» заробив два бали, від одного з спонсорів ФК «Зірка» отримав приз кращого гравця матчу з «Миколаєвом» у складі кіровоградської команди.

В наступному турі, 30 липня, кіровоградська «Зірка» завітає в гості до вінницької «Ниви», котра в нинішньому чемпіонаті стартувала не вдало: дві поразки у двох матчах. МФК «Миколаїв» ж вдома прийме ужгородську команду «Говерла-Закарпаття».

На післяматчевій прес-конференції наставник гостей Руслан Забранський зазначив, що не поганим результатом була в нічия, але складно було протистояти більш досвідченому супернику, котрий, «не встигнувши ще розміститися на тренерському кріслі, вже забиває м’яч».

Головний тренер кіровоградської «Зірки» Анатолій Бузнік відзначив, що попри кадрові проблеми (травма на тренуванні Романа Луценка, Тарас Дурай з пошкодження догравав матч, новачки не «влилися» в нову команду) здобута така потрібна перемога.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости