"Севастополь": Чому Пучкова замінили на Кононова?

25 июня 2012, понедельник. 09:06


У середині минулого тижня кримський клуб призначив нового головного тренера: Олег Кононов змінив Сергія Пучкова, який в 13 матчах весни виграв 12 і жодного не програв.
… А починалося все так: 20 січня цьогоріч екс-тренера «Карпат» призначили на посаду генерального директора «Севастополя». Що робить людина на відповідній посаді, маючи суто тренерську, аж ніяк не менеджерську освіту, можемо лише здогадуватися. Але всім було зрозуміло: цей хід керівництва «Севастополя» — далекоглядний, і призначення білоруса на посаду головного тренера команди — лише питання часу. До того ж, незадовго до зимової перерви Сергій Пучков, який повернувся в уже знайомий клуб, не зумів переконати керівників у тому, що йому до снаги реанімувати четверту команду змагань і повернути її до чемпіонської гонки. Сергій Валентинович здобув із розбалансованою «спадщиною» Олександра Рябоконя всього вісім очок у п’яти зустрічах, і ходу фаворита це нагадувало дуже слабко.
Усе змінилося навесні, коли «Севастополь» став розквітати, мов ужгородські сакури, — оновлений тактично й значно підсилений кадрово колектив прогресував у грі й у результатах (хоча чутки про… скажімо так, не зовсім ігрове походження тих звитяг, мають місце), та все ж 12 перемог і одна нічия під орудою Пучкова — не привід дуже радіти, коли клуб не вирішує свого головного завдання. Нагадаємо, напередодні останнього туру «Севастополь» уже однією бутсою був у прем’єр-лізі, та підніжку йому поставила «Буковина»…
І ось тут — дочекалися: Олег Кононов змінив Сергія Пучкова (утримуючи при тому за собою й посаду функціонера), а генеральний директор уже «Смарт-холдингу» (інвестора ФК) Олексій Пертін висловив доволі неоднозначну позицію спонсорів: мовляв, «ми дуже вдячні Сергію Пучкову, .. але треба рухатися далі в розвитку клубу». Чому таких перспектив очільники не вбачали при подальшій співпраці з тренером, який досяг — погодьтеся — дуже непоганих результатів, невідомо. Все-таки війну за вихід до вищого дивізіону програв точно не Пучков, а його попередник (тут варто згадати й ось яку деталь: коли після 16 турів прийшов старий-новий тренер, контракт із ним було підписано лише до завершення сезону, а його пролонгація залежала від виходу/невиходу «Севастополя» до ПЛ, однак узимку такі наміри ФК змінилися на стримане «будівництво нової команди» й «роботу на перспективу»). Імовірно, в Олега Кононова повірили більше.
Отож, офіційно представивши громадськості нового тренера, відзначаємо той факт, що зв’язатися з президентом «Севастополя» Олександром Красильниковим чи Олегом Кононовим — справа не з легких, а Сергій Пучков зі звичною лаконічністю відмовив у коментарях до кінця тижня. Але припинити наші спроби поспілкуватися з порушниками спокою першої ліги не дозволить інформаційний голод. Що й казати, якщо ніхто досі так і не пояснив, чим обумовлена зміна наставника кримського ФК, а Олег Кононов у розмові з прес-службою на питання «Якою буде команда і які ще зміни чекають на клуб найближчим часом?» відповів по-нашому — «інформаційно» й «конкретно»: «Я вірю в кожного гравця, в кожного працівника клубу, в нашу спільну працю, й упевнений, що всі зміни будуть тільки на краще».
А які то будуть зміни — залишається тільки здогадуватися. Зрештою, нам не звикати.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости