Перша ліга. "Олександрія" - "Зірка" 1:1. В кіровоградському дербі переможця не виявлено

20 октября 2012, суббота. 17:53


ПФК "Олександрія" - "Зірка" 1:1

Голи: Чередніченко, 41 (пен.) – Шаврін, 69

ПФК "Олександрія": Зарубін, Чередніченко, Кіча, Шевченко (Михальов, 77), Запорожан, Грицук (Гавриш, 55), Старенький, Микицей, Банада, Бондаренко (Колесніченко, 67), Басов

"Зірка": Ширяєв, Пінчук, Бочкур, Рудницький (Бушман, 87), Горбаненко (Шаврін, 46), Галенко (Травкін, 77), Степанов, Бурдіян, Іванов (Родіна, 90+3), Нємчанінов, Насібулін

Попередження: Банада, 54; Грицук, 57; Микицей, 59; Кіча, 66 – Бурдіян, 41; Рудницький, 80

Вилучення: Ширяєв, 76

Ось і дочекалися кіровоградського дербі шанувальники команд «Олександрія» та «Зірка». Вже другий сезон поспіль жеребкування календаря «дарує» спочатку дербі в Олександрії в жовтні, а потім матч-відповідь в Кіровограді у передостанньому турі. Писати про протистояння цих команд та відношення між собою вболівальників не варто і так всім це відомо. Зауважимо, що до звітного матчу з 1991 року команди між собою провели 13 офіційних матчів, в яких було зафіксовано дві перемоги «Зірки», чотири нічиї та сім перемог олександрійської команди; м’ячі 12-24 на користь «Олександрії».

По при всі страсті щодо дербі, варто відзначити, що вперше за останні роки команди в турнірній таблиці першої ліги підійшли в абсолютній близькості: до звітного матчу «Олександрія» перебувала на третьому місці, а «Зірка», відстаючи на одне очко, на четвертому. Так як вчора лідер Першої ліги алчевська «Сталь» зазнала розгрому в Чернівцях, то олександрійці мали змогу зрівнятися по очкам, а «Зірка» наблизитися на відстані одного очка, зі «Сталлю». В цій четвірці лідерів також наявний ФК «Севастополь», котрий, мабуть, завтра має брати свої три очки у домашньому протистоянні з аутсайдером ліги ФК «Одеса». Ось такі турнірні розклади були перед звітним протистоянням. «Масла у вогонь» доливало і протистояння кращих бомбардирів команди: нападник господарів Вячеслав Шевченко з вісьмома м’ячами до звітного туру очолював залік бомбардирів, а Ярослав Галенко із «Зірки», маючи на один м’яч менше, разом з Русланом Івашко ділив друге-третє місця. Забігаючи наперед, зазначимо, що кращі бомбардири в звітному матчі не забивали.

В стартовому складі «Зірки» наставник гостей Ілля Близнюк у порівнянні з попереднім матчем із ФК «Севастополь» зробив дві зміни: на лаві запасних залишилися Юрій Бушман та Дмитро Осадчий, а з перших хвилин на футбольне поле з’явилися Вячеслав Горбаненко і Ярослав Галенко.

Перший тайм пройшов за не великої переваги олександрійської команди. Так, на старті матчу голкіпер гостей Євген Ширяєв парирував підступний удар гравця «Олександрії», а Станіслав Микицей при добиванні не влучив у пусті ворота. «Зірка» намагалася відразу відповідати. Одного разу Вячеслав Горбаненко мав шанс забивати зі штрафного, але не вдало його пробив. В такому ж стилі виконав стандарт з приблизно такої ж відстані і Андрій Запорожан – м’яч влучив у стінку футболістів. В складі господарів активно грав Антон Кіча, але користі з цього не було; видно, що в його подачі не йшли. Після передачі Галенка міг вийти тет-а-тет з воротарем господарів Горбаненко, але не зміг зупинити м’яч. Небезпечно розігрували штрафний Горбаненко та Рудницького – після удару Івана м’яч рикошетом від захисника суперника пролетів біля дев’ятки воріт олександрійців.

На 40-ій хвилині матчу стався суперечливий епізод в штрафній площадці гостей. Василь Грицук взяв гру на себе (обіграв на швидкості чотирьох гравців «Зірки») і, увійшовши в штрафну, в боротьбі із захисником «Зірки» впав на газон. Арбітр Олександр Головков з Сєверодонецька вказав на «точку». Пенальті впевнено реалізував капітан «Олександрії» Ігор Чередніченко. Наприкінці першого тайму гості активізували, але безрезультатно. В ті хвилини увага глядачів була прикута не до матчу, а до «шоу» позаду воріт «Олександрії»: на 10-му секторі після забитого м’яча фани «Олександрії» палили фаєра і міліція намагалися зупинити це, внаслідок чого відбулася сутичка. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь господарів.

Другий тайм зустрічі активніше розпочали футболісти кіровоградської «Зірки». І на 55-ій хвилині гості прорвали лівий фланг оборони суперника – голкіпер господарів вийшов на гравця «Зірки», який миттєво віддав м’яч на свого партнера, котрий мав забивати у пусті ворота. Та якимось чудом захисник «Олександрії» зміг вибити м’яч з під його ніг (можливо з порушенням правил). Через кілька хвилин активність Владислава Насібуліна призвела до призначення штрафного удару біля штрафної господарів: Іван Рудницький не скористався наданою можливістю забити, пробивши вище перекладини воріт Руслана Зарубіна. Через мить Віталій Гавриш взяв гру на себе і його ледь зупинили захисники «Зірки» за 10 метрів до воріт Євгена Ширяєва.

На 68-ій хвилині матчу гості провели стрімку атаку: Галенко віддав на Іванова, котрий подав на Насібуліна – півзахисника «Зірки» випередив Банада і вибив м’яч на кутовий. Після подачі даного кутового ударом головою новобранець кіровоградської команди Вадим Шаврін встановив рівновагу в матчі – 1:1.

А що було далі? Футболісти «Олександрії» дещо були шоковані пропущеним м’ячем та все ж досить швидко прийшли до тями і на 76-ій хвилині провели швидкий контрвипад, під час якого нападник господарів Вячеслав Шевченко вийшов тет-а-тет з Євгеном Ширяєвом: сталося зіткнення за межами штрафної площадки між футболістами й вони потребували медичної допомоги. Внаслідок чого гру було затримано на дві хвилини. Після даного зіткнення обидва гравці не змогли продовжити гру: Шевченко травмувався і було проведено вимушену заміну, а Ширяєву головний арбітр матчу показав червону карту, й Євген, накульгуючи, адже теж отримав пошкодження, залишив футбольне поле.

Залишившись в меншості, варто відзначити, кіровоградська команда не знітилася і в хвилини, що залишилися до завершення матчу, грамотно обороняла свої ворота, не давши супернику хоч щось створити біля воріт вже Романа Травкіна, який після вилучення Ширяєва, зайняв місце ворота, замінивши нападника Ярослава Галенка. Матч завершився внічию 1:1. Якщо завтра ФК «Севастополь» вдома не поступиться ФК «Одеса», то олександрійська та кіровоградська команди залишаться на тих же позиціях, що й до звітного матчу – третє та четверте місця відповідно.

Відзначимо, що на олександрійському стадіоні «Ніка» гості не залишились без підтримки. ФК «Зірка» організував виїзд двома автобусами своїх вболівальників. Але от не всі змогли по вболівати за свою команду…

В наступному турі української першої ліги, 27 жовтня, на підопічних Іллі Близнюка чекає домашня зустріч із донецьким «Олімпіком», а олександрійська команда на виїзді буде протистояти аутсайдеру ліги ФК «Одеса».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости