Перша ліга. "Оболонь" - "Сталь" 2:3. Сталевий характер

16 ноября 2012, пятница. 18:53


«Оболонь» (Київ) – «Сталь» (Алчевськ) 2:3

Голи: Мякушко 39, Кочура 41 – Акимнко 68, Локтионов 81, Степанюк 83

«Оболонь»: Товт – Пердута, Дурай, Лупашко, Ільків – Турчанов (Іашвілі 83), Корнев – Котенко (Поспелов 77), Мякушко (Шевчук 60), Кочура – Піщур (Яковенко 75)

«Сталь»: Комарицький – Солдат, Міщенко, Кондратюк, Чеботаев – Окана-Стазі, Колінз, Батюшин (Грицай 46), Степанюк (Козак 86). Сікорський (Локтіонов 46) – Акименко (Єрмаков 90+1)

Коли верстали календар Першої Ліги цей поєдинок без жодних заперечень виглядав центральним, тому і був вибраний для показу по телебаченню. Проте ситуація в стані «Оболоні» кардинально перевернула ситуацію, і цього холодного осіннього вечора на поле вийшливже не сусіди з верхніх рядків турнірної таблиці. Втім представникам каналу і простим вболівальникам гріх жалітися на такий вибір. Незважаючи ні на що обидві команди подарували надзвичайно цікаву, напружену і драматичну гру. Шкода, що при цьому стадіон був майже порожнім.

З перших хвилин «Оболонь» продемонструвала, що, незважаючи на конфлікт в середині клубу, який все ж таки виліз на зовні, не збирається валяти дурня. Господарі швидко захопили ініціативу і розпочали пошук ключів до воріт Андрія Комарицького з пострілу Олександра Кочури, після якого м’яч пройшов над поперечиною Почин партнера підтримав Іван Котенко, але з тим же успіхом. Згодом Кочура отримав м’яча в штрафному майданчику, але знову пробив вище. «Сталь» не залишилася в боргу і відповіла декількома гострими стандартами. БрюнельОкана-Стазі добряче приклався зі штрафного, але і цього разу м’яч просвистів над поперечиною. Двічі подача з кутового біля воріт Товта призводила по справжньої пожежі, коли декілька раз гравці гостей мали можливість пробити з меж штрафного майданчика , але кияни кістьми лягали під удари. В одному з таких епізодів на думку гостей була гра рукою, проте всі апеляції арбітр проігнорував. Господарі відповіли не менш гостро. Після чергового навісу Олександр Піщур зумів зробити вдалу скидку, але Сергій Мякушко хоч і мав достатньо часу і простору, щоб прийняти м’яча і пробити ногою вирішив бити головою і Комарицький без проблем упіймав м’яча.

Лише в середині тайму «Сталь» зуміла на деякий час захопити ініціативу, притиснути «Оболонь» до власних воріті декілька раз гостро увірватися до штрафного майданчика. Проте ці випади захисники киян зуміли нейтралізувати. Таке недбальство швидко було покарано. Іван Котенко заробив штрафний на правому фланзі, Андрій Комарицький далеко вийшов з воріт, але до м’яча так і не дістався. А в метушні, яка панувала в той час найспритнішим виявися Сергій Мякушко, який головою проштовхнув сферу в порожній кут. Це стало справжнім шоком для гостей, які надзвичайно невдало розіграли м’яча з центру поля і майже одразу розгубленістю гостей скористався Олександр Кочура. Вінгер киян отримав м’яч в метрах з в тридцяти до воріт і поки захисник «Сталі» ловили ґав вийшов віч-на-віч з Комарицьким і, не зближуючись, перекинув голкіпера.

2:0 за декілька хвилин до перерви будь кого виб’є з колії. «Сталь» не стала виключенням і до переви гості лише відходили від шоку. Але Анатолій Волобуєв зумів знайти потрібні слова і внести потрібні зміни. Поява на полі в другому таймі Романа Локтіоново суттєво покращила гру команди в атаці. Проте не відсиджувалася в засідці і «Оболонь». Сергій Конюшенко замість технічного , але дещо повільного Мякушка кинув в бій швидкого Шевчука і Антон добряче повозив лівий фланг алчевців. З початку тайму гра йшла в режимі гойдалок і забити мали можливість обидві команди. Проте натиск гостей поступову зростав, що і призвело до результату. Ще в середині тайму після подачі з кутового і скидки ударом головою з близької відстані один м’яч відіграв. Після цього ще деякий час гра тривала на зустрічних курсах, але сталевари все ж таки переломили хід гри. Гол Романа Локтіоновастав копією голу Акименка. Знову подача зі стандарту, знову скидка, і знову удар головою в ближній кут. Згодом швидкий і міцний конголезець Окана-Стазінакрутив декількох суперників на лівому фланзі і виконав простріл. Повз м’яч пролетіли і свої і чужі, а коли здавалося, що небезпека минула перед кулею невідомо звідки виник Руслан Степанюк і переправив її в незахищений кут.

В мережі вже з’явилося твердження про договірну гру, проте емоції учасників матчу щонайменше ставлять це твердження під великий сумнів -футболісти і тренери «Сталі» раділи наче виграли щонайменше Кубок України з колективних хороводом в центрі поля.. Та й невдоволення киян теж можна було легко помітити. Взагалі. «Оболонь» виглядала дуже непогано і грала дуже пристойно. Просто сталь грала ще краще і продемонструвала по-справжньому сталевий характер.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости