Перша ліга. "Олександрія" - "Буковина" 2:1. Грицук-підкорювач

21 сентября 2013, суббота. 19:52


ПФК "Олександрія" - "Буковина" (Чернівці) 2:1

Голи: Грицук, 16 п, 64 – Семенюк,10

«Олександрія»: Зарубін, Сухоцький, Запорожан-к, Грицук (Банада,85), Шендрик, Старенький (Кіча,73), Бідловський, Коломоєць, Микицей (Зейналов,46), Бондаренко, Басов (Сидоренко,43)

Головний тренер – Володимир Шаран

«Буковина»: Когут, Лисюк, Темерівський, Савін (Пантя,85), Керчу-к, Вечтомов, Новотрясов, Семенюк (Деребчинський,74), Орловський, Єлов (Яворський,27), Рибковський (Сівка,70)

Головний тренер – Юрій Гій

Попередження: Запорожан,30, Зейналов,66 – Новотрясов,16, Керчу,17, Темерівський,47, Рибковський,62, Яворський,80

Вилучення: Вечтомов,14

Здавалося б ситуація, яка виникла нещодавно в «Буковині», коли склад довелося «переформатовувати» по ходу сезону, сьогодні обіцяла господарям легку прогулянку по газону «Ніки». І хоча результат першого поєдинку воскреслого буковинського Фенікса (перемога над «Десною») не міг не насторожувати, у повітрі витав дух перемоги господарів. Адже «триколірні» в минулому турі перемогли не абикого, а одного з найпринциповіших своїх суперників у власній футбольній історії – алчевську «Сталь».

«Олександрія» почала матч у доволі неспішному вольяжному темпі – здавалося, дуже швидко стане зрозуміло, хто в домі господар. Склад – бойовий, команда – на ходу, чого ще бажати тренеру і вболівальнику? Справді, господарі проводили атаку за атакою, і вже на другій хвилині «триколірні» забили швидкий, але так і не зарахований арбітром зустрічі гол. Не біда. На 4-й хвилині Грицук пробиває зліва, а на 7-й - комбінація на правому фланзі Грицук-Запорожан виявилася надто стрімкою для гравців групи атаки господарів, і вони на неї не встигли відгукнутися. Однак, другим темпом, одразу по цьому слідує удар Сергія Басова головою – не точно. Однак тут же «Буковина» пробиває справа небезпечний штрафний – доводиться з подивом констатувати, що це вже третя атака гостей в матчі. Четверта (другим темпом) не принесла їм успіху. Однак «третій» темп і атака №5 – найнебезпечніша в матчі у виконанні гостей – закінчилася логічно. Незначна позиційна помилка Станіслава Микицея і 26-річний форвард «Буковини» Олександр Семенюк буквально розстрілює ворота з незначної відстані – 0:1.

Малюнок гри не змінився: господарі неспішно продовжили атакувати, і вже через три хвилини одну з численних у цьому матчі нагод для взяття воріт суперника змарнував Юра Коломоєць, вийшовши з Когутом сам-на-сам. Воротар гостей довів, що доволі недаремно у минулому турі був визнаний нашим сайтом кращим голкіпером. Ще за мить в матчі трапився епізод, який, як правило, стає переламним. За грубу гру на підступах до власної штрафної був вилучений хавбек «Буко» Олександр Вечтомов. Господарі результативно штрафний справа не реалізували, але через дві хвилини гості порушили правила вже в межах своєї штрафної. Безсумнівно, пенальті, і штатний пенальтист ПФКА не залишає Когуту жодних шансів.

Знову ж таки, здається, що після зрівняного рахунку, лише питання часу, з яким рахунком має програти «Буковина», яка має на гравця менше, а грати ще 75 хвилин матчу плюс шість загалом доданих. Та сталося не так, як гадалося. Гості, пропустивши гол, не знітилися, а навпаки: всіма можливими засобами почали шукати шляхів до воріт більш досвідченого і класного нині суперника. У результаті замість «автобуса» у виконані «Буковини» ми побачили гру на зустрічних курсах. Активність гостей була авантюрою: моментами їхній захист просто зяяв «дірками», однак чи то ошелешені активністю західноукраїнських футболістів, чи то через власні креативні плани, господарі до перерви цим так і не скористалися. Воротам гостей регулярно загрожували різні футболісти у жовто-чорній формі. То Бідловський виведе на побачення із голкіпером Коломойця - м'яч прошелестів поруч зі стійкою; то знову Коломоєць відпасує на Грицука (хоча міг пробити й сам), і Василь відкладе взяття воріт і свій дубль на потім. А коли Грицук намагався забити ще раз, Когут продемонстрував чудеса в «рамці». Гості відповіли ударом головою Олександра Лисюка та кількома нервовими спробами розгортання атак: що продовжувало дивувати, адже вони грали в меншості, а в атаку намагалися йти на рівних із господарями.

Перший тайм закінчився, а другий розпочався, проте, під диктовку «триколірних». Однак штрафний у виконанні буковинця Тараса Яворського на 50-й хвилині ледь не змусив стадіон «Ніка» ущухнути: кінчиками пальців голкіпер господарів перевів м’яч на кутовий. На 53-й рахунок став 1:1 і за не зарахованими м’ячами: цього разу, на відміну від першого тайму, «відзначилася» «Буковина». Згодом застаємо господарів у черговій зі своїх лівофлангових атак, а потім – кутовий (четвертий за ліком). На 56-й Антон Шендрик намагався сотворити на полі щось у стилі Роберто Карлоса: удар був такий потужний, що якби м’яч влетів під верхню стійку, то Когут його вже не витягнув би. Але це «якби». Богдан Когут, до речі, й сьогодні був майже непробивний і кілька разів урятував свою команду в цих епізодах. А Коломоєць, Грицук та решта атакуючої компанії господарів, здавалося, билися об захисні редути гостей без надії на результат. Однак на 64 хвилині всюдисущий Василь Грицук таки пробив воротаря потужним ударом, якого він завдав з правого флангу після чергової стрімкої атаки своїх одноклубників.

Хоча «Буковина» і не подумала ставати в глухий захист, весь час «огризаючись» стрімкими контр випадами, однак в подальшому «Олександрія» довела свою позиційну і тактичну превагу в матчі до непристойної: неймовірна кількість ударів, стрімких атак, понад десять кутових. Тільки Василь Грицук і тільки в ситуаціях «віч-на-віч» міг робити в матчі покер, не кажучи вже про Юрія Коломойця, який мав не менше нагод за товариша-плеймейкера, але так і не реалізував жодної.

Однак, незважаючи на це, підопічні Володимира Шарана мали шанси і на те, аби втратити два очки: особливо з 86-ї по останні хвилини матчу, коли лише вправність голкіпера Руслана Зарубіна дозволила зберегти перможний рахунок на табло.

Дуже непроста з огляду на дуже агресивний опір суперника перемога господарів поля дозволила їм, однак, удруге в сезоні посісти перший рядок у турнірній таблиці. Треба констатувати, що з шести перемог «Олександрії» в цьому сезоні, це вже друга вольова. І знову, як і у випадку з «Нафтовиком», вона здобута на власному полі. Вдруге в сезоні Василь Грицук стає джокером свого клубу: як і в матчі з «Полтавою», також домашньому, голи Грицука знову приносять команді Сергія Кузьменка та Володимира Шарана три очки. Те, що 22 номер олександрійців нарешті розігрався, особливо приємно: такого футболу – коли його можна побачити в будь-якій точці атаки та ще й з регулярним притому забиванням м’ячів власноніж – від цього хавбека ПФК «Олександрія» очікували із самої його появи в клубі (не один сезон тому). Нарешті. Тим більше, що «Олександрії», сьогоднішньому ситуативному чемпіону Ліги 1, у середу грати проти ситуативного чемпіона Прем’єр-ліги «Металіста». А там, як і скрізь у вітчизняному футболі, для перемоги треба буде забити щонайменше один гол.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости