Футзал. ЧС-2008. Україна - Єгипет 5:1

8 октября 2008, среда. 09:59


Україна − Єгипет − 5:1 (2:0)

Голи: 1:0 Самех (8, автогол), 2:0 Легчанов (19), 3:0 Іванов (21), 3:1 Мізо (30), 4:1 Чепорнюк (32, з пенальті), 5:1 Замятін (37).

Україна: Лисенко (Іваняк, 40); Іванов, Хурсов, Замятін, Пилипів; Романов, Вахула, Рогачов, Чепорнюк, Легчанов, Сильченко.

Єгипет: Хема; ель Агуз, ель Комсан, Абусері, Мізо; Рошді, Бугі, Самех, ель Хакім, Самасрі, ель Малах.

Арбітр − Лоор (Еквадор).

Попереджені: Чепорнюк, Сильченко − Абусері, ель Хакім.

У третьому поєдинку на чемпіонаті світу в Бразилії збірна України обіграла єгиптян із рахунком 5:1, достроково забезпечивши собі місце серед восьми найсильніших команд планети.

Суперник, позбавлений шансів

Представники Африки, що зазнали стратегічної невдачі в стартовому матчі з Гватемалою (0:1), не мали навіть теоретичних шансів вийти з групи. Утім, зустрічі з колективами, котрі, подібно до збірної Єгипту, роблять ставку на позиційну гру, намагаючись збити темп гри й «зв’язати» суперника по руках і ногах, легкими не бувають. Перша чверть ігрового часу стала тому свідченням: «синьо-жовті» провели майже пів-тайму на чужій половині майданчика, однак рахунок відкрили тільки на восьмій хвилині.

Все почалося з автоголу

Це Олександр Хурсов, пройшовши правим флангом, потужно прострілив уздовж воріт, і гравець команди-суперниці Самех в ефектному стрибку головою спрямував м’яч... у сітку власних воріт. З кожною хвилиною єгиптянам усе важче було виходити з лещат пресингу, і моментів у володіннях Хеми виникало достатньо. Ледве не подарував глядачам справжній шедевр Сильченко, однак його удар «парашутиком» голкіпер парирував кінчиками пальців. Підопічні Геннадія Лисенчука діяли натхненно й винахідливо, відчувалося, що голи − справа часу.

Подвоїли перевагу до перерви

Та все ж мінімальний рахунок протримався майже до перерви, коли африканці заробили «зайвий» фол, що вже карався 10-метровим вільним ударом. Покарання холоднокровно й технічно виконав Легчанов, поціливши в «дев’ятку» - 2:0! За хвилину, що залишалася до перерви, наші хлопці ще принаймні двічі могли збільшити гандикап, однак удар Іванова парирував Хема (напевно, найкращий гравець у складі єгиптян), а Рогачов, вийшовши сам на сам, пробив поруч із штангою.

Вийшли на перше місце в групі

Коли на другій хвилині по перерві Хурсов знайшов на дальній стійці Іванова й рахунок зріс до 3:0, стало зрозуміло, що перемоги Україна не віддасть. Однак постало питання − чи зможуть «синьо-жовті» після цієї зустрічі очолити турнірну таблицю завдяки кращому, ніж в аргентинців, співвідношенню м’ячів. Суперник спробував було цьому протистояти, однак на успіх Мізо наші хлопці відповіли ще двома влучними ударами. Чепорнюк невідпорно пробив пенальті, а Замятін конвертував у гол чергову зручну передачу Хурсова. Підсумок − 5:1, і збірна України достроково виконує завдання-мінімум, здобувши путівку до другого раунду змагань!

Аргентина побореться з Гватемалою

У іншому матчі нашої групи гватемальці розгромили команду Китаю − 10:1. Зустріччю з китайцями наші земляки завершать перший раунд турніру. Матч відбудеться в четвер, 9 жовтня в Ріо-де-Жанейро. Початок − о 18.30. У той же час у столиці Бразилії аргентинці зіграють із своїм конкурентом у боротьбі за другу путівку до наступного етапу, збірною Гватемали. Результати решти матчів двох останніх ігрових днів. Група А: Росія − Соломонові Острови − 31:2. Група В: Парагвай − Таїланд − 8:0. Група D: Іран − Уругвай − 4:2, Чехія − Лівія − 4:2.

І В Н П М О
1 Україна 3 2 1 0 13-5 7
2 Аргентина 3 2 1 0 11-4 7
3 Гватемала 3 2 0 1 13-7 6
4 Єгипет 4 1 0 3 9-12 3
5 Китай 3 0 0 3 3-21 0





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости