"Оболонь" - "Дніпро" 1:0. Вперше в історії

22 августа 2009, суббота. 20:55


Київ. Стадіон «Оболонь». 5 000 зрителей

Головний арбітр: Віктор Швецов (Одеса)
Асистенти: Олег Плужник, Сергій Букрєєв (обидва - Харків)

"Оболонь" - "Дніпро" 1:0

Голы: Куценко 2

"Оболонь": Бойко, Яворський, Кіцута, Лозинський, Конюшенко (Фартушняк 52), Морозюк, Куценко (Антоненко 90+1), Рожок, Сибіряков, Валєєв, Варанков (Иващенко 76)

"Дніпро": Лаштувка, Русол, Денисов, Пашаєв, Чеберячко (Самодін 89), Холек (Лисицький 83), Калініченко, Назаренко, Шахов, Селезньов, Гоменюк (Бєлік 65)

Попередження: Валєєв 28, Лозинський 52, Фартушняк 88, Бойко 90+4 – Селезньов 27, Русол 52, Гоменюк 55, Назаренко 55

Хоча перед цією грою суперників в турнірній таблиці розділяли лише 2 очки, шанси «Оболоні» здавалися невисокими, адже після поразки в стартовому турі від «Металіста» підопічні Юрія Максимова не зустрічалися з лідерами українського футболу, а перемоги кияни здобували над командами, які переживають далеко не найкращі часи. Втім декілька останніх матчів дніпропетровців також показали, що вони не в оптимальній формі, а ще важко налаштовуються на нижчих за класом суперників.

Варто згадати, що ключовий півзахисник «Оболоні» Валерій Куценко є вихованцем дніпропетровського клубу, але шансу зіграти за першу команду так і не дочекався. І вже в першій атаці плеймейкер киян щиро віддячив рідному клубу, в дотик відправивши м’яча в сітку воріт Яна Лаштунки після короткої передачі з лівого флангу. Такий початок став справжнім шоком для гостей і поки вони приходили до тями «Оболонь» провела ще одну гостру атаку, але Андрій Русол в останній момент встиг перехопити пас Валєєва на Варанкова.

Оговтавшись, «Дніпро» міцно заволодів ініціативою. Калініченко вивів на ударну позицію Гоменюка, але на шляху м’яча опинився Сергій Яворський. Дуже небезпечними були стандартні положення. Після подачі одного з кутових Володимир Гоменюк виграв боротьбу на другому поверсі і скинув м’яча на Шахова але Євген, перебуваючи перед порожнім кутом, не влучив по м’ячу. Небезпечно хоча і невлучно пробивав зі штрафного Максим Калініченко. Маріо Холек після подачі кутового не влучив з близької відстані. Бракувало влучності і Сергію Назаренку. Але оборона господарів, хоч і зі скрипом, але вистояла, а коли запал «Дніпра» спав «Оболонь» почала думати про контратаки. Микола Морозюк потурбував Лаштувку дальнім ударом, який чеський голкіпер відбив перед собою, але добити м’яча було нікому. Після подачі з ліва з льоту пробивав Сергій Сибіряков, але не влучив. При подачі зі штрафного гості забули в штрафній про Сергія Рожка, але опорний півзахисник киян не зумів обробити м’яча. Гострим був простріл з права від Сибірякова, яким не зумів скористатися Андрій Варанков.

Кінцівка першого тайму була за гостями. Невлучно з далеку пробив Денисов. Калініченко вийшов віч-на-віч з Бойко і перекинув голкіпера, але м’яч пройшов над поперечиною. Сергій Назаренко вивів на ударну позицію Гоменюка, Володимир зумів проштовхнути м’яча повз Бойка, але хтось з захисників встиг винести м’яча зі штрафного майданчика. Небезпечно пробивав з гострого кута Назаренко, але Бойко зумів ліквідувати загрозу. Втім до свистка на перерву забити гостям так і не вдалося.

По перерві підопічні Володимира Безсонова продовжували володіти ініціативою. Селезньов пробивав з розвороту – Бойко в стрибку відбив м’яча. Буквально через хвилину у Євгена була ще реальніша нагода, але під його удар кинулися Бойко і Лозинський. Володимир Гоменюк виходив віч-на-віч з Бойком, але Денис першим встиг накрити м’яча після чого форвард «Дніпра» перечепився через нього і картинно впав. Арбітр розцінив його дії як симуляцію і нагородив жовтою карткою. Ще декілька раз в штрафному майданчику «Оболоні» виникала паніка але для господарів все обійшлося.

Час спливав і сили гостей танули. Півзахисники гостей почали програвати підбори і помилятися при передачах, натомість хавбеки «Оболоні» налагодили гру в відборі і на перехопленні, при чому особливо старався Рінар Валєєв, і почали організовувати контрнаступи. Сергій Сибіряков видав слаломний прохід, обігравши трьох суперників, і вийшов на побачення з Лаштувкою, але на удар хавбеку сил вже не вистачило і голкіпер ногами ліквідував загрозу. Микола Морозюк навісив в центр штрафного майданчика, де Андрій Варанков випередив суперників і головою пробив над Лаштувкою. М’яч влучив у поперечину, відскочив в газон і вилетів в поле. Надалі господарі спокійно стримували натиск «Дніпра» і іноді намагалися невеликими силами контратакувати. Особливо старався свіжий Олександр Іващенко, але форварду бракувало влучності. В компенсований на подачу штрафного прибіг Лаштувка, але голкіпер зумів лише порушити правила в боротьбі за м’яч.

Фінальний свисток зафіксував першу в історії перемогу «Оболоні» над «Дніпром».



Владимир Бессонов, главный тренер "Днепра":

- Комментарий короткий. Одна команда атаковала, другая оборонялась и хорошо контратаковала. «Оболонь» забила на первых минутах, а мы не реализовали моментов 10. Тот, кто не забивает, тот проигрывает. Поздравляю команду «Оболонь».

- Сказалось ли на игре отсутствие Руслана Ротаня?

- Нет.

- «Днепр» вновь пропускает на первых минутах. В чем причина?

- Разминаются видимо.

- Как долго будут разминаться?

- Спросите у них.

- Стоит ли ожидать новых приобретений до закрытия трансферного окна?

- Пока не намечается.

Юрий Максимов, главный тренер "Оболони":

- Скажу честно, сегодня был наш день. Еще до матча я говорил ребятам, что мы будем уступать «Днепру» в мастерстве. Самое главное, что у нас была сплоченность и желание. Было много моментов, когда «Днепру» просто не повезло. Ребята сыграли именно в тот футбол, когда я хотел. Мы действовали исключительно на контратаках, раскрываться нам нельзя было.

- С чем связан перевод Морозюка на левый фланг?

- У нас «сломался» Комленок. Нас вообще преследуют травмы. И с короткой лавкой запасных это хорошо чувствуется.

- Что с Конюшенко?

- Еще на второй минуте ему сломали нос. А потом еще и разрыв связок… Человек выбыл очень надолго. Для того чтобы команда нормально существовала нужны боеспособные люди. И не 15 человек, а больше.

- Кого считаете сегодня лучшим игроком?

- Не могу кого-то выделить. Все вместе работали на победу. На этот результат я и настраивал ребят. Говорил, что в «Днепре» играют такие же люди, только с другой зарплатой.

- Планируете еще какое-то усиление?

- Хотели взять в аренду из «Динамо» Зозулю. Игорь Суркис был не против, но пока этот вопрос не решен.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости