"Динамо" - "Кривбас". Анонс матчу

3 марта 2013, воскресенье. 10:00


Блохін не має права на помилку і стартувати він змушений без розкачки. Кожне втрачене очко в 12-ти матчах весняної частини може вартувати команді місця в Лізі чемпіонів-2013/2014. Разом з тим, кияни ризикують вперше в історії виступів у національних чемпіонатах опуститися нижче другого місця. Навіть за умови процесу тотальної реконострукції складу нинішній наставник, безумовно, не бажає увійти в історію клубу в негативному світлі. З огляду на всі суб’єктивні і негативні обставини, середняків без завдань і амбіцій на кшталт «Кривбасу» кияни перемагати зобов’язані.

Українська Прем’єр-ліга. 19-й тур
3 березня. Київ. НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ) 19:30 «Кривбас» (Кривий Ріг)
Матч першого кола − 1:0

Арбітр: Віталій Годулян (Одеса)
Асистенти: Олег Плужник (Харків), Сергій Беккер (Харків)
Додаткові асистенти: Юрій Можаровський (Львів), Андрій Кузьмін (Миколаїв)
Четвертий арбітр: Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Інспектор ФФУ: Володимир Куцев (Донецьк)

Дискваліфіковані

-

Олексій Антонов

Травмовані

-

-

Під загрозою дискваліфікації

Міґел Велозу

Даріан Матіч
Богдан Шершун

Котирування букмекерів: 1,17 – 7,0 – 16,0

Телетрансляція – телеканал «2+2»
Текстову трансляцію читайте на UA-Футбол>>

Родзинка

Лідер сучасної команди київського «Динамо» Андрій Ярмоленко забивав «Кривбасу» в п’яти останніх очних протистояннях цих суперників. Причому кожен раз голи Андрія були переможними: тричі, зокрема й у першому колі поточного чемпіонату, «Динамо» перемагало 1:0, а в тих двох випадках, коли рахунок на табло був 3:0, м’ячі Ярмоленка клали початок розгрому.

«Динамо ж загалом має змогу продовжити відрахування кількох серій, пов’язаних з протистояннями з «Кривбасом». По-перше, «суха» серія киян в зустрічах з криворіжцями складає шість повноцінних матчів і 566 хвилин в часовому еквіваленті. Останнім ворота динамівців ще 1 серпня 2009-го вражав тодішній капітан «Кривбасу», албанець Доріан Бюлюкбаши. Він на 64-й хвилині програного 1:3 матчe забив Олександрові Шовковському з пенальті. В Києві криворіжці не забивали ще давніше – з 5 серпня 2006 року, коли на 20-й хвилині тому ж Шовковському забив вихованець динамівської школи Олександр Шевелюхін. Іншими словами, домашня «суха» серія «Динамо» складає 520 хвилин і п’ять повноцінних поєдинків.

На цьому фоні сім динамівських перемог поспіль виглядає не так інтригуюче. До слова, в останнє і лише вдруге в історії протистоянь цих суперників «Кривбас» перемагав киян у квітні 2009-го саме під керівництвом нинішнього наставника Олега Тарана. Цікаво, що з гравців єдиним учасником цього переможного матчу з боку криворіжців є нинішній новачок команди, ще один «етнічний» динамівець Олександр Максимов. З динамівців у цій грі брав участь лише Ярмоленко.

Історична складова

Важко уявити, але на зорі українських чемпіонатів саме зручний нині «Кривбас» був для на той час непереможного «Динамо» чи не найнезручнішим суперником. У 1992-му, коли криворіжці дебютували в елітному дивізіоні, вони попили киянам багато крові. Скажімо, в матчі першого кола у Києві рахунок на першій хвилині відкрив Владислав Лютий, а відігралися господарі лише в доданий арбітром час, завдяки голу Сергія Реброва. Навесні «Кривбас» й узагалі виграв матч другого кола з рахунком 1:0 – відзначився Ігор Ніченко. Ця поразка цілком могла поховати шанси киян в боротьбі за чемпіонство. Окрім того, після тієї гри в пресі з’явилася підбірка обурливих листів від динамівських вболівальників, де фіаско в грі з «безвусим дебютантом» називалося найбільшою ганьбою в історії клубу. Цікаво, що поміж гравців у безвіллі звинувачували найперше капітана команди Олега Лужного.

В сезоні-1993/1994 ситуація не поспішала змінюватися. Матч у Кривому Розі завершився нічиєю 1:1, причому кияни знову відігрувалися. Виходить, що зламати «Кривбас» динамівцям вдалося лише з четвертої спроби. Але як «зламати»? Навесні на Республіканському стадіоні столиці господарі знову впродовж майже години ігрового часу за абсолютного сприяння судді Ігоря Горожанкіна з Кіровограду безуспішно борсалися навколо володінь Валерія Воробйова. Арбітр старався як міг, призначивши у ворота гостей два пенальті. Однак Воробйов у той вечір виглядав фантастично. Він відбив удари з позначки спершу від Олександра Призетка, а потім від Віктора Леоненка. Щоправда, між цими двома пенальті був логічний, з огляду на те, що творилося на полі, гол Дмитра Топчієва. В кінцівці матчу дублем відзначився Леоненко – 3:0. З того часу прокляття «Кривбасу» динамівцями було подолане, а нині про незламну волю тієї міцної команди Громова, Козаря, Куриленка, Носенка, Пантилова і Лютого не нагадує майже ніщо.

Статистика протистояння

«Динамо» - «Кривбас»
Всього: 46 матчів, 35 перемог «Динамо», 9 нічиїх, 2 перемоги «Кривбасу»,
різниця м’ячів 89-18
В чемпіонатах України: 41 матч (+31, =8, -2, 81-15)

Матчі в Києві
Всього: 23 матчів (+21, =2, -0, 53-6)
В чемпіонатах України: 20 матчів (+18, =2, -0, 49-6)

Найбільша перемога

22.09.2001. 8-й тур чемпіонату України-01/02

«Кривбас» - «Динамо» - 0:7

16.04.1993. 21 тур чемпіонату України-92/93
«Кривбас» - «Динамо» - 1:0

19.04.2009. 24 тур чемпіонату України-08/0
9«Кривбас» - «Динамо» - 2:1

Кращі бомбардири протистояння

Всього

Сергій Ребров – 13 голів

У чемпіонатах України

Сергій Ребров – 13 голів
Максим Шацьких – 6 голів
Ґоран Ґавранчіч – 6 голів
Андрій Ярмоленко – 6 голів

Всього

Євген Римшин – 3 голи

У чемпіонатах України

Владислав Мальцев – 2 голи
Євген Римшин – 2 голи


Розклади

Дуже сумнівно, щоб Олег Блохін ризикнув поставити з перших хвилин стартового матчу весняної частини чемпіонату новачка команди Лукаса. Хоча за потенціалом іспанець здатен скласти конкуренцію і Олегу Гусєву, і Адміру Мехмеді. Але, мабуть, відбудеться це трохи згодом. Проти «Кривбасу», вірогідно, вийде варіант складу, наближений до того, котрий грав у матчах 1/16 фіналу Ліги Європи проти французького «Бордо». Змін якщо й варто очікувати, то косметичних. Майже напевне на вістрі атаки з’явиться Браун Ідейє, а зліва в обороні слід очікувати офіційного дебюту в складі «Динамо» Євгена Селіна. Сміємо припустити, що не буде в складі Ніко Краньчара, для якого другий матч проти «Бордо» був провальним. Зрештою, Роман Безус в тому поєдинку теж зіграв не кращим чином. Але йому Блохін, судячи з усього, довіряє з огляду на молодість. За сприятливого розвитку ситуації на полі можна очікувати також дебюту в складі «Динамо» з лави запасних екс-запоріжців Цурикова і Сидорчука й, можливо, вище згадуваного Лукаса.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Від Тарана з його обоймою рівноцінних посередностей можна очікувати розмаїтих варіантів складу й жоден з них сюрпризом вважати не варто. Восени Таран говорив про обов’язкове підсилення в зимовому антракті, але його через фінансові труднощі в «Кривбасі» так і не дочекалися. Нових футболістів в команді з’явилося лише троє, проте реально підсилити свою позицію здатен лише воротар Євген Боровик. Оборонець Андрій Гітченко і хавбек Олександр Максимов за рівнем гри і досвідом від конкурентів нічим не відрізняються, а швидше навіть поступаються їм в класі і майстерності.

З огляду на гарну фізичну форму киян і їхню високу мотивацію головна інтрига цього матчу, окрім вище перерахованих статистичних нюансів, приховується в тому, коли ж «Кривбас» пропустить вперше. Зі всіми похідними.

Орієнтовний склад

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

Прогноз клубних легенд

Павло Шкапенко,

півоборонець «Динамо» (1992-1998):

2:1

- Перші після зимового антракту матчі завше даються командам важко. Буде багато боротьби, команди основний акцент зроблять на оборону. «Кривбас» дасть киянам бій, бо в них дуже серйозні тренери. Таран, Башкіров – мені пощастило виходити поряд з ними на поле і я знаю, як добре ці футболісти розуміють футбол. Звісно, клас є клас, «Динамо» виграє, але легко йому не буде.

Іван Гецко,

нападник «Кривбасу» (2001-2002):

2:0

- Олег Таран – то той тренер, який вміє налаштовувати команди на зустрічі з суперниками рівня «Динамо». Команди в Олега Анатолійовича завжди добре збалансовані. «Кривбас» побореться, але особливих шансів для гостей не бачу, бо Київ має дуже серйозну мотивацію. Будь-яка осічка може коштувати динамівцям місця в Лізі чемпіонів. «Динамо» виграє і, думаю, не пропустить жодного м’яча.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости