Олег Саленко: "Калитвинцев мені товариш, але це важко назвати футболом"

9 февраля 2011, среда. 14:20


Відомий у минулому футболіст, а тепер коментатор Олег Саленко естетичного задоволення від спарингу збірної України та Румунії не отримав. Не очікує він феєричного футболу від команди Юрія Калитвинцева і сьогодні, у протистоянні із шведами. Детальніше про це читайте в інтерв’ю Саленка сайту “Футбол 24".

- Вам сподобалася учорашня гра збірної України?

- Це важко назвати футболом. Зараз триває передсезонна підготовка, футболісти перебувають в різній готовності. Учора була, радше, фізична проба гравців. Впродовж 30 хвилин першого тайму була взаємодія, якась гра, а потім на тлі командної грубості та втоми, футболу уже не було. Обидві команди сповідують весняно-ранній футбол, нічого особливого не було. Хоча деякі комбінації проходили. Такі матчі особливо нічого не дають. Думаю, сьогоднішній матч із шведами теж таким буде. Зараз важко розраховувати на взаєморозуміння, оскільки футболісти, як я казав, в різній готовності.

- Відштовхуючись від ваших слів, виходить що і не варто було збірній України проводити цей збір?

- Ні, я так не думаю. В збірної України і так не багато ігрової практики. В кожній грі додається якась крихта взаєморозуміння, тому чим більше таких турнірів, тим краще для команди.

- У порівняні із 2010-м жодних змін не побачили в грі збірної України?

- Змін не побачив, та ж гра. Спроба контролювати м’яч, проблеми в нападі. Все те ж саме… Єдине, в кінці минулого сезону, коли усі були в формі, можна було більше гравців виділяти для нападу. Зараз таке не можливе, кондиції не ті.

- Хто, на ваш погляд, учора був найкращим в нашій збірній?

- По об’єму роботи, користі для команди – Олег Гусєв. Коли усі втомилися, почав виділятися Толік Тимощук. Він обробляв усю середину поля, завдяки ньому команда тримала середину.

- А хто учора в нашій команді вас розчарував?

- Не можу нікого назвати. Все-таки було зрозуміло, що футболісти не в формі, тому ніхто і не розчарував. Той же Артем Мілевський перебуває не у своїй кращій формі.

- Важко було коментувати гру збірної України, коли вона діє на полі далеко не так, як би хотілося?

- Ні, не важко. Я очікував такого футболу. Добре, що в румун така ж ситуація, а якби ми зустрілися на полі із збірною, національний чемпіонат якої в розпалі, був би дуже сумний футбол. Нам потрібно набирати, на тлі втоми показувати свої кращі якості. Сьогоднішній матч покаже хто чого вартий - хто може себе перебороти, зіграти через не можу, проявити задатки майстерності.

- А взагалі були випадки у вашій коментаторській кар’єрі, коли на вас ображалися за критику під час ефіру?

- Ні, не було. Із збірною особливий варіант, завжди намагаюся гострі кути прикрашати, адже потрібно висловлювати свою підтримку головній команді країни. А вже після гри можна критикувати. Спілкувався з багатьма людьми, які коментували матчі збірної, говорив у Москві навіть з тими, хто працював багато років тому. Усі сходяться в одному – збірну треба підтримувати, йдеться ж про імідж країни. На слабкі місця потрібно вказувати, але критикувати не жорстко.

- В Україні модно порівнювати кандидатів на пост головного тренера збірної. Спершу обговорювали Юрія Калитвинцева і Марчелло Ліппі, а тепер того ж Калитвинцева та Олега Блохіна. Якби ваш голос враховувався при визначенні наставника "синьо-жовтих", кому б його віддали?

- Важке питання… Потрібно враховувати багато факторів, аналізувати хто і яку користь принесе збірній. Олег Блохін хороший фахівець, здатен принести в команду жорсткість, що потрібно для того, аби триматися на хорошому рівні. Але Юрій Калитвинцев мій хороший товариш, хочу аби він досягнув успіхів на цьому поприщі. Тому в цьому питання я заангажований, не можу керуватися спортивно-теоретичними знаннями. Віддав би свій голос Калитвинцеву.

- Ризикнете спрогнозувати як завершиться сьогоднішня гра Україна-Швеція?

- Думаю, буде знову нічия.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости