Павло Шкапенко: Фоменко здатний показувати результати не в далекій перспективі, а вже прямо зараз

31 января 2013, четверг. 19:33


Найкращим варіантом для збірної України вважає призначення тренера Михайла Фоменка колишній гравець київського "Динамо" Павло Шкапенко. Він згадує, коли тренувався під керівництвом Фоменка.

"У 1993 були важкі перехідні часи. Тим не менше, "Динамо" піймало свою гру під керівництвом Фоменка. Кожен гравець знав свій маневр, знав, що робити на полі, кожен був підкований тактично. Переглядали масу ігор провідних команд світу. Частенько навіть засинали на цих переглядах. Це вже Лобановський у 1997 році увів систему перегляду найцікавіших нарізок. А ми дивилися все підряд", - каже Шкапенко.

За його словами тренер завжди прагнув встановити контакт із підопічними.
"Зовні Михайло Іванович видавався дуже суворим, хоча насправді таким не був. Міг викликати до себе в кабінет, поговорити по душах, підтримати. В чемпіонаті України ми майже не програвали. У Лізі Чемпіонів відразу потрапили на "Барселону". Навіть Михайло Іванович не надто нас налаштовував на гру, бо ми рвалися на поле. У першій грі удесятьох після вилучення Мізіна перемогли 3:1. Я забив перший гол", - пригадує він.

Шкапенко каже, що у порівнянні з Еріксоном у Фоменка є очевидні переваги.
"Михайло Іванович знає наш футбол зсередини, знає психологію гравців. Йому не треба часу на розкачку. Він здатний показувати результати не в далекій перспективі, а вже прямо зараз", - впевений Павло Шкапенко.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости